Connect with us

4ος Όμιλος

Ανδρ. Θεοδωρόπουλος : « όνειρο ζωής να αναλάβω προπονητής της Προοδευτικής»

Published

on

O Ανδρέας Θεοδωρόπουλος έχει γράψει τη δική του στο ποδόσφαιρο . Για 16 χρόνια σαν ποδοσφαιριστής όπου είχε μια σημαντική πορεία  και συνεχίζει τώρα σαν προπονητής φιλοδοξώντας να φτάσει ψηλά.

theodoropoulos-andreas-3

Τα δείγματα που έχει να δείξει είναι ιδιαίτερα σημαντικά .

Ο 45χρονος τεχνικός ( έχει γεννηθεί στις 27 Ιουνίου του 1971 στον Πειραιά ) έχει αγωνιστεί στην ποδοσφαιρική του καριέρα στις παρακάτω ομάδες :

Μοσχάτο( 1985-1988) Άγιοι Ανάργυροι( 1988-1990) Άρης Νικαίας( 1990-1992) Προοδευτική( 1992-1994  και 1995-1996) ΑΕΚ ( 1994-1995) , Απόλλων Αθηνών( 1996) , Αθηναϊκός( 1997-1998) , Ατρόμητος Αθηνών ( 1999-2001) .

Η προπονητική καριέρα του Ανδρέα Θεοδωρόπουλου  ξεκινά το 2004. Αναλυτικά :

2004-2006: Α.Ο. Ηλίου  (Α’ Αθηνών )

2007:         Άγιο Στέφανο  (Α. ΕΠΣΑΝΑ)

2008:        Προοδευτική ( Σκάουτινγκ)

2009:         Α.Ο. Ηλίου  (Άνοδο από Β’ σε Α’ Αθηνών

2010-2012: ‘Αγιοι Ανάργυροι

2014-2015: Καλαμάτα  (Γ Εθνική βοηθός Μιχ. Καβαλιέρη )

theodoropoulos-andreas-2

  • Ο Ανδρέας με τα τόσα χρόνια στα γήπεδα έχει σίγουρα άποψη για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικά μας είπε:
  • «Σίγουρα με στεναχωρεί το γεγονός σαν πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, το ότι η πλειοψηφία των ομάδων μας, δεν αξιοποιούν τους έλληνες ποδοσφαιριστές. Και εκεί μου γεννιέται το ερώτημα: ποιά η δουλειά των ακαδημιών; Έτσι αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό και πολλοί από αυτούς διαπρέπουν σε πρωταθλήματα ανώτερα από το δικό μας. ‘Οσον αφορά το πρωτάθλημά μας, έχω την εντύπωση ότι θα είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Σίγουρα ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά έχει το πληρέστερο ρόστερ απ΄ όλες τις άλλες ομάδες. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός είναι πολύ ενισχυμένοι σε σχέση με περασμένες χρονιές. Όσον αφορά την ομάδα μου την ΑΕΚ, έχει το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών. Έχω όμως ένσταση στην επιλογή του προπονητή. »

 

 

_-Για την Εθνική Ελλάδος ποια είναι η άποψη σου ;

 

«Πάρα πολύ καλό ρόστερ, με την συμμετοχή παικτών από δυνατά ξένα πρωταθλήματα και με χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας από άλλες φορές. Αν και δεν έχει φτάσει ακόμα στην απόδοση που μπορεί, ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Μου βγάζει κάτι το παρεϊστικο, που σημαίνει υγιές κλίμα, κάτι που οφείλεται σίγουρα στον χαρακτήρα των παικτών, αλλά και στην προσωπικότητα του προπονητή, που μαζί με το επιτελείο του, διαχειρίζονται άριστα αυτό το υλικό. Γνώμη μου είναι ότι θα πάνε πάρα πολύ καλά.¬

 

 

Το καλοκαίρι βρέθηκες κοντά στο να αναλάβεις την Προοδευτική . Τι έγινε και δεν προχώρησε ;

Όντως έγινε ένα ραντεβού το καλοκαίρι με τον κο. Κατσαρό, με τον οποίο συζητήσαμε μια ενδεχόμενη συνεργασία, κάτι που για διάφορους λόγους δεν τελεσφόρισε. Εδώ θα ήθελα να πω, ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο γνώστη του ποδοσφαίρου, ντόμπρο και παν’ απ’ όλα Προοδευτικάνο.

 

 

Θεωρείς πιθανό , έτσι όπως είναι τα πράγματα , να αναλάβεις την ομάδα;

«Όντως έχουν έρθει κάποιοι άνθρωποι σε επαφή μαζί μου για να αναλάβω την Προοδευτική. Όπως σας έχω πει και άλλη φορά για εμένα είναι όνειρο ζωής να είμαι προπονητής της Προοδευτικής, κάποια στιγμή. Επειδή υπάρχει όμως αυτό το δέσιμο με την ομάδα και τον κόσμο, θέλω όταν θα συμβεί, να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, όχι τόσο στο οικονομικό αλλά σίγουρα στο διοικητικό – οργανωτικό κομμάτι, ώστε να μπορώ κι εγώ να δουλέψω και να προσφέρω αυτά που γνωρίζω και να κριθώ όπως κάθε προπονητής άλλωστε, για τις δικές μου επιλογές και όχι για τις επιλογές άλλων. Όπως και να’ χει οι ομάδες είναι όλες ιδέες και είναι υπεράνω προσώπων. Μακάρι να βρεθεί γρήγορα λύση για την ομάδα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος που θα την οδηγήσει τόσο ψηλά, όσο της αξίζει. »