Connect with us

3ος Όμιλος

ΑΟ Λουτράκι: Ισχυρός πυρήνας τα τμήματα υποδομής (video)

Published

on

Πρόκειται για μια ομάδα που αρχίζει και μπαίνει σιγά-σιγά στη συνείδηση του κοινού και αιτία αποτελεί η εξαιρετική διοίκηση αρχικά αλλά και η οργάνωση που διέπει το συγκεκριμένο σύλλογο. Η αναφορά μας γίνεται στον ΑΟ Λουτράκι που μέχρι στιγμής έχει εκπλήξει άπαντες τόσο σαν φιλοσοφία-ομάδας όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στα τμήματα υποδομής που αριθμούν περισσότερα από 150 παιδιά, έχοντας αναδείξει ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε κορυφαίες ελληνικές ακαδημίες. Με προπονητές, τον παλαίμαχο άσο της ομάδας που έχει παίξει στο κορυφαίο ελληνικό επίπεδο με τα χρώματα της Σκόντα Ξάνθης, Σωκράτη Πέτρου αλλά και τον Γιάννη Νούλα, ο ΑΟΛ έχει κάνει βήματα μπροστά και ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι κάθε χρόνο η ακαδημία των ‘οράνιε’ προσελκύει αρκετά βλέμματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα νέων του ΑΟΛ έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα από τα πέντε τελευταία που διοργανώνει η ΕΠΣ Κορινθίας σε επίπεδο νέων ενώ πέρυσι οι ‘μικροί του Γιάννη Νούλα έκαναν το απόλυτο, δηλαδή 26 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Ο Γιάννης Νούλας που αποτελεί εδώ και δέκα χρόνια τον υπεύθυνο για τα προπονητικά προγράμματα είναι το πρώτο πρόσωπο που βρίσκεται στο σύλλογο από την ημέρα της ίδρυσης των τμημάτων υποδομής διαθέτοντας την εμπειρία που χρειάζεται ο τομέας. Παράλληλα έχει διετελέσει προπονητής και γυμναστής της α’ ομάδας

Όσον αφορά τον Σωκράτη Πέτρου, ο πρώην άσος της Σκόντα έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο σε νεαρές ηλικίες.

Αμφότεροι με δηλώσεις που παραχώρησαν αναφέρθηκαν σε αρκετά κομμάτια με τον κ. Νούλα να υποστηρίζει:

Τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστή τη Σχολή ποδοσφαίρου του Α.Ο Λουτράκι;

Το πρώτο στοιχείο είναι οι εγκαταστάσεις μας. Οι εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Sport Camp είναι ιδανικές για παιδιά. Η σχολή μας είναι μια από τις 125 επιλεγμένες ακαδημίες ερασιτεχνικών σωματείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των αθλητικών ακαδημιών ΟΠΑΠ.

Προσπαθούμε κάθε χρόνο να βελτιώνουμε τα εκπαιδευτικά και προπονητικά μας προγράμματα , έτσι ώστε να ακολουθούμε πάντα μοντέρνα πρότυπα ποδοσφαίρου, με γνώμονα πάντα το παιδί.

Ποιες είναι οι αρχές σας ως προπονητής σε Ακαδημία ποδοσφαίρου;

Το πρώτο και βασικότερο στοιχείο είναι το παιδαγωγικό κομμάτι, αφού έχουμε να κάνουμε με παιδιά. Ακολουθεί η σωστή προπόνηση ανά ηλικία και βέβαια ο προγραμματισμός, διότι πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το παιδί πρέπει να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα προπόνησης για 8 ή ακόμη και 10 χρόνια έως την ενηλικίωση του.

Η σχέση σας με τους γονείς;

Θα έλεγα ότι είμαστε πολύ τυχεροί ως Σχολή σε αυτό το θέμα. Εχουν δημιουργηθεί σχέσεις εμπιστοσύνης και στενής συνεργασίας με όλους τους γονείς. Η στήριξη τους είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο για τον σύλλογο και το έργο εμάς των προπονητών , αλλά και για τα ίδια τα παιδιά.

Η σχολή ποδοσφαίρου του Α.Ο Λουτράκι ανοίγει τις πύλες της για τη νέα χρονιά την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου.

 

 Από εκεί και πέρα, η ιστοσελίδα μας βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου όπου είχε επαφή με τον κ. Πέτρου ο οποίος δεν αρνήθηκε να μιλήσει στην κάμερα μας με το βίντεο να αποτελεί την ιδανική απόδειξη.