Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Αντωνόπουλος: Το Ηράκλειο διαθέτει αξιοζήλευτη δυναμική!

Published

on

Ο πρόεδρος της ΑΕ Ηρακλείου, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μιλάει στον Κυριάκο Παντζαρίδη.

 

Το γεγονός ότι το Ηράκλειο την φετινή σεζόν ξεκίνησε μια καινούργια προσπάθεια, στηριζόμενη σε «δικά» του παιδιά, είναι γνωστό. Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι δεν τάχθηκαν υπέρ αυτής της άποψης, καθώς απ’ ότι φαίνεται δεν πίστεψαν στο ταλέντο των νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας. Παρόλα αυτά οι ”πιτσιρικάδες” του Λευτέρη Αλεξάκη με συνεχή προσπάθεια και αδιάκοπη δουλειά, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, απέδειξαν πως στο ποδόσφαιρο, όπως έχει ξαναγραφεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, δεν παίζουν το σπουδαιότερο ρόλο τα υψηλά μπάτζετ. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην διαμόρφωση της επιτυχημένης πορείας, πιστώνεται και στον πρόεδρο των «κυανόλευκων», Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, ο οποίος διατέλεσε των πρωτεργάτη της προσπάθειας που πραγματοποιούσαν οι Ηρακλειώτες στις αρχές του περασμένου Ιούνη. Στο μεταξύ, ισχυρός άνδρας του σωματείου των παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, στην οποία έκανε ένα μικρό απολογισμό της φετινής χρονιάς, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στον κόσμο της ομάδας αλλά και στο οικονομικό κομμάτι.

 

-Πρόεδρε, το Ηράκλειο την φετινή χρονιά ξεκίνησε μια καινούργια προσπάθεια, η οποία βασίστηκε κατά κύριο λόγο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Η πορεία σας κρίνεται επιτυχημένη, με δεδομένο ότι η ομάδα τερμάτισε στην 4η θέση;

 

Η 4η θέση για εμένα είναι επιτυχία. Θεωρώ πως η πορεία που πραγματοποιήσαμε είναι αξιοπρεπέστατη, διότι ας μην ξεχνάμε πως όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα υπήρχε μεγάλος φόβος και πολλά ερωτηματικά για τον αν θα παραμείνουμε στην κατηγορία. Όμως το ”έμπειρο” μάτι του τεχνικού μας, διέκρινε ότι οι γηγενείς ποδοσφαιριστές του Ηρακλείου αποτελούσαν ιδιαίτερα αξιόλογο υλικό και με τις επιτυχημένες προσθήκες του, δημιούργησε μια συμπαγή και ομοιογενή ομάδα, η οποία είχε σταθερή πορεία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος ο σύλλογος κυμαινόταν από την 2η έως και την 4η θέση, την οποία τελικά κατέλαβε.

 

-Τι θα πρέπει να περιμένουνε την νέα αγωνιστική περίοδο από το Ηράκλειο;

 

Για την επόμενη χρονιά ο στόχος μας είναι ίδιος. Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας, επιθυμία όλων στο σωματείο ήταν να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε και φέτος. Επιπλέον σημαντικό στοιχείο για εμάς είναι ο σύλλογος να απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές της ευρύτερης περιοχής, και να προωθούνται στην πρώτη ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από τα τμήματα υποδομής.

 

-Δηλαδή, η ομάδα θα στηριχτεί και την νέα σεζόν σε ”δικά” της παιδιά ή πρόκειται να ενισχυθεί περαιτέρω με ποδοσφαιριστές έμπειρους;

 

Με δεδομένη την οικονομική κρίση το προφανές είναι να στηριχτεί σε όσο το δυνατόν δικούς της αθλητές.

 

-Ο κόσμος του Ηρακλείου συνεισφέρει οικονομικά στην ομάδα;

 

Οι φίλαθλοι της ομάδας, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, συνεισφέρουν ανάλογα. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι, πως όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία αυτού του επιπέδου είναι πολύ δύσκολο πλέον να συντηρούνται οικονομικά από τα μέλη τους, δηλαδή την λαϊκή βάση. Είναι αναγκαιότητα να βρεθούν και από αλλού οικονομικοί πόροι.

 

-Θα υπάρξουν ανακατατάξεις όσον αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό;

 

Περιμένουμε την εισήγηση του τεχνικού μας, του κ. Αλεξάκη και στα πλαίσια αυτά θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε όλες τις απαιτήσεις του, εφόσον έχουμε την δυνατότητα να τις καλύψουμε οικονομικά.

 

-Η οικονομική κρίση αποτελεί κριτήριο, προκειμένου οι ομάδες που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα να στηριχθούν σε ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής τους;

 

Παρακολουθώντας πολλές ομάδες και των τριών κατηγοριών της Ένωσης μας, παρατηρώ ότι οι ερασιτέχνες παράγοντες με οικονομική επιφάνεια είναι ελάχιστοι. Οπότε αυτό που με ρωτάτε θεωρώ ότι είναι μονόδρομος! Αυτή είναι και η δική μας φιλοσοφία, δηλαδή να αγωνίζονται στο βασικό σχήμα όσο το δυνατόν περισσότεροι νεαροί ποδοσφαιριστές.

 

-Το Ηράκλειο αποτελεί μια από τις ομάδες, η οποία σε οποιαδήποτε έδρα και αν αγωνίζεται έχει πάντοτε τον κόσμο στο πλευρό του. Τι πιστεύετε πως είναι αυτό που τους κρατάει κοντά στον σύλλογο;

 

Το Ηράκλειο διαθέτει μια ιδιαίτερα αξιοζήλευτη δυναμική. Οι φίλαθλοι είναι κοντά και στηρίζουν πάντα τον σύλλογο, αλλά, και η ομάδα από την πλευρά της κάνει ότι μπορεί, ώστε να τους γεμίζει με… χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον.

 

-Η ομάδα σας θεωρείται ένα από τα πιο υγιή σωματεία στο Αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Ποια είναι η άποψη σας;

 

Αυτή είναι μια ερώτηση, στην οποία δεν είμαι ο αρμόδιος να απαντήσω, διότι δεν μου αρέσει να ευλογώ τα… γένια μου! Εάν αυτό συζητείται στα ποδοσφαιρικά στέκια της Αθήνας, πιθανώς να ισχύει.

 

-Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, το δικό σας σωματείο σε τι κατάσταση βρίσκεται;

 

Δυστυχώς, οι φορείς του ποδοσφαίρου, όπως η Γενική Γραμματεία και οι ΕΠΟ-ΕΠΣΑ είναι απούσες! Το ίδιο ισχύει και για τον δήμο Ηρακλείου. Από εκεί και πέρα, ο οικονομικός προϋπολογισμός στηρίζεται και «βαραίνει» αποκλειστικά τα μέλη του ΔΣ, τους φιλάθλους που είναι κοντά στην ομάδα και στους επιχειρηματίες της πόλης, οι οποίοι στηρίζουν το σωματείο. Άλλα έσοδα δεν υπάρχουν.

 

-Οι προηγούμενες διοικήσεις επιθυμούσαν το Ηράκλειο να πρωταγωνιστεί πάντα, με αποτέλεσμα η ομάδα να επιβαρύνεται συνεχώς με μεγάλα συμβόλαια. Ωστόσο φάνηκε πως και η δική σας προσπάθεια με λιγότερα χρήματα και σωστές κινήσεις απέφερε καρπούς. Τι έχετε να πείτε;

 

Είναι εντελώς άτοπο να συγκρίνουμε την διοίκηση αυτή, με εκείνες του κ. Μπελίτσιου. Η προηγούμενη πήρε την ομάδα από την ανυποληψία (Β’ κατηγορία) και σε μια κομβική στιγμή που είχε επέλθει την ανέδειξε πρωταθλήτρια, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα επόμενα τρία χρόνια έχασε δυο φορές την άνοδο στην Δ’ Εθνική στις απόντες λεπτομέρειες (μπαράζ-τριπλή ισοβαθμία).Φυσικά η οικονομική ευρωστία του προέδρου έπαιξε ιδιαίτερη σημασία στο να δημιουργήσει μια ομάδα, η οποία έπαιζε εκπληκτικό ποδόσφαιρο στην Α’ κατηγορία και αντικειμενικά η θέση που της άρμοζε ήταν για παραπάνω. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά και στο έργο που άφησε η διοίκηση αυτή προϊόν στην παρούσα (κυλικείο, σύγχρονα γραφεία, Μπουτίκ και υλικοτεχνικό υλικό)!

 

-Υπήρξε κάποιο γεγονός, το οποίο σας δυσαρέστησε την φετινή χρονιά;

 

Όχι δεν έχω παράπονο από κανένα άνθρωπο για φέτος. Θεωρώ πως όλα κύλησαν ομαλά και εύχομαι να συμβεί κάτι ανάλογο και την νέα σεζόν.

 

-Κάτι που σας χαροποίησε;

 

Το γεγονός που με χαροποίησε ιδιαίτερα την φετινή χρονιά ήταν η είσοδος της ομάδας Νέων στις τέσσερις καλύτερες της Αθήνας. Αυτή θα ξεχωρίσω. Υπάρχουν κι άλλες ωραίες στιγμές, ωστόσο θα δώσω ιδιαίτερα βαρύτητα σε εκείνη, διότι προέρχεται από τον ευαίσθητο χώρο των ακαδημιών.

 

-Αναγνωρίζουμε πως είστε φίλαθλος του Ηρακλείου εδώ και αρκετά χρόνια. Ποια θεωρείται πως ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία που σημείωσε ο σύλλογος;

 

Σίγουρα η παρατεταμένη παρουσία της ομάδας επί προεδρίας του κ. Μουσουρούλη στην Δ’ Εθνική.

 

-Ποια είναι η άποψη σας για τα γεγονότα, τα οποία έλαβαν χώρα πριν από μερικές βδομάδες στο γήπεδο της Πεύκης;

 

Δυστυχώς παρόμοιες σκηνές, όχι ανάλογης έκτασης φυσικά, έχουμε ζήσει κι εμείς στο γήπεδο μας τα προηγούμενα χρόνια. Όμως όλα αυτά τα γεγονότα μόνο με αρνητικό τρόπο μπορείς να τα σχολιάσεις. Εμείς με πράξεις και όχι με λόγια κάναμε έργο την δέσμευση μας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο μοιράζουμε φυλλάδια κατά της βίας, ενώ έχουμε απομονώσει τους ανθρώπους εκείνους, που δημιουργούσαν επεισόδια. Εάν οι διοικήσεις των ομάδων από την μεγαλύτερη Π.Α.Ε έως την μικρότερη ερασιτεχνική το θελήσουν, μπορούν να τιμωρήσουν τους υπαίτιους. Απλά δεν το θέλουν…

 

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply