Connect with us

3ος Όμιλος

Απέκτησε τον Άλμπι Λένγκα!

Published

on

Ο Αιολικός βρέθηκε με τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού, μετά την ξαφνική αποχώρηση του Νίκου Μπαράκη από την ομάδα, ωστόσο κινήθηκε γρήγορα και απέκτησε τον 25χρονο Αλβανό Άλμπι Λένγκα.

Πρόκειται για δεξιοπόδαρο αμυντικό, που αγωνίζεται εκτός από στόπερ με την ίδια ευχέρια και ως δεξιός μπακ. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ξανά στην Ελλάδα, όπου ήρθε σε μικρή ηλικία, ξεκινώντας από τον Εθνικό Πειραιώς (2009-10), συνεχίζοντας σε Ηλιούπολη (2010-11) και Αστέρα Μαγούλας (2011-12). Θέλοντας να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ο Λένγκα επέστρεψε στην Αλβανία, αρχικά για λογαριασμό της Απολόνια Φίρ της Α’ Εθνικής, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε συνολικά σε 20 ματς στο τέλος της σεζόν 2011-12 και στο πρώτο μισό της περιόδου 2012-13, πριν μετακομίσει στη Ναφτετάρι Κουτσόβε της Β’ Εθνικής για ένα εξάμηνο, κάνοντας 10 συμμετοχές. Πέρυσι είχε μια σχεδόν γεμάτη χρονιά (19 ματς) στην Α’ Εθνική της Αλβανίας με τηνΜπίλις Μπαλς, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ο Βαγγέλης Γούτης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τον Λένγκα στα δύο φιλικά της Αθήνας, τόσο με τον Αστέρα Βάρης όσο και με τον Μανδραϊκό. Ο 25χρονος Αλβανός, που ξεκίνησε μάλιστα βασικός στη Βάρη, άφησε καλές εντυπώσεις, δείχνοντας θετικά στοιχεία και έχοντας καλή συνεργασία και επικοινωνία με τους συμπαίκτες του. Ο προπονητής του Αιολικού άναψε το πράσινο φως για την απόκτησή του και η διοίκηση έσπευσε να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Ο παίκτης εξάλλου ήταν ελεύθερος και η μεταγραφή του ολοκληρώθηκε στο αντίστοιχο “παράθυρο” της ΕΠΟ για τους συγκεκριμένους παίκτες, που ισχύει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με τον Νίκο Μπαράκη, οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν φιλικά. Το διαζύγιο έμοιαζε αναπόφευκτο από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής είχε αποφασίσει να μετακομίσει στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους, μετά από μία συμφέρουσα πρόταση που του έγινε ώστε να εργαστεί πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του. Τόσο ο Παναγιώτης Τρύφων όσο και ο Σταύρος Γριπιώτης προσπάθησαν να τον μεταπείσουν στη διάρκεια της παρουσίασης του νέου Αιολικού, τονίζοντάς του πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα της Μυτιλήνης. Όμως ο ταλαντούχος αμυντικός, που ας σημειωθεί ότι έκανε εξαιρετική σεζόν πέρυσι και ιδιαίτερα στα μπαράζ ανόδου, έδειξε να βάζει πλέον το ποδόσφαιρο σε δεύτερη μοίρα, δίνοντας προβάδισμα στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.

πηγή: sportlesvos.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply