Connect with us

Γ Εθνική

Αποκλεισμός στο Κύπελλο για Αιολικό

Published

on

Βαριά ήττα με σκορ 3-1 γνώρισε ο Αιολικός στην έδρα του Αντίμαχου Κω, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί έτσι από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας, προκαλώντας απογοήτευση στις τάξεις των φιλάθλων του που ανέμεναν την προσεχή Κυριακή πως θα φιλοξενούσαν τον ΝΠΣ Βόλου, ομάδα της Football League στη Μυτιλήνη για την Γ’ Φάση του θεσμού. Παρότι όλα κυλούσαν υπέρ του Αιολικού στο ματς, με γρήγορο γκολ και αποβολή για τον αντίπαλο, τελικώς η ομάδα του Κώστα Ψυρόπουλου δεν κατόρθωσε να επιβάλλει το ρυθμό της στον αγωνιστικό χώρο και μετά την ανόητη αποβολή του Τσουβαλτσίδη στο 67ο λεπτό, τα πάντα γύρισαν… τούμπα! Οι γηπεδούχοι έκαναν την ολική ανατροπή και πανηγύρισαν απόλυτα δίκαια την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 6ο λεπτό, όταν ο Πης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Ζαχαρής μπλόκαρε σταθερά, κρατώντας το 0-0. Ωστόσο ο Αιολικός απάντησε με γκολ στην πρώτη δική του απειλητική επίσκεψη στα καρέ του Αντίμαχου, με σκόρερ τον Βεζιρτζόγλου μετά από σέντρα του Τσουβαλτσίδη στο δεύτερο δοκάρι. Στο 24′ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μαριά, ο οποίος τιμωρήθηκε από τον διαιτητή Πουλόπουλο για επικίνδυνο παιχνίδι.

Παρότι με παίκτη λιγότερο, ο Αντίμαχος Κω βρήκε τον τρόπο να φέρει το ματς στα ίσα, χάρη σε γκολ του Χατζηβασίλη με σουτ από το ύψος της περιοχής, μετά από κεφαλιά – πάσα του Χατζησουλειμάν στο 33ο λεπτό. Ο Αιολικός προσπάθησε να αντιδράσει και είχε ένα καλό μακρινό σουτ του Λαλά, στο 39′, αλλά ο τερματοφύλακας Τσαραπατσάνης απομάκρυνε με τις γροθιές.

Η ομάδα της Μυτιλήνης πίεσει μέχρι την ανάπαυλα, κλείνοντας στα καρέ του τον Αντίμαχο, όμως παρά το γεγονός ότι γυρόφερνε συνεχώς την αντίπαλο περιοχή, δεν κατόρθωσε να πετύχει κάποιο δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έγιναν ξανά απειλητικοί στο 44′ όταν ο Μπεκιρλάρι με διαδοχικές ντρίμπλες μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του έφυγε αρκετά μακριά από την εστία του Ζαχαρή. Στις τελευταίες αξιόλογες φάσεις του πρώτου μέρους, ο Διαμαντίδης επιχείρησε ένα σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και μια αντίστοιχη προσπάθεια του Τσουβαλτσίδη από το ίδιο σημείο.

Ρίσκαρε στην επανάληψη

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κώστας Ψυρόπουλος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο δύο ακόμα επιθετικογενείς παίκτες, παίρνοντας φυσιολογικό ρίσκο. Ο Ποτουρίδης πήρε θέση πλάι στον Βεζιρτζόγλου στη γραμμή κρούσης και ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Λαρανζέιρα ανέλαβε να οργανώσει το παιχνίδι των Μυτιληνιών στο χώρο του κέντρου. Ταυτόχρονα ο Τσουβαλτσίδης οπισθοχώρησε στο αριστερό άκρο της άμυνας, για να καλύψει τη θέση του Κουκουρώνα που αποχώρησε όπως και ο Παλαμουτσής. Παρά τις φύσει επιθετικές αλλαγές του Αιολικού, ο Αντίμαχος ήταν εκείνος που έβγαινε απειλητικά στην επίθεση. Στο 52′ ο Χατζησουλειμάν πλάσαρε τον Ζαχαρή, αλλά ο τερματοφύκακας του Αιολικού είπε «όχι», κρατώντας το 1-1. Στο 64′ η ομάδα της Λέσβου βγήκε γρήγορα στην κόντρα επίθεση, αλλά ο Τιάγκο Λαρανζέιρα σούταρε άστοχα, μετά από πάσα του Βεζιρτζόγλου.

Λίγα λεπτά αργότερα (67′), ο Τσουβαλτσίδης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, για διαμαρτυρία και έτσι επήλθε εκ νέου αριθμητική ισορροπία στο γήπεδο, εντελώς αδικαιολόγητα, σε ένα χρονικό σημείο που οι Μυτιληνιοί όφειλαν να αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη παράμετρο στο ματς. Και όσο ο Αιολικός δεν μπορούσε να φανεί απειλητικός, τόσο αναθαρρούσαν οι γηπεδούχοι, που στο 77ο λεπτό πήραν και το προβάδισμα με γκολ του Χατζηφούντα έξω από την περιοχή! Ο Αιολικός ανοίχτηκε και λίγο έλειψε δύο λεπτά μετά να δεχθεί και τρίτο γκολ, αλλά ο Χατζηφούντας πλάσαρε άουτ στην έξοδο του Ζαχαρή. Ο

Αιολικός παρέπεε αγωνιστικά και ο τελικά δέχθηκε το 3-1 στο 81ο λεπτό με κεφαλιά του Χατζηβασίλη, ο οποίος νίκησε στον αέρα όλη την άμυνα των Μυτιληνιών, «κλειδώνοντας» την πρόκριση. Σε κανένα σημείο του δευτέρου μέρους ο Αιολικός δεν μπόρεσε να αποδείξει εντός αγωνιστικού χώρου την ποιοτική του διαφορά έναντι του Αντίμαχου Κω, ομάδας του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μοιραία έμεινε εκτός συνέχειας από το Κύπελλο Ελλάδας, χάνοντας την ευκαιρία να φιλοξενήσει την Κυριακή τον ΝΠΣ Βόλου της Football League.

Μια εμφάνιση που προβληματίζει άπαντες, αφού το δύσκολο αυθημερόν ταξίδι δεν μπορεί να αποτελέσει τη μόνη δικαιολογία για την αποτυχία. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Αιολικός είχε μόνο μια καλή φάση με πρωταγωνιστή τον Ποτουρίδη, αλλά γενικότερα με την παρουσία του στο γήπεδο στο συγκεκριμένο ματς δεν άξιζε κάτι περισσότερο από την ήττα και τον αποκλεισμό.

Συνθέσεις:

ΔΙ.ΑΣ ΚΩ (Γ. Μανούσογλου): Τσαραπατσάνης, Μαριάς, Ιωαννίδης (86′ Σενισίου), Θωνιάτης, Μαργαρίτης, Χατζηβούδας, Χατζησουλειμάν (65′ Φονσέκα), Πης (34′ Μποϊλής), Βλαντιμίροφ, Χατζηβασίλης, Μπεκιρλάλι

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Κ. Ψυρόπουλος):Ζαχαρής, Τσουβαλτσίσης, Κουκουρώνας (46′ Ποτουρίδης), Καπταγιάνης, Λαλάς, Τάχιας, Διαμαντίδης (74′ Σεφουλάι), Κατσίκης, Βουτσιώτης, Βεζιρτζόγλου, Παλαμουτσής (46′ Τιάγκο Λαρανζέιρα)

Πηγή: www.sportlesvos.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply