Connect with us

5ος Όμιλος

ΑΟ Καραβά – Το πρώτο ιστορικό ΔΣ μετά την άνοδο στη Γ’ Εθνική

Published

on

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΟ Καραβά σε πανηγυρικό κλίμα, καθώς πριν λίγες μέρες επισφραγίστηκε η ιστορική άνοδος της ομάδας στη Γ’ Εθνική.

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του ΑΟ Καραβά Σαράντος Ευσταθόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Πρόκειται για μια ιστορική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΟ Καραβά.

Όλοι εμείς γινόμαστε μέρος της ζωντανής 93χρονης ιστορίας του συλλόγου και μάλιστα τώρα που γράφονται οι πιο ένδοξες σελίδες της… μέχρι τις επόμενες!

Η ομάδα της γειτονιάς μας θα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική Κατηγορία από τη νέα σεζόν και αυτό πέρα από απέραντη χαρά και υπερηφάνεια, μας γεμίζει με επιπρόσθετες ευθύνες και αρμοδιότητες.

Είμαι πεπεισμένος ότι θα ανταπεξέλθουμε με επιτυχία και αξιοπρέπειες στην πρωτόγνωρη πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, διατηρώντας στο ακέραιο τις αρχές και τις αξίες που διέπουν το σύλλογο από το 1927, έτος ιδρύσεως του ΑΟ Καραβά.

Και επειδή αν δε θυμόμαστε και δεν τιμούμε την ιστορία και το παρελθόν μας, δεν προβλέπεται να έχουμε και λαμπρό μέλλον, σε αυτό το σημείο δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ για ακόμη μια φορά, σε εκείνους που κράτησαν την ομάδα όρθια στα πέτρινα χρόνια, αλλά και σε εκείνους που την αναγέννησαν κυριολεκτικά, γράφοντας τον ΑΟ Καραβά με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Πειραϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Αναφέρομαι σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους φίλους, τους παίχτες, προπονητές και τις διοικήσεις που στάθηκαν διαχρονικά στο πλευρό του συλλόγου, αλλά θα μου επιτρέψετε μια ειδική αναφορά σε λίγα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Τον ιστορικό Πρόεδρο της ομάδας για αρκετές δεκαετίες Γρηγόρη Βαλαβάνη, τον πρώην ποδοσφαιριστή και Πρόεδρο που κράτησε ζωντανό το όνειρο και την ομάδα στα πέτρινα χρόνια Τάσο Ελευθεράκη μαζί με τη σύζυγό του Σούλα, τον πρώην Αρχηγό και Πρόεδρο της ομάδας Στάθη Ευσταθόπουλο που αναδιοργάνωσε το σύλλογο, το μακροβιότερο μέλος του ΔΣ Δημήτρη Μέγγουλη και φυσικά το δίδυμο που αναγέννησε την ομάδα και την οδήγησε στις μεγάλες επιτυχίες, τον απερχόμενο Πρόεδρο Χρήστο Σκανδάλη και τον αφανή ήρωα και υποστηρικτή της Ιωσήφ Ρούσσο, οι οποίοι με προσωπικές θυσίες κατέστησαν τον ΑΟ Καραβά πρωταγωνιστή στην ελίτ του Πειραϊκού ποδοσφαίρου, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Πειραιά το 2018 και φυσικά την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία το 2020.

Η ιστορική δικαίωση για το σύλλογο ήρθε.
Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε τη δυναστεία του ΑΟ Καραβά για πολλά ακόμα χρόνια».

Ακολούθως ξεκίνησε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν ομοφώνως ήταν τα κάτωθι:

1. Ποδοσφαιρική σεζόν 2020-2021 αφιερωμένη στη μνήμη του Τάσου Ελευθεράκη
2. Ευχαριστήρια επιστολή προς τον απερχόμενο Πρόεδρο, το απερχόμενο ΔΣ, το προπονητικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές για την ιστορική άνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική
3. Στρατηγική συλλόγου για την πορεία στη Γ’ Εθνική Κατηγορία – Γενικές Κατευθύνσεις
4. Στρατηγική για την ανάπτυξη των ποδοσφαιρικών ακαδημιών του συλλόγου – Γενικές Κατευθύνσεις
5. Απαλλαγή Προέδρου ΔΣ από οποιαδήποτε μορφής αμοιβή ή χρηματική συναλλαγή
6. Ορισμός Υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου & Επικοινωνίας

Σχετικά με τα θέματα 3 και 4, συζητήθηκαν οι γενικές στρατηγικές κατευθύνσεις και δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές, προκειμένου ο Σύλλογος να είναι έτοιμος σε όλα τα επίπεδα ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν στη Γ’ Εθνική, ενώ παράλληλα θα αναπτύσσονται και οι ακαδημίες με στόχο την αύξηση των αθλητών σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Σχετικά με το θέμα 5 και με δεδομένη τη θέση ευθύνης που κατέχει ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος, γίνεται σαφές με την παρούσα απόφαση, ότι διατηρείται στο ακέραιο ο χαρακτήρας της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όπως προκύπτει από τα καθήκοντά του ως Αν. Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά Μεταξά, καθώς δεν προκύπτει ουδεμία αμοιβή ή οικονομική συναλλαγή εκ της ενασχολήσεώς του με τα διοικητικά δρώμενα του ΑΟ Καραβά.

Σχετικά με το θέμα 6, αποφασίστηκε ο ορισμός της κ. Νανάς Γιανναδοπούλου ως Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου & Επικοινωνίας του Συλλόγου και των Ακαδημιών, με αναβαθμισμένα καθήκοντα.

Όλα τα θέματα υπερψηφίστηκαν ομοφώνως.