Connect with us

8ος Όμιλος

Αρχοντάκης: “Προβάδισμα εκείνος που θα επιβάλλει το ρυθμό του-Κάθε ματς τελικός”

Published

on

Στο τελικό της στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία του Αιγάλεω για τον αγώνα που ακολουθεί με τον Ηρόδοτο, στο ντέρμπι της χρονιάς στον 8ο όμιλο.

Οι “μπλε” με χαμηλούς τόνους, δουλειά και μεθοδικότητα εργάζονται καθημερινά για να αποδράσουν με το διπλό από τη Νέα Αλικαρνασσό που θα τους φέρει ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο που έχουν θέσει.

Ηλίας Μιχαλόπουλος, Βασίλης Ιωαννίδης, Ροτζέριο Μάρτινς, Αργύρης Ρόπας, Βαγγέλης Μάντζιος δεν υπολογίζονται για το παιχνίδι αυτό, σε αντίθεση με τον Βασίλη Πατσατζόγλου που αποθεραπεύτηκε και θα δώσει κανονικά το παρών στον αγώνα.

Ασφαλώς είναι από τα ματς που η κάθε λεπτομέρεια θα παίξει το δικό της ρόλο στην έκβαση το αγώνα και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο άνθρωπος που κατάφερε από το -5 να φέρει στην κορυφή το “Σίτι”.

Ο λόγος για τον προπονητή της ιστορικής ομάδας, Γιώργο Αρχοντάκη που σε πέντε ματς μετράει τέσσερις νίκες και μόλις μια ισοπαλία, οδηγώντας τους μπλε σε πορεία πρωταθλητισμού.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην αναμέτρηση τόνισε:

“Πολύ σημαντικό παιχνίδι για τις δυο καλύτερες ομάδες του ομίλου μας. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα ευχαριστηθεί το παιχνίδι μιας και εμείς και ο Ηρόδοτος έχουμε στόχο τη νίκη. Έχουμε σεβασμό απέναντι σε μια ομάδα που στο α’ γύρο ήταν δίκαια στην κορυφή. Αγωνιστικά, το πρώτο μέλημα μας είναι να μπορέσουμε όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι να εξουδετερώσουμε τα επιθετικά ατού της αντίπαλης ομάδας και όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, να είμαστε εύστοχοι στις ευκαιρίες που πάντα και σε κάθε ματς δημιουργούμε και είναι αρκετές”.

Ερωτηθείς ποια στοιχεία θα κρίνουν το ματς, ο Γιώργος Αρχοντάκης

“Οι προσωπικές μονομαχίες μιας και μιλάμε για ένα ντέρμπι και σίγουρα αυτός που θα μπορεί να επιβάλλει το ρυθμό τους. Εξάλλου γνωρίζουμε ότι ο Ηρόδοτος στηρίζεται πολύ και είναι χαρακτηριστικό του οι πολλές κερδισμένες μονομαχίες”. 

Σε ερώτηση εάν θεωρεί ότι με πιθανή νίκη του η ομάδα του αποκτά προβάδισμα για το τίτλο:

“Θα πω αυτό που είπα και την πρώτη που ανέλαβα την ομάδα όταν ήμασταν στο -5. Κάθε ματς οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε σα να είναι το τελευταίο. Άλλωστε μιλάμε για έναν όμιλο ισορροπημένο, αφού ακόμη και οι σύλλογοι που έχουν στόχο τη σωτηρία διαθέτουν καλά σύνολα”. 

Στον επίλογο του αναφέρθηκε πως περιμένει ο ίδιος και οι παίκτες του να ζήσουν το ματς, λέγοντας: “Είναι το ίδιο για έναν προπονητή. Είτε πηγαίνεις να παραμείνεις στην κατηγορία είτε πηγαίνεις για πρωτάθλημα, πάντα το ζεις με τον ίδιο τρόπο το παιχνίδι. Υπάρχει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές που είναι δεικτικοί σε μεγάλο βαθμό και αυτό το δείχνει η μέχρι τώρα συνεργασίας και προσδοκούμε με ανυπομονησία ένα μεγάλο ματς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα επόμενα ματς δεν θα είναι εξίσου σημαντικά. Η ιδιαιτερότητα σε αυτό το ματς είναι ότι παίζουν οι δυο πρώτες και οι καλύτερες ομάδες του ομίλου”.