Connect with us

Γ Εθνική

Αργύρης Οικονόμου: “Χρόνια πολλά στον Πανελευσινιακό- Κινδυνεύει από την ΕΠΟ το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο”

Published

on

Ο Πανελευσινιακός κλείνει σήμερα 92 χρόνια από την ίδρυσή του. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Δήμαρχος της Ελευσίνας Αργύρης Οικόνομου, γνωστός για την έντονη ενασχόλησή του επί πολλά χρόνια και στα αθλητικά δρώμενα της πόλης,  μίλησε αποκλειστικά stoplekto.gr σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη που θα συζητηθεί. Αναφέρθηκε στον αγαπημένο του  Πανελευσινιακό, τα σοβαρά λάθη της διοίκησης της ΕΠΟ, αλλά ακόμη και για την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής και το λάθος που έκανε να στηρίξει τη σημερινή διοίκηση, αλλά και τα προβλήματα που ταλανίζουν γενικότερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

 

Ακολουθεί η συνέντευξη: 

“Σήμερα έχει γενέθλια ο Πανελευσινιακός μας. Από το 1931 που ιδρύθηκε, έχουν περάσει 92 χρόνια γεμάτα ιστορία, επιτυχίες, δύσκολες στιγμές, για όλα τα τμήματά του.

Ως Δήμαρχος,  αλλά και ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, θέλω να ευχηθώ στον Πανελευσινιακό να τα χιλιάσει, να συνεχίζει να εκπροσωπεί την ενότητα στην Ελευσίνα, γιατί ο Πανελευσινιακός είναι άμεσα συνδεδεμένος με την κοινωνία της Ελευσίνας.

Μου δίνεται όμως παράλληλα  και η ευκαιρία να πω ότι η ομάδα του ποδοσφαίρου στη Γ’ Εθνική ξεκίνησε με υψηλές βλέψεις και στόχους, σε ένα άρτιο περιβάλλον εργασίας, σε ένα  γήπεδο με νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις και χώρους για όλους τους αθλούμενους. Βασικός στόχος ήταν ο Πανελευσινιακός που είχε τις δυνατότητες να ανέλθει στη Σούπερ Λιγκ 2.

Πολλαπλοί λόγοι δεν κατέστησαν δυνατό αυτή τη στιγμή απολύτως ορατή την επίτευξη αυτού του ονείρου. Προφανώς και αγωνιστικοί λόγοι συντέλεσαν, αλλά αυτά θα είναι από τα θέματα που θα απασχολήσουν το ΔΣ, αλλά και τους φιλάθλους σε μια Γενική Συνέλευση,  γιατί δεν επετεύχθη ο στόχος.

Αλλά για μένα υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, οι οποίοι νομίζω αφορούν όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και είμαι αναγκασμένος που το έχω υπηρετήσει να τους εκθέσω.

Είναι αδιανόητο και με ευθύνη αυτών που διαχειρίζονται την ΕΠΟ να ξεκινάει το πρωτάθλημα το Νοέμβριο. Να γίνονται εμβόλιμες αγωνιστικές. Και κυρίως ενώ η πλειοψηφία των ανθρώπων του ποδοσφαίρου ζήταγε μέσα από διαβούλευση να γίνουν 6 όμιλοι, τελικά οι αποφάσεις δεν σεβάστηκαν ούτε την δημοκρατική αυτή πλειοψηφία. Κατά συνέπεια, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κίνδυνο, γιατί υπάρχει μια πολύ μεγάλη αδιαφορία από τη σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ σχετικά με την πορεία του πυλώνα του ποδοσφαίρου, που είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Και ειδικότερα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στη Δυτική Αττική, οφείλω να πω ότι η εικόνα των τελευταίων  χρόνων με τη νέα διοίκηση είναι απογοητευτική. Δεν μπορεί να δώσει καμία ελπίδα στα αθλητικά σωματεία και μάλλον οι σκέψεις τους δεν είναι να υπηρετούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά τις θεσμικές θέσεις που κατέχουν. Χαρακτηριστικά να σας πω ότι το τριήμερο των αποκριών επικοινώνησαν μαζί μου, για να ανοίξω το γήπεδο να παίξουν ομάδες, τις οποίες δεν είχαν προγραμματίσει πού να τις βάλουν. Επειδή είμαι από αυτούς που ήταν από τα πρώτα βήματα της Ένωσης, αυτά που βλέπω και μαθαίνω με κάνουν πραγματικά να αισθάνομαι πάρα πολύ υπεύθυνος που κι εγώ πριν  χρόνια θεώρησα ότι έπρεπε να γίνει αλλαγή στη διοίκηση της Ένωσης.

Κι αν μεν οι αγωνιστικές δυνατότητες κάποιων ομάδων δεν προχωράνε, οι έξω αγωνιστικές τους αναγκάζουν πραγματικά να χάνουν τους στόχους. Η διαιτησία στα παιχνίδια με ομάδες που είχαν το ίδιο ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα, ήταν άκρως άδικες για τον Πανελευσινιακό. Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι με τον Τηλυκράτη, που υπήρχε πρωτοβουλία της τάξεως του 70%, ο διαιτητής ουδέποτε τιμώρησε όλους αυτούς που εσκεμμένα καθυστερούσαν, με αποτέλεσμα  ο αγωνιστικός χρόνος για παιχνίδι να είναι ελάχιστος και παράλληλα στο 87′ έγινε φάση πέναλτι που θα την έδινε ο οποιοσδήποτε που έχει βασικές γνώσεις ποδοσφαίρου.

Για να ολοκληρωθεί όμως όλη αυτή η αλλοίωση του πρωταθλήματος, έπρεπε να υπάρξει και το ακόλουθο. Ο Πανευλευσινιακός το Γενάρη, όπως πληροφορήθηκα, προέβη σε μεταγραφή ποδοσφαιριστή αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έπαιζε στη Σουηδία. Επειδή από την πλευρά της Ένωσης, ως υπεύθυνη για την έκδοση του δελτίου, υπήρξαν πλημμέλειες από τη (μη) υπάλληλο χειριστή, γιατί πλέον στην Ένωση δεν φτιάχνουν οι υπάλληλοι τα δελτία, όπως θα έπρεπε, ζητήσαμε η ΕΠΟ να εκδώσει το δελτίο μετά από προσφυγή που θα ξανά κάναμε. Είμαι στο ποδόσφαιρο από την εποχή του  Γκαγκάτση, που με τέλεξ στελνόντουσαν στη Fifa τα δελτία και σε πέντε μέρες είχαμε αποτελέσματα. Η Επιτροπή Ιδιότητος Ποδοσφαιριστών, που προεδρεύει ο γνωστός κ. Διακοφώτης, παρέλαβε την προσφυγή στις 17 Φεβρουαρίου. Στις 20 υπήρξε συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, αλλά απόφαση ούτε της Επιτροπής ούτε της Fifa  έχουμε πάρει μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η ΕΠΟ και ο σεβασμός της στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αφού ο ποδοσφαιριστής αυτός παραμένει στην Ελευσίνα και πληρώνεται κανονικά. Και αυτή είναι η αλλοίωση του πρωταθλήματος, γιατί μας στέρησαν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε έναν ποδοσφαιριστή.

Για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, είναι ένα από τα πολλά παιχνίδια που διαμορφώνονται, ώστε να χειραγωγηθεί η ψήφος του Πανελευσινιακού και να ψηφίσει τη διοίκηση που υποστηρείζεται από την ΕΠΟ. Και είναι γνωστό άλλωστε και το αποτέλεσμα το 15-14, ότι με αυτό τον τρόπο διαμορφώθηκε. Ελπίζω το Δικαστήριο να μας δώσει τη δυνατότητα, να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Να αποκαταστήσουμε με την ψήφο μας την αδικία.

Ολοκληρώνοντας, θέλω να εκφράσω τον προβληματισμό μου για τα τεκτενόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι θα πρέπει να επέμβουν οι αρμόδιοι ώστε να μην υπάρξουν κι άλλε δύσκολες συνθήκες , στον ήδη επιβαρυμένο ελληνικό λαό, Που μία από τη διασκέδασή του είναι το ποδόσφαιρο. Όσο χρόνο θα είμαι δήμαρχος στην Ελευσίνα θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των σωματείων της πόλης, ως έχω υποχρέωση και εύχομαι τα επόμενα χρόνια  για τον Πανελευσινιακό να είναι χρόνια προόδου και ευημερίας και αθλητικής ανάτασης, γιατί ευτυχώς για μένα, αυτή είναι η μοναδική ομάδα που υποστηρίζω.

ΥΓ: Και να προσέχουν ποιους παρατηρητές βάζουν στους αγώνες, γιατί  πολύ οικογενιεοκρατία έχει πέσει….”.