Connect with us

stoplekto

ΑΟ Καραβά: «Να παραμείνει ο «Καλός ποιμήν » με την σημερινή του  μορφή»!!!

Published

on

Από τον ΑΟ Καραβά εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος του ΑΟ ΚΑΡΑΒΑ Χρήστος Σκανδάλης και το Δ.Σ ζητάμε την ακύρωση του νόμου αλλά και τη διάθεση από το αρμόδιο Υπουργείο περισσότερου προσωπικού και πόρων.
Στηρίζουμε τον πρόεδρο της 4ης κοινότητας κο Αναστάσιο Πούλο και πιστεύουμε οτι με την φωνή όλων μας το ίδρυμα θα παραμείνει στην μορφή που είναι.
Καλούμε όλους τους φίλους μας να πατήσουν το σχετικό link που είναι επισυναπτώμενο και να ζητήσουμε όλοι το αυτονόητο στηρίζοντας 30 ανήλικα παιδιά που έχουν την ανάγκη όλων μας.
Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση-κάλεσμα απο το γραφείο της 4ης Κοινότητας Πειραιά.

ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ (Ε.Π.Α.)

Καταργείται σύμφωνα με προτεινόμενο σχέδιο νόμου ο αυτοτελής και ανεξάρτητος, υπό την εποπτεία πάντα του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τρόπος λειτουργίας και διοίκησης των Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων (Ε.Π.Α.). Οι Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων (Ε.Π.Α.) , με το τεράστιο επί δεκαετίες έργο στην ελληνική κοινωνία και στην προστασία της παιδικής ψυχής, θα διοικούνται από επιστημονικό συμβούλιο και διευθυντή υπό την εποπτεία κεντρικού γνωμοδοτικού οργάνου και θα στεγάζονται σε προνοιακές δομές που δεν κατονομάζονται και ενδέχεται να είναι ακόμα και ιδιωτικού δικαίου.
​Τα διοικητικά συμβούλια των ΕΠΑ με πρόεδρο ανώτερο δικαστικό ή εισαγγελικό λειτουργό, καταργούνται και όπως γίνεται αντιληπτό τίθεται πλέον σε αμφισβήτηση η ορθή και πιστή εκτέλεση των Εισαγγελικών εντολών αλλά και των αποφάσεων των Δικαστηρίων Ανηλίκων. Το πολυσύνθετο και πολύπλοκο ζήτημα της προστασίας, ανατροφής, εκπαίδευσης αλλά και επαγγελματικής αποκατάστασης των ανηλίκων των ΕΠΑ θα ανατεθεί σε «ειδικούς» χωρίς ανάλογη εμπειρία τη στιγμή που το σχέδιο νόμου ΑΠΛΑ δεν προβλέπει την τύχη του υπάρχοντος προσωπικού που επί σειρά ετών έχει δώσει και τη ψυχή του.
​Μέσα σε όλα αυτά τα δυσάρεστα και δυσοίωνα για το μέλλον των ανηλίκων πρέπει να προστεθεί και η μη προβλεπόμενη τύχη της περιουσίας των ΕΠΑ (ιδρύματα, δωρεές κλπ) που έχει δοθεί εις το διηνεκές για την εκπλήρωση του συγκεκριμένου σκοπού. Ένδειξη, αν μη τι άλλο, της προχειρότητας με την οποία έχει σχεδιαστεί ο νόμος.
​ 1. ​Προστασίας Ανηλίκων
​ «Ο Καλός Ποιμήν»

3. Κοινωνικές Υπηρεσίες
2.Εταιρεία
​Στον Πειραιά και μάλιστα στην 4η Δημοτική Κοινότητα λειτουργεί η δική μας Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά που περιμένει για άλλη μια φορά την υποστήριξή μας.
Στεγάζει περισσότερα από 30 παιδιά και το υπάρχον ελλιπές προσωπικό καταβάλλει εδώ και χρόνια τεράστιες προσπάθειες για να προσφέρει σε αυτά τα παιδιά ένα σωστό και υποστηρικτικό σε όλα τα επίπεδα περιβάλλον. Το μόνο που χρειάζεται εδώ και χρόνια είναι να πληρωθούν οι κενές θέσεις σε υπαλληλικό και επιστημονικό προσωπικό και βέβαια τη δική μας στήριξη.
Η οποιαδήποτε αλλαγή σχετικά με τη λειτουργία των ΕΠΑ και ειδικά της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν», που για την συγκεκριμένη Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων έχουν σχεδιάσει ακόμη και την λειτουργία της ως φυλακές ανηλίκων, θα είναι εις βάρος των ανήλικων φιλοξενούμενων παιδιών καθώς και ολόκληρης την κοινωνίας του Πειραιά διότι υπάρχει ο φόβος αύξησης της εγκληματικότητας.
Ας επισκεφτούμε το link του Υπουργείου Δικαιοσύνης

http://www.opengov.gr/ministryofjustice/? και ας δείξουμε εμπράκτως τη στήριξη μας σχολιάζοντας το Άρθρο 54 και ζητώντας όχι μόνο την ακύρωση του νόμου αλλά και τη διάθεση από το αρμόδιο Υπουργείο περισσότερου προσωπικού και πόρων. Γιατί η διαχείριση και φροντίδα αυτών των παιδιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξουμε τον πολιτισμό μας.
​​
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δ ́ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΥΛΟΣ