Connect with us

stoplekto

Από μηχανής… Χαρίσης!

Published

on

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Χαρίση, ο Χαραυγιακός πήρε σπουδαία πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου στα πέναλτι (4-3) επί της Ηλιούπολης στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα σε ένα ιδιαίτερο και κακό ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα, αλλά θα λησμονείται για τα κόσμια πλαίσια που διεξήχθη. Πάντως, αν μια ομάδα δικαιούταν να πάρει το εισιτήριο στα 120 λεπτά, αυτός ήταν ο «Ήλιος». Καλή σε γενικές γραμμές, αλλά σχολαστική η διαιτησία του Αντωνίου που «έσπαγε» το ρυθμό λόγω των πολλών μαρκαρισμάτων. Βέβαια, ούτε οι ομάδες συνέβαλαν ιδιαίτερα στη ποιότητα του αγώνα…

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στην αντίπαλη περιοχή με τον Ανδριανόπουλο και Γεμιστό. Αντίθετα, οι «νερατζούρι» είχαν σημαντικό πρόβλημα στη δημιουργία. Στο 36′ ο έμπειρος επιθετικός της Ηλιούπολης νικήθηκε από τον Χαρίση, ενώ στην επαναφορά η άμυνα απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Γάγγου. Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μισό, με την πρώτη ευκαιρία να καταγράφεται στο 76′. Σε εκείνο το σημείο, ο Μυτιληνός είδε τους Μπιρμπιλή και Χαρίση να αποκρούουν σωτήρια, ενώ στα εναπομείναντα λεπτά δεν μπορούσε κανείς να απειλήσει ουσιαστικά.

Στην παράταση ο Χαρίσης κατέβασε… ρολά. Στο 112′ σταμάτησε τον Ορφανό σε καθοριστικό τετ α τετ και στο 120′ τον Γεμιστό στέλνοντας το ντέρμπι στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, όπου έπιασε δύο στη σειρά για να κάνει αφεντικό την ομάδα του Βαγγέλη Χαντέ στη διαδικασία. Πάντως, σε αυτή δεν συμμετείχε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 116′ λόγω διαμαρτυρίας για ένα επιθετικό φάουλ που υπέδειξε ο Αντωνίου.

*Ο Χατζηπαναγιώτης αντικαταστάθηκε στο 39′ λόγω προβλήματος στον αριστερό προσαγωγό.

ΠΕΝΑΛΤΙ: Μελετιάδης (0-1), Φουστέρης (Τερεκανίδης), Ρωμανός (Χαρίσης), Κολοβός (1-1), Γάγγος (Χαρίσης), Μπιρμπιλής (2-1), Βαμβακερής (2-2), Κωνσταντόπουλος (3-2), Γεμιστός (3-3), Ράμμος (4-3).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αντωνίου Κ., Κουτσόγιαννος Ν., Απτόσογλου Ι.

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ (Βαγγέλης Χαντές): Χαρίσης, Βαζούκης, Παπαδημητρίου, Ράμμος, Μπιρμπιλής, Τουγουντζόγλου, Κουντουριώτης (86’ Κωνσταντόπουλος), Στριμπινός (46’ Κολοβός), Αναστασόπουλος, Χατζηπαναγιώτης (39’ λ.τρ. Φουστέρης), Κωνσταντίνου.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Μάκης Μπαλαγιάννης): Τερεκανίδης, Μπούρσαλης (80’ Θάνος), Μυτιληνός, Τερλελής, Ρωμανός, Σκούρας (95’ Μελετιάδης), Ζουμπουνέλης, Γάγγος, Γεμιστός, Ανδριανόπουλος (95’ Ορφανός), Βαμβακερής.