Connect with us

stoplekto

Αστέρας Μαγούλας | Μεγάλο αθλητικό γεγονός “Ποδόσφαιρο …  Από τις ΑΛΑΝΕΣ στις ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ” 

Published

on

Ένα μεγάλο τριήμερο Αθλητικό Γεγονός με  τίτλο : “Ποδόσφαιρο …  Από τις ΑΛΑΝΕΣ στις ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ”  Τί χάθηκε ;   Τί κερδίσαμε ; »  διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Αστέρας Μαγούλας στις 16 -17 & 18 Ιουνίου 2023, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Μαγούλας, έριξε αυλαία με μεγάλη επιτυχία.

Το εν λόγω Special Event διεξήχθη υπό την Αιγίδα του Δήμου Ελευσίνας του Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α του Δήμου και της 2023 Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023 στο Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου Μαγούλας με μία πανηγυρική τελετή λήξης των Σχολικών και Ακαδημαϊκών υποχρεώσεων όλων των μαθητών, από τις σχολικές μονάδες της Μαγούλας που συμμετείχαν.

Ειδικότερα κατά το τριήμερο αυτό διενεργήθηκαν εκδηλώσεις Επιστημονικού – Ενημερωτικού περιεχομένου από προσωπικότητες που έχουν εντρυφήσει στον τομέα τους, παρουσιάζοντας διαλέξεις που σχετίζονται με τον Αθλητισμό, την Ψυχολογία, την Διατροφή, την Πρόληψη και Αποκατάσταση τραυματισμών, τις Πρώτες Βοήθειες (Ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ, χρήση  Απινιδωτή), το Σύγχρονο Αναπτυξιακό Ποδόσφαιρο, και τέλος τις μάστιγες της σύγχρονης κοινωνίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη  χρήση του Διαδικτύου, τις μορφές Βίας της κοινωνίας μας και την Ενδοοικογενειακή Βία.

Από Ποδοσφαιρικής απόψεως, μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης δόθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια να «περπατηθεί η λεωφόρος της μετάβασης» από το παρελθόν στο σήμερα, αναδεικνύοντας και συγκρίνοντας τα τότε χαρακτηριστικά του ποδοσφαίρου όπως η απλότητα, ο ρομαντισμός, η ελευθερία κινήσεων, οι δεξιότητες, η δημιουργικότητα, το ατελείωτο παιχνίδι, χωρίς υποδείξεις, χωρίς κινητά, χωρίς κανένα βίντεο, φτάνοντας στη σημερινή εποχή όπου το ποδόσφαιρο πλέον είναι τρόπος ζωής και έτσι θα πρέπει να τίθενται οι βάσεις στα παιδιά της Ακαδημίας για έναν σωστό Αθλητισμό προς όφελος του Αθλητή – Ποδοσφαιριστή.

Στόχος της διοργάνωσης  ήταν να προσεγγίσει μέσω μιας μοναδικής γιορτής ένα αθλητικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα ένα πολύπλευρο κοινωνικό γεγονός με πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που προάγουν την υγεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό!

Η διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Αστέρα Μαγούλας εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους συνεργάτες της, στην Ακαδημία, τον Υπεύθυνο Οργάνωσης – Λειτουργίας και Special Event Project Manager κο Μέγα Καραμπίνη, τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας και Special Event Coordination Manager κο Χαράλαμπο Οικονομόπουλο, τους Προπονητές και τους Αθλητές της Κ-14 & Κ-16, καθώς επίσης και προς τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολίων Μαγούλας, τους Γονείς των Νηπιαγωγείων και της Ακαδημίας  για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Επιπλέον, ο Αθλητικός όμιλος Αστέρας Μαγούλας ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του Αθλητικού Γεγονότος, τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μαγούλας, αγκαλιάζοντας το εγχείρημα, καθώς και όλους τους ομιλητές των ημερίδων που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει προς την Διευθύνουσα Σύμβουλο της, 2023 Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης κα Σουλτάνας Σπυροπούλου, την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,  τον κο Λάζαρο Μυλωνά για την καλλιτεχνική προετοιμασία και απόδοση σε όλο το αθλητικό γεγονός, το διαδικτυακό κανάλι Attica24 για το τηλεοπτικό σποτάκι που επιμελήθηκε και τη Δημοσιογράφο κα Σωσώ Χονδρογιάννη.

Τέλος στο Πρόσωπο του Δημάρχου Ελευσίνας, κου Αργύρη Οικονόμου ο Αθλητικός Όμιλος Αστέρας Μαγούλας ευχαριστεί όλους τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, τους Διευθυντές, Προϊσταμένους τμημάτων, Προέδρους Νομικών Προσώπων και Αντιδημάρχους για την αμέριστη Βοήθεια.

«Η Αλάνα είναι το Ιερό του Ποδοσφαίρου … Όλα ξεκινούν από εκεί … Κάποιος ….Τα Καταφέρνει, ….. Κάποιος Όχι, …. αλλά ένα πράγμα παραμένει για όλους το ίδιο … Η Χαρά του να παίζεις Ποδόσφαιρο.» (Ιταλός ποδοσφαιριστής Μάσιμο Αμπροσζίνι)

Μαγούλα 20 Ιουνίου 2023

-Το Διοικητικό Συμβούλιο –

Δήμητρα Τσιλιώνη     Πρόεδρος

Δημήτρης Παπαγιάνναρος    Αντιπρόεδρος

Θωμάς Κουζούπης   Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Παληστάθης   Ταμίας

Ιωάννης Αδάμ   Δημόσιες Σχέσεις