Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Απάντηση Στέλιου Μπρατσόλη σε Δουκάκο…

Εκεί που μας χρωστούσαν μας ζητάνε πίσω και το “Βόδι”…

Published

on

Απάντηση του προέδρου της ΕΠΣΠ κ.Στέλιου Μπρατσόλη σε δημοσίευμα του portal diaititis.gr.

 

Κύριε Δουκάκο

 

* Σε απάντηση του δημοσιεύματος σας το οποιο αναρτησατε στο portal σας : diaititis.gr  με τίτλο : ‘ ο Μπρατσολης την Κοπάνησε από την επιτροπή της ΕΠΟ και κανένας δεν έμαθε ποια ήταν η θέση του που έμεινε μόνο σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ‘ , σας απαντώ και σας σημειώνω τα εξής :

* Ο Λαός σοφά λέει : ‘ εκεί που μας Χρωστούσαν μας ζητάνε πίσω και το Βόδι ‘

* Μετά το περσινό Λάθος της ΕΠΟ που όρισε για ‘ μπαράζ ‘ ανόδου στην Δ ‘ εθνική τις ομάδες Αθήνας – Πειραιά στον ίδιο όμιλο , τα όσα αρνητικά διαδραματίστηκαν – με αποτέλεσμα την τελική αλλαγή της απόφασης της ΕΠΟ να ‘ ανέβουν όλοι ‘ – αποφαση που απο θέση αρχών δεν ψήφισε ο Πειραιάς – αν είναι δυνατόν ! να ρωτάτε ακόμα : ποια είναι η θέση του Πειραιά και ότι ‘ την Κοπάνησε ο Μπρατσολης..κλπ.’

* Μάλλον δεν θυμάστε κύριε Δουκάκο , ότι το ΘΕΜΑ της διαδικασίας Ανόδου στην προσεχή νέα κατηγορία που ήταν στα σκαριά να δημιουργηθεί την έβαλε ο Πειραιάς ως ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ στην περσινή ΓΣ της ΕΠΟ – ανέπτυξε γιατί ήταν ΛΑΘΟΣ και γιατί δεν πρέπει να ξανασυμβεί και γιατί θα πρέπει να ισχύσει η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΜΠΑΡΑΖ – με καθορισμό γκρουπ ενώσεων με γεωγραφικό Καταμερισμό και δημιουργία ομίλων με κληρώσεις .

* Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο Σαφής , θεσμική και Ταυτόχρονα Δημόσια ήταν η πρόταση – θέση τηs ΕΠΣΠ στη τελευταία ΓΣ της ΕΠΟ και υπόψιν : λόγω της περσινής διαδικασίας ‘ Μπαράζ ‘ η ΕΠΣΠ ψήφισε : ΠΑΡΩΝ στον διοικητικό απολογισμό της ΕΠΟ .

 

* Την θέση μου αυτή την επαναλάμβανα ΜΟΝΙΜΑ προς κάθε κατεύθυνση – ενόψει της δημιουργίας ομίλων ανόδου στην Νέα Γ Εθνική .

* Την άποψη αυτή την ήξερε και την ξέρει και ο πρόεδρος της επιτροπής της Δ εθνικής – ΕΠΟ Αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΟ .

* Την άποψη αυτή – με τα επιχειρήματα που την συνοδεύουν – την έκανα γραπτή πρόταση και την απέστειλα 10 ημέρες πριν – την συνεδρίαση της Επιτροπής της ΕΠΟ της 27/3/13 και του ΔΣ της ΕΠΟ της 29/3/13 – πρώτα απ’ ολα στον Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Γιώργο Σαρή ,τον αναπληρωτή προεδρο της ΕΠΟ κ. Γ.Παπακωσταντινου , φυσικά στον Πρόεδρο της Επιτροπης Δ’ εθνικής της ΕΠΟ κ. Μ.Τζανοπουλο , στον συνάδελφο μέλος της επιτροπής κ. Δ.Κουτρουμανο – στους οποίους έστειλα δε επιπλέον και προσωπικό γραπτό μήνυμα επί του θέματος ,στα κινητά τους τ/φ – την 19/3/13 –

 

* Επιπλέον σημειώνω ότι ζήτησα σε τηλεφωνική Επικοινωνια μου με τον κύριο Προεδρο της ΕΠΟ συναντηση μαζι του ,για συζήτηση για το πως νομίζω οτι πρέπει να διαμορφωθούν οι ομίλοι – όταν εκείνος ήταν στην Κρήτη για τους τελικούς αγώνες ενώσεων της Κρήτης – γεγονός που επιβεβαίωσε ο προεδρος της ΕΠΟ στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ της 29/3/13.

* Προσθετω δε οτι μιλάω για το ανωτέρω ΘΕΜΑ και ξερει την άποψη μου – περί κληρώσεων ομίλων κλπ – ο κ. Προεδρος της Επιτροπης Δ εθνικής της ΕΠΟ – απο τότε που συμμετέχω στην επιτροπή – και η διαβεβαίωση του ήταν οτι δεν θα υπάρξει σε καθε περιπτωση η περσινή επανάληψη ‘ του ίδιου έργου ‘..

 

* Εκτός των ανωτέρω σας γνωρίζω οτι δημοσιοποίησα την προταση την οποια σας επισυνάπτω – ως απάντηση μου – σε δημοσια επιστολη του Σωματείου μας – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – που ζήτησε δικαιωματικά να κοινοποιησω την θέση μου επι της Διαμόρφωσης των ομίλων Μπαράζ – και σε συνεχεία της ανοικτής σχετικής συζήτησης που έγινε στο ΔΣ της ΕΠΣΠ την 14/3/13

 

* Είχα λοιπόν την λογική εντύπωση – και θεωρω και το δικαιωμα ως αναπληρωτης προεδρος της επιτροπης – οτι τουλάχιστον ! Μια ημέρα πριν την συνεδρίαση της Επιτροπης Δ Εθνικης της 27/3/13 θα μου γινόταν γνωστό τι προτείνετε για τους ομίλους προσεχεις ομιλους ‘μπαράζ ‘ , απορρίπτοντας η διαφοροποιωντας ολικα η μερικά την ήδη γνωστή πρόταση μου που είχα αποστειλει και γνωστοποιήσει .

* Το μόνο που μου γνωστοποιηθηκε την προηγούμενη της συνεδρίασης απο τον συνεργάτη της Επιτροπης ήταν η ωρα της συνεδρίασης και μόνον αυτο.

* Η ημερήσια διάταξη ως και η πρόταση Διαμόρφωσης των ομίλων μου εδόθη εκείνη την στιγμή .

* Το θεμα των ομιλων προταθηκε και στην έντονη συζήτηση που ακολούθησε – απέρριψα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση που κατατέθη – θεωρώντας την τουλάχιστον ΛΑΘΟΣ , και εκτιμώντας οτι δεν πήρε Υποψην της τα σημερινά και αυριανή δεδομένα της Νεας Γ εθνικής , αποχώρησα απο την συνεδρίαση .

* ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ Κ. Δουκακο .

 

* Στο διήμερο δε που Ακολούθησε εως το συμβούλιο του ΔΣ της ΕΠΟ της 29/3/13 επικοινώνησα επανειλημμένως με τον Προεδρο της ΕΠΟ , Με τον Προεδρο της ΕΠΣΑ – Συναντηθηκα με τον Προεδρο της ΕΠΟ – το πρωι της 29/3/13 πριν την συνεδρίαση του ΔΣ – του έθεσα και πάλι το θεμα – και προτεινα να γίνει τουλάχιστον ! Κλήρωση των ομάδων των 2 ομίλων : ενατου – ενδεκατου (οι 6 ομάδες ΑΤΤΙΚΗΣ συν Δωδεκανησου , Κορινθίας ) και οτι προκύψει απο την κλήρωση.

 

* Ομως και η τελευταία αυτή – πρόταση που κατετεθεσα – δεν ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ – παρά την λογικη επιχειρηματολογία που ανεπτυξα στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ – στηρίχθηκε και ψηφιστηκε μόνο απο τον εκπρόσωπο του Πειραία κ. Νικο Ανασοπουλο .

 

* Το κυρίαρχα Επιχείρηματα που προκριθηκαν στο ΔΣ της ΕΠΟ της 29/3/13 – και με βαση αυτα ψήφισε το συμβούλιο της ομοσπονδίας την πρόταση της επιτροπής Δ Εθνικης – στην οποια Μειοψηφισα – ήταν οτι ειναι ηδη πολλές οι ομάδες της πρωτεύουσας – συμπρωτεύουσας που συμμετέχουν στο περιφερειακό πρωτάθλημα και οτι πρέπει να ενισχυθεί και να εχει αυξημενη παρουσια το επαρχιακό Ποδοσφαιρο στην Νεα Γ Εθνικη .

 

* Κατα την άποψη μου κ. Δουκακο αυτες οι Αποψεις ειναι ελλειπεις και δεν αντιστοιχούν σε αυτο το οποιο χρειάζεται για να ενδυναμωθει η δομή του ποδοσφαιρου μέσω και της δημιουργίας της Νεας Γ Εθνικης .

* Το αν προεκυψε – ποδοσφαιρικά – να ειναι κατα τεκμηριο – πιο ισχυρές οι ομάδες των κέντρων η να συμετεχουν 26 -30 ομάδες εκ των 96 στο περιφερειακό πρωτάθλημα – δεν θα το θεραπεύσει – αν ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ και παίξουν μεταξύ τους οι 4 ομάδες Αθήνας – Πειραιά – και οι 2 της Μακεδονίας – για να βγουν στην νέα Γ Εθνικη : ΜΙΑ η ΚΑΜΙΑ ..

 

* Το πως ισορροπα και μεθοδικά μπορεί να αναπτυχθεί το περιφερειακό Ποδοσφαιρο η συμμετοχή των ομάδων τους ,παράλληλα με την δομη και της νέας Γ Εθνικης -στην Νεα συνθετη και οικονομικα μεταβαλομενη καθημερινα πραγματικοτητα – ειναι θεμα που απαιτει αναλυτική , βαθυτερη συζήτηση κ. Δουκακο και πάντως δεν την προωθεί ούτε την εξασφαλίζει η φετινή διαμόρφωση – ορισμός των ομίλων ‘ Μπαραζ ‘που κατα 75% ( 10 στους 14 ) ειναι οι ίδιοι με τους περσινους.

 

* Επιπροσθέτως – και με την ευκαιρία της απαντησης μου -σας γνωστοποίω την θέση μου οτι : μαζι με ολες τις προυποθεσεις ,ασφαλους διεξαγωγης των προσεχων αγωνων μπαραζ στα πλαισια του ΚΑΠ – να ισχύσουν με αυστηρότητα για ολες τις ομαδες -χωρις καμια αποκλιση η εξαίρεση – ολα τα στοιχεία και απαραίτητα απαιτούμενα ‘ των φακέλων των ομάδων ‘ οπως διαλαμβανονται και ζητούνται απο το τελευταίο έγγραφο της ΕΠΟ με αριθμό πρωτοκόλλου :11463/1.4.13 – που εσταλει στις ΕΠΣ.

 

*Υποθέτω οτι αντιλαμβάνεστε κύριε Δουκακο , οτι ο Μπρατσολης ‘ δεν την Κοπαναει ‘ ούτε φοβάται να πει Ανοικτά – Αληθινά – Επιχειρηματολογημενα την πραγματικότητα και τις θέσεις της Πειραιά για το σήμερα αλλα και το αυριο – που έχει ανάγκη το Ποδοσφαιρο σε κάθε βαθμίδα του , γιατί αυτο αποτελεί κύριο Στοιχείο της Ποδοσφαιρικής Φιλοσοφίας του.

Σας Ευχαριστω ! Για την Δημοσίευση

 Στελιος Μπρατσολης

 Προεδρος ΕΠΣΠ & Αναπληρωτης Προεδρος Δ Εθνικης της ΕΠΟ

 

Η Πρόταση Μπρατσόλη

* Κλειδαριθμοs για τις ομαδες Αθηνα – Πειραια /

* Διαμόρφωση των Ομίλων μπαραζ με Γεωγραφικά Κριτήρια /

* Κληρώσεις για την Συμπλήρωση των Τετράδων των Ομίλων .

 

 

* Ολοι Γνωριζουν οτι Περσι ,η ΕΠΣΠ δια του εκπροσωπου τηs στην ΕΠΟ κ. Νικου Ανασοπουλου – αλλα και δια του Προεδρου τηs , διαφωνησαν για το περιεχομενο και την μορφή τηs Απόφασηs διεξαγωγηs των Ομίλων Μπαράζ Ανόδου – στο Περιφεριακο πρωταθλημα 2012-13 , που ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2013 .

* Ειναι επίσης Γνωστό οτι ο Πειραιας , παρα τα όσα διαδραματισθηκαν στα περσινά Μπαράζ – και δυστυχώς δικαίωσαν τις Προβλέψεις του – Δεν Αλλαξε θεση και ΔΕΝ ψήφισε , την συμπληρωματικη ανοδο στους ομίλων οπως τελικά διαμορφώθηκαν – τηρώντας χωρις ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ , ΣΤΑΣΗ ΑΡΧΩΝ .

* Ο Πειραιας εχει προτείνει εδώ και 15 χρόνια την κατάργηση της Παθογενους Δ’ Εθνικης και την Διαμόρφωση ποδοσφαιρικής Δομής που θα Ισχυροποιεί τις Ενώσεις ,τις Υποδομές και την Παραγωγική Ανάπτυξη του Ελληνικου Ποδοσφαιρου ‘ Απο τα Κατω Προς τα Πανω’.

*Συμφωνούμε οτι ο σχεδιασμός της νέας Εθνικης Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, οδηγεί προς αυτήν την κατεύθυνση αλλα απαραιτητη προϋπόθεση ειναι να ενισχύσουμε απο τώρα την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ τηs – συμβάλλοντας στην Ισχυροποιηση της νέας Κατηγοριας .

* Αυτην την εξελιξη την διασφαλιζει στον μεγαλυτερο δυνατο βαθμο :

* α) Η διαμορφωση ομίλων Μπαράζ ανόδου με εδαφικους γεωγραφικους καταμερισμους .

* β) Η επιλογη κλειδαριθμων οπου η ποδοσφαιρικη εμπειρια και πραγματικοτητα το επιτασουν .

* γ) οι κληρώσεις για την συμπλήρωση των ομιλων Τετραδων απο τις ομαδες των ΕΠΣ που συμετεχουν στους γεωγραφικους καταμερισμους .

* Η διαδικασια αυτη αιρει κάθε αντικειμενική επιφύλαξη που εκ των Πραγματων Γενα ο Ορισμος των ομίλων – Τετραδων – με οποιο γεωγραφικό καταμερισμο και αν επιλεγουν.

* Με βάσει την Ανωτέρω Λογική και σε οτι αφορα την Συμετοχη των ομαδων ΕΠΣΑ – ΕΠΣΠ στην διαδικασια των προσεχων Μπαραz – προτείνω την Διαμόρφωση γκρουπ 16 Ενώσεων – για να δημιουργηθουν οι 4 εκ των 14 ομίλων ως εξής :

* Στο γκρουπ να συμμετέχουν οι 6 ομάδες των τεσσάρων ΕΠΣ Αττικης , οι 5 ομάδες των ΕΠΣ Χίου , Λέσβου, Κυκλαδων,Δωδεκανησων, Σάμου και 5 ομάδες των ΕΠΣ Ευβαιας,Βοιωτίας,Φθοιωτιδας ,Φωκίδας , Ευρυτανίας .

* Θεωρώ – και με σεβασμό προς ολες τις ομάδες όλων των ΕΠΣ του εν δυνάμει προτεινόμενου Γκρουπ – ότι οι 4 ομάδες ΕΠΣΑ – ΕΠΣΠ δικαιούνται Ποδοσφαιρικά να έχουν Κλειδάριθμο 1,2,3,4 στην Διαμόρφωση των 4 ομίλων ,ώστε στην Συνέχεια με ΚΛΗΡΩΣΗ να προκύψουν οι τριάδες που θα συμπληρώσουν τους συγκεκριμένους 4 ομίλους .

*Καταθέτω Δημόσια και Ανοικτά αυτήν την συλλογιστική ,χωρίς ‘περιοριστική ‘ η’ ‘ ωφελιμιστική’ αντίληψη , Αλλα με βάση τα προαναφερόμενα επιχειρήματα για την μετάβαση σε μια νέα Κατηγορία , με νέες Προδιαγραφές και ποδοσφαιρικές Απαιτήσεις , γεγονός που θα συμβάλει βήμα – βήμα και στην ποιοτική Ενίσχυση των Τοπικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ – και ειδικά των Πρωταθλημάτων των Α’ Κατηγοριών .

 

Στέλιος Μπρατσόλης

 Πρόεδρος ΕΠΣΠ

 Αναπληρωτής Πρόεδρος Επιτροπής Δ’ Εθνικής ΕΠΟ .

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply