Connect with us

6ος Όμιλος

Αρχοντάκης: Από τις μεγαλύτερες ομάδες ο Πανιώνιος, πρόκληση ο αγώνας για εμάς

Published

on

Καλεσμένος στην Πανιώνια Εκπομπή της Web TV του panionianea.gr (12/05) ήταν ο προπονητής του Μοσχάτου, Γιώργος Αρχοντάκης.

Ο έμπειρος τεχνικός της ομάδας του Μοσχάτου, που αντιμετωπίζει ο Ιστορικός την προσεχή Κυριακή (16/05), αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για το μέγεθος του Πανιωνίου, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- πως οι κυανέρυθροι είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε και στα δυνατά σημεία της φετινής ομάδας του Δημήτρη Κοροπούλη.

Παράλληλα, χαρακτήρισε “πρόκληση” τον αγώνα της Κυριακής για το Μοσχάτο και έδωσε τον χαρακτήρα… τελικού και για τις δύο ομάδες.

Διαβάστε κάποια βασικά αποσπάσματα απ’ όσα είπε ο προπονητής του Μοσχάτου στην Web TV του panionianea.gr:

Για την βαθμολογία: «Ο Πανιώνιος και η Ηλιούπολη βρίσκονται δικαίως στις πρώτες θέσεις. Αυτές οι δύο ομάδες είναι οι πιο σταθερές, έχουν διάρκεια. Ο Πανιώνιος είναι η πιο αθλητική ομάδα και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο τιμ της ομάδας. Μιλάμε για μία ομάδα που αν εξαιρέσουμε τα τρία πιο μεγάλα παιδιά, είναι η περσινή Κ19 του συλλόγου. Μία προσπάθεια τέτοια θα πρέπει να την συγχαρούμε».

 

Για το αν το πλαστικό τερέν που διαθέτει το Μοσχάτο θα επηρεάσει τον Πανιώνιο που δεν έχει συνηθίσει να αγωνίζεται σε τέτοια γήπεδα: «Προφανώς και τους επηρεάζουν. Και το δικό μας πλαστικό είναι το χειρότερο που υπάρχει στην Γ’ Εθνική και είναι κάτι βέβαια που δεν φταίει η ομάδα. Είναι τραγικό, επικίνδυνο. Έχει αλλαχτεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά δεν είναι δουλειά της ομάδας για να γίνει αυτό. Απ’ ότι γνωρίζω υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα το αλλάξουν το Καλοκαίρι. Δεν είναι απλά ότι ο Πανιώνιος θα παίξει σε ένα πλαστικό τερέν, είναι τραγικό τερέν. Εμείς έχουμε την καθημερινότητα μας σε αυτή την κατάσταση και σίγουρα νιώθουμε λίγο πιο οικεία από τον αντίπαλο».

 

Για το παιχνίδι των δύο ομάδων: «Και για εμάς και για τον Πανιώνιο είναι ένα παιχνίδι τελικός. Ο Πανιώνιος με νίκη είναι πιθανό να σφραγίσει την πρώτη θέση, εμείς πιθανό με ένα καλό αποτέλεσμα να είμαστε πιο κοντά στην παραμονή. Το πρεστίζ και η φανέλα του Πανιωνίου δεν χωράει αμφισβήτηση, αλλά και η εικόνα της ομάδας φέτος είναι σίγουρα κάτι που θέλουμε να βλέπουμε. Το πιο σημαντικό στον Πανιώνιο φέτος είναι ότι δεν άλλαξε τις συνήθειες του όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας που είχε όλα τα χρόνια που είχε στην μεγάλη κατηγορία. Πρέπει να παίρνουμε παραδείγματα και οι άλλες ομάδες. Το σημαντικότερο σε μία ομάδα είναι η καθημερινότητα και ο τρόπος λειτουργίας».

 

Για το πως του φαίνεται πως ο Πανιώνιος βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Γ’ Εθνική: «Σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο. Ο Πανιώνιος είναι στις 7-8 μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, από όπου και αν το πιάσεις, από κόσμο, από ιστορία, από τίτλους. Είναι μία ομάδα που λείπει από την πρώτη κατηγορία. Είναι ευχάριστο για εμάς και μία πρόκληση που θα αντιμετωπίσουμε τον Πανιώνιο, αλλά από εκεί και πέρα αυτή η ομάδα θα πρέπει να βρίσκεται εκεί που του αρμόζει με την ιστορία του και την φανέλα του. Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που η πόλη του υποστηρίζει Πανιώνιο. Ούτε Ολυμπιακό, ούτε Παναθηναϊκό, ούτε ΑΕΚ. Έχει δικό του κόσμο. Είναι κάτι που βλέπουμε στην Αγγλία, που η κάθε πόλη υποστηρίζει την ομάδας της».

 

Για τα δύνατα σημεία του Πανιωνίου: «Τα δύο πιο δυνατά σημεία του Πανιωνίου είναι: Το πρώτο ότι έχει υψηλό βαθμό αγωνιστική πειθαρχεία και το δεύτερο ο αγωνιστικός ρυθμός που έχει. Ο ρυθμός αγώνα που έχει είναι πολύ υψηλός, πιο υψηλός από ομάδες της Γ’ Εθνικής και αυτό θα είναι το στοίχημα για εμάς, πως θα καταφέρουμε να το αντιμετωπίσουμε. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε και εμείς τον ρυθμό μας. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον ο αγώνας πιστεύω. Δυστυχώς δεν θα μπορέσει να βρεθεί πολύς κόσμος λόγω των συνθηκών. Έχουν γίνει κάποιες ενέργειες απ’ όσο γνωρίζω για να μεταδοθεί ζωντανά το παιχνίδι τουλάχιστον. Υπό άλλες συνθήκες το γήπεδο θα ήταν γεμάτο, με κόσμο και των δύο ομάδων».

 

ΠΗΓΗ: Panionianea