Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

ΑΠΟ Φίλαθλοι | Ανασκόπηση και προτάσεις στην ΕΠΣΠ

Published

on

Το παρακάτω Δελτίο τύπου εξέδωσε το ΔΣ των Φιλάθλων και αφορά ανασκόπηση της χρονιάς αλλά και  προτάσεις της διοίκησης του συλλόγου στην ΕΠΣ Πειραιά. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής.

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΣΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16-04-2024 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αγωνιστικά

Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Μια χρονιά που βασίστηκε μόνο στην αποφυγή των -5 βαθμών και τίποτα άλλο. Με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω θερμά τους 40+ ποδοσφαιριστές που τον Σεπτέμβρη του 2023 επέλεξαν να κάνουν δελτίο με μας (Ξεκινήσαμε από μηδέν). Και φυσικά τα 15 παιδιά που έχουν παραμείνει μέχρι και σήμερα για να ολοκληρώσουμε την φετινή μας χρονιά έχοντας στην πλάτη τους πάνω από 125 γκολ παθητικό. Ίσως και πήραμε ένα αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της Ένωσης. Επίσης ευχόμαστε να βοηθήσαμε τις ομάδες που έψαξαν σε μας το goal average και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια. Οι ποδοσφαιριστές μας έκαναν ότι μπορούσαν και ίσως δεν αξίζανε αυτήν τη εικόνα και τα μεγάλα σκορ (ίσως και το 11-1 να είναι ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ). Όμως ότι έγινε έγινε. Καλή συνέχεια στους πρωταθλητές της Ένωσης και φυσικά καλή συνέχεια σε όλες τις ομάδες σε όποιους στόχους έχουν. Δεν έχουμε με καμμιά ομάδα και κανέναν παράγοντα / ποδοσφαιριστή τίποτε να χωρίσουμε και τους ευχαριστούμε όλους την φιλοξενία τους.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους προπονητές που συνεργαστήκαμε στη χρονιά αλλά και αυτούς που μας απέρριψαν. Δεν τους κρατάμε κακία. Επίσης να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που βρέθηκαν μαζί μας στις αρχές όταν προσπαθούσαμε να σταθούμε αγωνιστικά. Τους ευχόμαστε τα καλυτέρα και για μας θα είναι πάντα φίλοι της ομάδας και ξέρουμε ότι προσπάθησαν για το καλό της ομάδας. Τέλος να ευχαριστήσω τους παράγοντες που επικοινωνούν μαζί μου. Δεν ήμουν αλλά έγινα ΦΙΛΑΘΛΟΣ και θα κάνω ποδοσφαιρικά και οργανωτικά τα πάντα να επαναφέρω μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του Πειραιά εκεί που τους αξίζει. Και η διοίκηση μας είναι δυνατή. Θα πορευτούμε με άξονα το συμφέρον της ομάδα μας! Και ας είμαστε καλά να το ξαναδούμε κάποια στιγμή…

Όσον μας αφορά, έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με έναν άνθρωπο που έχουμε εκτιμήσει βαθύτατα και του έχουμε ήδη εμπιστευτεί την ομάδα μας για του χρόνου. Μαζί με τον βοηθό προπονητή / Γυμναστή έχουν ήδη εκπονήσει το πλάνο της προετοιμασία μας,  την συνεργασία μας με ένα μεγάλο φυσικοθεραπευτήριο στον Πειραιά και την συνεργασία με έναν καταξιωμένο ορθοπεδικό, και φυσικά έναν πολύ έμπειρο προπονητή τερματοφυλάκων, η προπονητική μας ομάδα είναι έτοιμη. Η ομάδα μας όλο τον Μάιο θα κάνει σειρά φιλικών και αξιολογήσεις ποδοσφαιριστών. Είναι φυσικό ότι φτάνοντας σε ένα πηγάδι το μόνο που κοιτάς και έχεις στόχο είναι φτάσεις στη κορυφή του και να βγεις από αυτό. Και εμείς έχουμε σκοπό αυτό και μόνο αυτό.

Ένα μεγάλο θέμα που βρεθήκαμε με την πλάτη στο τοίχο φέτος ήταν η συμμετοχή τριών μικρών. Αναγκαστήκαμε να παίξουμε σε πολλά παιχνίδια με 9 (ακόμη και όταν είμασταν 11 στο γήπεδο) και φυσικά δεν περιμέναμε από την αντίπαλη ομάδα να μας σεβαστεί γιατί δεν ήταν δικό της το πρόβλημα. Η εναρμόνιση με άλλες Ενώσεις, οι ομάδες Β αλλά και ο υποχρεωτικός κανονισμός των «μικρών» είναι θέματα προς αξιολόγηση. Κάποτε είχαμε θέμα όταν η Κ-18 διαλύθηκε και τα παιδιά δεν μπορούσαν να παίξουν πουθενά, τώρα έχουμε μια ανάλογη περίπτωση παιδιά 23-30 χρονών να μην έχουν θέση σε μια ενδεκάδα. Ο ανταγωνισμός είναι υπερ. των ομάδων που έχουν ακαδημίες αλλά και αυτών που έχουν χρήματα να δώσουν σε παιδιά 16-20 χρονών για να παίξουν! Ο Αριστοτέλης μας έμαθε για το ΜΕΤΡΟ και την ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ όλων στην ζωη. Ίσως πρέπει να τον ακούσουμε ακομη μια φορά.

Διαιτησία

Σε γενικές γραμμές κατανοούμε την δυσκολία της Ένωσης για την εύρεση νέων ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν και τις αντικειμενικές αντιξοότητες ορισμού παραπάνω από έναν αγώνα σε κάθε αγωνιστική. Αυτό είναι ταυτόχρονα κουραστικό και εξαντλητικό για τους διαιτητές και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Από την άλλη και το αντίτιμο μοιάζει μικρό. Προτείνουμε λοιπόν την αύξηση για την Α κατηγορία στο ποσό των 250 ευρώ ανά αγώνα με ανάλογη αύξηση στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Επίσης προτείνουμε υποχρεωτικά μια σχολή διαιτησίας το χρόνο στην Ένωση με έξοδα που θα παρα-κρατούνται ένα % από τα δελτία, % από τις κάρτες και % από τα εισιτήρια μαζί με μια μικρή συμβολή των ομάδων. Κάθε ομάδα θα είναι υποχρεωμένη να προτείνει τουλάχιστον ένα άτομο ή να δημιουργήσει κίνητρα για νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με το άθλημα. Παράλληλα με ευθύνη της Ένωσης θα πρέπει να γίνονται τουλάχιστον 3 υποχρεωτικές ημερίδες τον χρόνο στα σωματεία για τους κανονισμούς και ενημέρωση. Οι ποινές δε για βιοπραγια προς τους διαιτητές θα πρέπει να φθάνουν στην αφαίρεση βαθμών.

Για την ομάδα μας δεν έχουμε να πούμε πολλά και γενικώς δεν έχουμε παράπονα. Εξαίρεση ένα πολύ μεμονωμένο περιστατικό όπου ο επόπτης προστατεύτηκε από την γηπεδούχο ομάδα και τον άρχων του αγώνα (που τον εξέθεσε) μιας και ήταν φανερό ότι μάλλον δεν μπορούσε να σταθεί. Σε εκείνο το παιχνίδι η γηπεδούχος ομάδα μας αντιμετώπισε ποδοσφαιρικά και ελπίζουμε να μπορέσουμε να το ανταποδώσουμε όταν ξαναβρεθούμε αντίπαλοι. Σε όλες τις περιπτώσεις η διαιτησία δεν ήταν ο λόγος που η ομάδα μας δεν τα κατάφερε.

Γηπεδικο

Η ομάδα μας ήταν γυρολόγος φέτος. Η έδρα μιας ομάδας, (ειδικά στα τοπικά) ίσως να μην παίζει ρόλο στο αποτέλεσμα όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Παίζει ρόλο όμως στην ψυχολογία του ποδοσφαιριστή που νιώθει πάντα ξένος και πάντα εκτός έδρας. Δεν είχαμε έδρα φέτος. Ελπίζουμε να έχουμε του χρόνου. Και αυτό φυσικά δεν είναι ο λόγος που η ομαδας δεν τα κατάφερε. Και εδώ θα κατανοήσουμε το πρόβλημα και φυσικά θα πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της Ένωσης που όταν χρειάστηκε τους βρήκαμε διπλα μας. Από την άλλη οι ώρες προπόνησης για εμάς ήταν δύσκολες (21:45 δυο φορές την εβδομάδα και άλλες δυο την Δευτέρα και την Παρασκευή). Ίσως η ιεραρχία να βοηθούσε στον καταρτισμό των ωρών σε διαθέσιμο γήπεδο. Και τελικά τα 90 λεπτά δεν είναι αρκετά όλες τις μέρες για μια σωστή προπόνηση. Και οι ομάδες της Α Κατηγορίας να έχουν τον πρώτο λόγο έναντι των ακαδημιών. Επίσης οι αγώνες της Α Κατηγορίας θα πρέπει να τυχαίνουν καλύτερης αντιμετώπισης όταν αυτό είναι δυνατό σε σχέση με τις μικρότερες κατηγορίες και τις ακαδημίες. Ίσως στη Σαλαμίνα οι αγώνες να ορίζονται τις 12:00 για να κερδίζεται η μέρα από όλους.

Το γήπεδο είναι και το πρόβλημα μας για την δημιουργία ακαδημιών, αλλά θα επανέρθουμε σε αυτό αργότερα.

Ασφάλεια Ποδοσφαιριστών

Η Ένωση με την δύναμη των ποδοσφαιριστών που έχει ίσως θα έπρεπε να προσεγγίσει (αν δεν το έχει κάνει ήδη) για ένα ΟΜΑΔΙΚΟ συμβόλαιο ασφάλισης των ποδοσφαιριστών της με το κόστος βέβαια στα σωματεία και μέσω ενός χορηγού. Αυτό θα βοηθούσε πάρα πολύ τα σωματεία να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες και στους ποδοσφαιριστές να χαρούν τις στιγμές, τα τραγικά γεγονότα γύρω μας δεν μας αφήνουν ανεπηρέαστους και το άθλημα (εννοώ το ποδόσφαιρο) πρέπει να είναι άθλημα της ψυχής και χαράς και όχι της μικροπολιτικής, κακίας και ιδιοτέλειας.

Σας ευχαριστώ

Κων/νος Γ. Σισμανίδης

Προέδρος των Φιλάθλων

Advertisement