Connect with us

stoplekto

«Ανθρώπινα τα λάθη των διαιτητών »

Published

on

Από τον υπεύθυνο γραφείου Τύπου  και πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΠ Γιάννη Ποντίκη λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

«Η ΕΠΣ Πειραιά παρακαλεί άλλη μια φορά τα σωματεία που στο σύνολο τους μαζί με το ΔΣ και τα μέλη των Επιτροπών έχουν λύσει προβλήματα σοβαρά και ιδιαίτερα και ιδιαίτερα το οικονομικό , ότι παράπονο έχουν από μέλη του ΔΣ , υπαλλήλους , επιτροπές θα είναι φρόνιμο να έρχονται και να το συζητάμε στο « σπίτι» μας στην Ένωση και όχι στα γήπεδα και καφενεία με κουβέντες ανούσιες που δεν φτάνουν στα αυτιά των μελών της ΕΠΣΠ και έτσι να μην διορθώνεται το πρόβλημα που παρουσιάζεται.

Το κύριο ζήτημα των αγώνων και των διαιτησιών είναι ένα θέμα σημαντικό το οποίο και μείς διαπιστώνουμε ότι παρουσιάζονται λάθη και κάποιες φορές σοβαρά . Όμως η διαιτησία είναι ένα κομμάτι που δεν μπορούμε να επέμβουμε , εκτός από την Ε.Δ. που έχει και την ευθύνη των διαιτητών , όχι όμως  ότι και εκείνοι  έχουν την ευθύνη των λαθών των διαιτητών.

Η διοίκηση της ΕΠΣ Πειραιά παρακολουθεί αυτό που πρέπει να γίνεται . Να παίζουν ΟΛΟΙ . Αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ,να παίζουν τις ομάδες « ρολόι» και όχι συγκεκριμένοι Κυριακή παρά Κυριακή. Να προηγούνται στους ορισμούς οι ελεύθεροι από την ΕΠΟ αξιολογημένοι και οι οποίοι δεν κάνουν συχνά κωλύματα και αγωνίζονται στο τοπικό πρωτάθλημα.

Τα λάθη που μπορεί να κάνουν είτε αξιολογημένοι, είτε ταλέντα είτε νέοι συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι είναι λάθη ανθρώπινα και αν γνωρίζει κάποιος κάτι άλλο, ας μας το καταγγείλει.

Με υποθέσεις (γιατί κάποιος διαιτητής έμενε σε κάποια περιοχή, γιατί συγγενικό του πρόσωπο έχει σε άλλη περιοχή δουλειά, είτε γιατί ήταν με  άλλη φιλική του παρέα) μην έρχονται να μας λένε δικαιολογίες  ότι τα λάθη είναι εσκεμμένα.

Αγαπητοί φίλοι μας των ομάδων, καθίστε δίπλα στην ΕΠΣΠ και την επιτροπή Διαιτησίας με σεβασμό και αγάπη και η πίκρα μιας ήττας ή ενός πέναλτι που δόθηκε ή όχι μη μας κάνουν να θίγουμε υπολήψεις διότι και οι διαιτητές είναι άτομα με οικογένειες , γονείς και δεν μπορούμε να τους σπιλώνουμε για ένα λάθος .

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών που γίνονται από παράγοντες , προπονητές, ποδοσφαιριστές και διαιτητές . Καλοί και κακοί υπάρχουν. Όχι μόνο διαιτητές , αλλά και ποδοσφαιριστές.

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτοί που νομίζουν πως αδικήθηκαν να κάνουν συζήτηση στην ΕΠΣΠ και στην Επιτροπή Διαιτησίας.»