Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

Από το… πουθενά στην Α’ Πειραιά τα πιτσιρίκια του ΑΟΚ Φαλήρου, 3-2 με θρυλική ανατροπή την ΑΕ Περάματος

Published

on

Μια από τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες θα έχουμε να θυμόμαστε στα φετινά πλέι οφ της Β’ Κατηγορίας και συγκεκριμένα στον πρώτο όμιλο. Ο ΑΟΚ Φαλήρου, ένα σωματείο που απαρτίζεται από κυρίως νεαρούς ποδοσφαιριστές με μέσο όρο ηλικίας το πολύ είκοσι έτη, κατάφερε να πετύχει το ακατόρθωτο. Να ξεκινήσει με έναν βαθμό στα πλέι οφ και με… τρεις νίκες να διαψεύσει τους πάντες και να φτάσει στην άνοδο στην Α’ Κατηγορία μετά από οκτώ χρόνια.

Οι “μπέμπηδες” του προπονητή Γιώργου Γκοβερίνου έπαιξαν σαν ώριμοι ποδοσφαιριστές και παρά του γεγονός ότι στο πρώτο μέρος έμειναν από νωρίς πίσω στο σκορ με 2-0, στην επανάληψη με τεράστια ψυχικά αποθέματα γύρισαν το αποτέλεσμα σε 3-2, πανηγυρίζοντας μια θρυλική άνοδο στο γήπεδο της Νίκαιας.

Η ΑΕ Περάματος μπήκε πιο αποφασισμένη στην αναμέτρηση και στο πρώτο τέταρτο ευτύχησε να προηγηθεί με 2-0, χάρη σε τέρματα των Φούντα(3′) και Παρίση(15′).

Όμως στην επανάληψη οι Τζιτζιφιώτες αιφνιδίασαν του πάντες και ανεβάζοντας στροφές. Μείωσαν αρχικά με τον Μπρέγκου(55′), στη συνέχεια ισοφάρισαν με τον Λιαράκη(61′), για να έρθει στο 85′ ο Ελευθεράκης να κάνει την ολική ανατροπή και να στείλει στα “ουράνια” όλους τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στο 83′ αποβλήθηκε από τον πάγκο της Ένωσης ο Σαββατιανός.

Διαιτήτευσε ο Ζέστας.

ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Κελεμίδης, Μάνδυλας, Μαραγκόπουλος, Ζαχαρόγλου, Θεοδωρακάκης, Παντελής, Κανταρτζής, Σαΐντ, Παρίσης(78′ Θεοδοσίου), Φούντας(64′ Κεφαλίδης), Καπέρης(56΄ Μαυρίδης)).

ΑΟΚ ΦΑΛΗΡΟΥ: Πολλάτος, Ανδρέου, Παπαδόπουλος Η., Κούστας, Καρανίκας, Χαιρόπουλος(46′ Νικολλά), Παπαδόπουλος Σ.(46′ Λιαράκης), Χαντζής(94′ Αφεντόπουλος), Γιαννόπουλος(92′ Μανδάς), Ελευθεράκης, Μπρέγκου(85′ Κοκκοκύρης).

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ