Connect with us

Ε.Π.Σ.Δ.Α.

Απάντηση Βαγγέλη Δημόπουλου στον Πρόεδρο της ΕΠΣΔΑ

Published

on

epsda-apotelesmata

Από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Δυτικής Αττικής Βαγγέλη Δημόπουλο, λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

“Προς απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣΔΑ κυρίου Κλέαρχου Τζαφέρη.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με βάση τον αθλητικό νόμο 2725/99 και με όλες τις τροποποιήσεις του στο άρθρο 43 και 43α ότι
(Στην περιοχή ευθύνης κάθε ΈΝΩΣΗΣ κατά άρθρο 11 Παρ 1 του παρόντος νόμου ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΊ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ για κάθε κλάδο.
Μέλη του συνδέσμου διαιτητών είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ με δίπλωμα διαιτητή.
Ο σύνδεσμος είναι σωματείο σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 78 του αστικού κώδικα.
Επομένως κατά δήλωση σας ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΈΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΕΤΕ, και φυσικά δεν μπορείτε ούτε εσείς ούτε η επιτροπή της Ένωσης να έχει τις αρμοδιότητες του συνδέσμου.
Επειδή και θέλουμε και μπορούμε να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να φρεσκαρουμε την μνήμη σας και σε προγραμματικές σας δηλώσεις με οπτικοακουστικό υλικό αναφέρετε <θα επαναφέρουμε τον σύνδεσμο διαιτητών και δεν θα ασχοληθούμε με χειραγωγημενους διαιτητές όπως κυκλοφορεί στην περιοχή μας>
Στο pamebala.gr Κλέαρχος τζαφερης πρόεδρος ΕΠΣ δυτικής Αττικής.
Επειδή ίσως να μη θυμάστε πόσες φορές συναντηθήκαμε για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα αυτά, σας θυμίζω ότι σας έχουμε στείλει με fax κατόπιν συνάντησης και συζήτησης με το ΔΣ της ΕΠΣΔΑ όπου μετείχαν αξιόλογοι άνθρωποι της διοίκησης όπου άκουσαν με προσοχή και σεβασμό τα δίκαια αιτήματα μας όπως ο Γ. Γραμματέας Καμπαξης Μανώλης ο αντιπρόεδρος Καράμπελας Κώστας και υποσχεθηκατε να ενταχθούμε με βάση κάποια ταχύρυθμη σχολή διαιτησίας,
Κάτι το οποίο δεν υλοποιήθηκε
Το υπ αριθμ πρωτ 323 έγγραφο μας προς την ΕΠΣΔΑ το οποίο λάβατε μέσω fax αναφέρει τα εξής
<Ύστερα από συνάντηση που είχαμε στις 21/10/19 καί από τίς συζητήσεις που κάναμε για το ποδόσφαιρο και την διαιτησία της Ένωσης μας ενημερώθηκαν τα μέλη μας και πιστεύουμε πως οι αποφάσεις που πάρθηκαν από εσάς και με συνεργασία με το σύνδεσμο διαιτητών να καταφέρουμε ΜΑΖΊ το καλύτερο που θα βοηθήσει την διαιτησία και το ποδόσφαιρο της δυτικής Αττικής κάτι που δεν έγινε εδώ και 12 χρόνια από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΣΔΑ>
Όπως καταλαβαίνετε την ευθύνη για το πέρας της πενταετίας την έχετε κατ αποκλειστικότητα εσείς.
Σας αναφέρουμε επίσης 8 διαιτητές παρατηρητές και προς τιμή του τον καθηγητή διαιτησίας FIFA Φασολη Γεώργιο που τις γνώσεις του δεν έχει κανένας μας διαιτητής στην δυτική αττική και θα βοηθούσε τα μέγιστα.
Επίσης 6 διαιτητές για τη νέα σχολή που θα γίνονταν σε συνεργασία με τον σύνδεσμο ,4 από αυτούς ήταν κάτω των 24 ετών και όπως μου αναφέρατε είχατε και άλλους 2 εσείς το σύνολο δηλαδή 8 και Παρ όλα αυτά δεν πραγματοποιήθηκε η νέα σχολή.
Σας ανέφερα ακόμη με βάση την εφαρμογή του άρθρου 47 Παρ 8 του κανονισμού διαιτησίας ότι μπορούν να ενταχθούν και να βοηθήσουν όπου τους ζητηθεί και άλλοι 6 διαιτητές.
Αφού μου είχατε βάλει όριο.
Άρα λοιπόν δεν σας στείλαμε 3 διαιτητές.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας είχα ενημερώσει τόσο εγώ προσωπικά αλλά και ο επίτιμος πρόεδρος μας Λινάρδος Ιωάννης και σας έδωσα νομολογία νομικού συμβούλου καθώς και 6 δικαστικές αποφάσεις άλλων συνδέσμων που δικαιώθηκαν κατά άλλων ΕΠΣ να ενημερώσετε τον νομικό σας σύμβουλο κάτι το οποίο δεν κάνατε.
Εάν θέλετε συνεργασία θα μπορούσατε κατά τον εσωτερικό κανονισμό διαιτησίας τον οποίο ψήφισε η ΕΠΟ άρα και εσείς προσωπικά θα αναφεροσασταν στα άρθρα 9-42-48 τα οποία μας δίνουν την δυνατότητα να ενταχθούμε.
Κανένας δεν θέλει να παράνομη και πόσο μάλλον εσείς με την θέση που κατέχετε.
Όμως πως επιτρέπεται λοιπόν στην ΕΔ/ΕΠΣ Παράτυπα κατά το άρθρο 42 να κάνει μεταγραφές διαιτητών από άλλες ενώσεις οι οποίοι ΔΕΝ ΔΙΑΒΙΟΎΝ ΔΕΝ ΦΟΙΤΟΥΝ ΔΕΝ ΕΡΓΆΖΟΝΤΑΙ στην περιοχή ευθύνης της δυτικής Αττικής.
Γνωρίζετε ότι το 90 % των διαιτητών που έχετε εγγεγραμμένους είναι από άλλες περιοχές εκτός δυτικής Αττικής και εκτός Αττικής χωρίς να έχουν φυσικά τα απαιτούμενα προσόντα κατά το άρθρο 42
Αυτό δεν σας καθιστά παράτυπο;
Ήδη κάποια από τις μεταγραφές σας από τον Πειραιά (αγαπημένη περιοχή του αρχιδιαιτητη σας) ετών 35 μη αξιολογημενος ….. προφανώς ο κύριος δεν είναι μεγάλος σε ηλικία;
Για εμάς αλλά και για τις ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις μη προσέλευσης διαιτητών κυρίως στις ακαδημίες ή τους σφυρίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι συνεχώς αποδεδειγμένα παράδοξος δύο και τρείς διαιτησίες από τον ίδιο διαιτητή κάθε σαββατοκύριακο…ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΉΣΙΜΟΙ.
Όσο αφορά το όριο ηλικίας πρέπει να γνωρίζετε ότι καθορίζεται από την ΕΕ της ΕΠΣΔΑ.
Αγαπητέ πρόεδρε εφ όσον θέλετε συνεργασία ΑΠΟΜΑΚΡΎΝΕΤΕ όλους αυτούς που μας θέλουν ΧΩΡΙΆ.
Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε γιατί το ποδόσφαιρο στην δυτική αττική ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΚΟΜΗ
ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ τίποτα παραπάνω
Δημόπουλος Ευάγγελος
πρόεδρος διαιτητών ποδοσφαίρου δυτικής Αττικής”.
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply