Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

ΑΣ Ποντίων – Ήφαιστος 0-1

Published

on

Ένα ψυχωμένος Ήφαιστος πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη , όπου επικράτησε στη Χαραυγή με 0-1 του ΑΣ Ποντίων που έχασε πέναλτι στο 94’. Από την αρχή οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν φλύαροι και δεν απείλησαν την αντίπαλη εστία. Αντίθετα στο διάστημα αυτό την ευκαιρία του αγώνα έχασαν οι φιλοξενούμενοι όταν με διαδοχικά κοντινά σουτ ο Ανταλής, ο Δ. Μπένα και ο Σιδηρόπουλος αντί για δίκτυα «σημάδευαν » τον Μπαλτά. Οι Πόντιοι ανέβασαν την απόδοση τους στην επανάληψη έχασαν σημαντικές ευκαιρίες αλλά και πάλι δεν στάθηκαν ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια Στο 63’ σημείωσαν γκολ με τον Μελεμενή που ακυρώθηκε σαν οφσάιντ με υπόδειξη του βοηθού Πούλου. Ο Ήφαιστος όμως παίζοντας αποφασιστικά δυνατά και με σωστή τακτική από τον Γιώργο Νίκου κατάφερε να φτάσει στο γκολ που του χάρισε τη σπουδαία νίκη. Ήταν το 69’ όταν ο Περλέσι έπιασε μακρινό σουτ από 35 μέτρα η μπάλα βρήκε πόδι αμυντικού άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίκτυα αιφνιδιάζοντας τον Μπαλτά. Το γκολ όμως αυτό πυροδότησε την ατμόσφαιρα με τους Πόντιους να ωρύονται για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν τηρήθηκε το fair- play από τους φιλοξενούμενους και ο δεύτερος ότι προηγήθηκε φάουλ σε βάρος του Ηφαίστου που δεν καταλόγισε ο διαιτητής Πουλόπουλος . Αποτέλεσμα αυτού ήταν να διακοπεί το παιχνίδι για δυο λεπτά. Ο ΑΣ Ποντίων συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα . Στο 80’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Μηνόγιαννης Και φτάσαμε στο 94’ ο Νέστορας ανατράπηκε από τον Αδαμίδη ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και παράλληλα απέβαλε με 2η κάρτα τον τελευταίο. Έτσι μπορεί ο Ήφαιστος να τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες αλλά στο τέλος οι παίκτες του πανηγύρισαν τη νίκη αφού ο Σπαχίου με σωτήρια επέμβαση απέκρουσε το πέναλτι του Μουσάι….

ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ: Μπαλτάς, Γιγίνης( 88’ Λιανόπουλος) Γαρμπής, Ντελιλάι, Νέστορας, Νησίριος , Σιφνάκης( 62’ Νίνος) Μάκος( 46’ Μαραγκός) Μελεμενής, Μουσάι, Μαντέλης( 62’ Βραχάτης)

ΗΦΑΙΣΤΟΣ : Σπαχίου, Ζούπα, Ανταλής,Αδαμίδης, Μπένα Δ. , Μπένα Π. Περλέσι ( 88’ Δήμα) Μηνόγιαννης Σιδηρόπουλος , Γριζανίτης, Κουντουράς ( 64’ Μεταξάς)