Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

ΑΟΧαλκηδών- ΑΕ Σαρωνικός Αίγινας 0-2

Published

on

Γράφει ο Θάνος Λογοθέτης 

 

Καθάρισε από νωρίς το ντέρμπι με την ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ αφού στο ημίωρο προηγήθηκε με 0-2 και μέχρι το τέλος του παιχνιδιού έκανε πολύ καλή διαχείριση… Οι νησιώτες μπήκαν δυνατά από την αρχή του αγώνα και έχασαν καλές ευκαιρίες στο 4′ με τον Καλικαντή και στο 25′ με τον Χρυσοχόο. Στο επόμενο λεπτό ο Λαλάϊ σε αντεπίθεση με έξοχη ενέργεια από αριστερά πλάσαρε τον τερματοφύλακα Γκανά και έγραψε το 0-1! Πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ οι γηπεδούχοι, στο 29′ ο ίδιος παίκτης κέρδισε πέναλτι όταν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο Καλικαντής με εύστοχη εκτέλεση έγραψε το 0-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα… Οι παίκτες της ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ πίεσαν στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου και έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες με τον Λουκάνι στο 32′, στο 36′ και (την μεγαλύτερη) στο 42ο λεπτό, αλλά δεν κατάφεραν να μειώσουν το εις βάρος τους σκορ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι… Στο Β’ ημίχρονο περιμέναμε μεγαλύτερη αντίδραση από τους γηπεδούχους αλλά δεν συνέβη αυτό. Οι φιλοξενούμενοι και πάλι μπήκαν πιο δυνατά και έχασαν καλές ευκαιρίες στο 48′ με κεφαλιά του Τσέλα και στο 56′ με σουτ του Χρυσοχόου που κατέληξε μόλις άουτ. Οι παίκτες της ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ έχασαν με τη σειρά τους μια μεγάλη ευκαιρία όταν από σέντρα ξυράφι του Κούρτη ο Μπεκάκος αστόχησε μόνος μέσα στην περιοχή, και το ίδιο συνέβη στο επόμενο λεπτό με τον Παναγιωτόπουλο. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Στα επόμενα λεπτά κυριάρχησαν οι φιλοξενούμενοι και άγγιξαν το γκολ στο 77′ με τον Στακάϊ και στο 85′ όταν ο Τσαλίκης σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γκανά! Το τελικό σφύριγμα του (άριστου) διαιτητή Ζησιμόπουλου βρήκε τους ανθρώπους της ομάδας της Αίγινας να πανηγυρίζουν μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και τους ανθρώπους της ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ να “σηκώνουν μανίκια” και να ετοιμάζονται για το επόμενο κρίσιμο παιχνίδι… Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος με βοηθούς τον Χρήστο Μπόλλα και τον Παναγιώτη Γκολέ, ενώ παρατηρητής του αγώνα ήταν ο κύριος Κανέλλος Στάμος…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΟ ΧΑΛΚΗΔΩΝ (Δημήτρης Γιαννούλης): Γκανάς, Κούρτης (75′ Σουλιώτη), Πνευματικός, Παρασκευόπουλος, Μπουζάλι (55′ Γκέγκα), Αθανασιάδης, Ζαρκαδούλας, Μπεκάκος, Παναγιωτόπουλος (75′ Καρυτινός), Αυγέρης, Λουκάνι (46′ Μάνθος)

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ (Θανάσης Μπακόμητρος): Μπακόμητρος, Φεϊζούλα, Ντελιλάϊ, Μελάς, Αγγελάκης (69′ Γκαρής), Τσέλα (86′ Οικονόμου), Λαλάϊ, Στακάϊ, Τσαλίκης, Καλλικαντής, Χρυσοχόος (80′ Γκέκας)