Connect with us

stoplekto

Αστέρης Καλιαμπάκας – Ο ποδοσφαιριστής των τίτλων

Published

on

Ο Αστέρης Καλιαμπάκας είναι ποιοτικός παίκτης αναμφίβολα και αδαμάντινος χαρακτήρας. Οι τέσσερις τίτλοι και ένας που διεκδικείται, μαρτυρούν για την ποιότητα του. Η εύκολη προσέγγιση και η συστολή του, πιστοποιούν τον αδαμάντινο χαρακτήρα. Επομένως, διαθέτοντας αυτό το πακέτο η άποψη του έχει ειδική βαρύτητα.

-Αστέρη πως είναι η καθημερινότητα σου;

Μένω σπίτι υπακούοντας τις επιταγές του κράτους. Γυμνάζομαι καθημερινά και φροντίζω να είμαι σε ετοιμότητα πνευματικά και σωματικά.

-Έχεις τέσσερις τίτλους και ο ένας παίζεται, μας τους θυμίζεις;

Έχω κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ με την Ατλαντίδα, τίτλο ανόδου με την Παλλήνη, τίτλο ανόδου με την Μαρκό, τίτλο ανόδου με την Βάρη. Και παίζεται το κύπελλο μεταξύ εμάς και της Μαρκό. Και οι τέσσερις τίτλοι είναι διαδοχικοί.

Πες μας λοιπόν το μυστικό πότε μια ομάδα παίρνει τίτλο;

Για να πάρεις τίτλο πρώτα από όλα πρέπει να τον θέλεις διακαώς. Δεύτερον να υπάρχει χημεία στην ομάδα, όχι μόνο αγωνιστική αλλά και στις σχέσεις των ανθρώπων που στελεχώνουν τον σύλλογο.

-Μίλησε μας για τον φετινό Αστέρα. 

Ο Αστέρας διαθέτει την τελευταία τριετία την ίδια διοίκηση, τον ίδιο προπονητή, την ίδια ομάδα. Φέτος όμως απέκτησε και βάθος στο ρόστερ του. Η δυναμική του είναι τεράστια. Κάθε παίκτης που παίζει βασικός ή έρχεται από τον πάγκο, είναι σε θέση να αποδείξει ότι μπορεί να συνεισφέρει αλλά και να πρωταγωνιστήσει. Ανά πάσα στιγμή ο καθένας, λόγω ποιότητας, μπορεί να ξεχωρίσει και να παίξει κομβικό ρόλο. Εδώ να τονιστεί ότι η τεχνική ηγεσία έχει πετύχει στο έργο της. Διαχειρίστηκε το υπάρχον υλικό δίκαια και επί ίσοις όροις. Η συμβολή του Μιχάλη Κάτσικα ήταν καταλυτική. Η συνέπεια της διοίκησης και η ήρεμη στάση της ήταν αυτή που θέλαμε. Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε χτίσει μια βαθμολογική διαφορά ασύλληπτη.

-Εξήγησε μας τι σημαίνει διαθέτω την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση.

Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο υπάρχει ένα αξίωμα “η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση”. Η άμυνα κερδίζει τα σημαντικά ματς κι όταν λέω άμυνα, εννοώ όλη την ομάδα. Όλες οι γραμμές αμύνονται κι όλες μαζί επιτίθενται. Έτσι έχεις μία συμπαγή ομάδα που διαθέτει ισορροπημένη την επιθετική και αμυντική της λειτουργία. Τότε δεν φοβάσαι τίποτα και διεκδικείς τα πάντα. Επίσης όταν τα πράγματα εξελίσσονται όπως τα περίμενες, τότε παραχωρείται και κάποια ελευθερία κινήσεων στους επιθετικούς για να παίξουν σύμφωνα με το ταλέντο τους.

Γράφει ο Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com

athlorama.blogspot.com