Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

ΑΣ Ποντίων- ΑΕ Θύελλα Αχιλλέα Κορυδαλλού 2-3

Published

on

Γράφει ο Θάνος Λογοθέτης 

Εξαιρετικό ποδόσφαιρο με πέντε γκολ, ανατροπές, δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες παρακολούθησαν οι θεατές του αγώνα ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ – ΑΕ ΘΥΕΛΛΑ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ στο γήπεδο της Δραπετσώνας! Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-2 και πήραν μεγάλη βαθμολογική ανάσα, στην επιστροφή του Σταμάτη Αναστασιάδη στον πάγκο του συλλόγου.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν εξαιρετικό με γκολ και πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και μόλις στο 8′ έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Μεϊμέτη, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μελεμενής έκανε το 1-0 με σουτ μετά από όμορφη δουλεμένη “κομπίνα” σε εκτέλεση φάουλ! Στο 16′ ο Μεϊμέτης λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στο 17′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη καλή τους ευκαιρία αλλά Ζίου και Κυριακίδης δεν συνεννοήθηκαν καλά μέχρι το τέλος… Στο 27′ οι “Πόντιοι” είχαν δεξί κάθετο δοκάρι με τον Αϊβαλιώτη στη μεγαλύτερή τους ευκαιρία στο Α’ ημίχρονο! Και στο 30′ ο Βοζίκης, πάλι για τους γηπεδούχους, αστόχησε για λίγα εκατοστά… Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και στο 32′ ισοφάρισαν σε 1-1 με κεφαλιά του αρχηγού τους Μαρλαφέκα! Στο 39′ ο Κυριακίδης αστόχησε από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση, αλλά στο 43′ ήταν ο Τζιτζικάκης που πέτυχε σε αντεπίθεση το 1-2 βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου…

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στον ίδιο – αν όχι καλύτερο – ρυθμό. Στο 54′ ο Μαρλαφέκας με έξοχο σουτ σχεδόν από την γραμμή του κόρνερ πέτυχε το 1-3 για τους Κορυδαλλιώτες! Και από εκεί και πέρα ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων οι γηπεδούχοι που δεν σταμάτησαν να προσπαθούν για την ισοφάριση μέχρι το τέλος. Στο 67′ Μπέκα και Μελεμενής έχασαν καλές ευκαιρίες και στο 72′ ο Γαρμπής πέτυχε γκολ με κεφαλιά αλλά ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον (εξαιρετικό) τερματοφύλακα Κουσίδη. Όμως τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με βολίδα από τα 30 μέτρα μείωσε σε 2-3! Και στο 79′ οι Πόντιοι άγγιξαν την ισοφάριση με δοκάρι του Μπέκα! Ο ίδιος παίκτης στο 85′ έχασε νέα κραυγαλέα ευκαιρία, ενώ στο 91′ ο Κοτζαθανάσης αστόχησε από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα! Μάλιστα στο 96′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για κράτημα της φανέλας αντίπαλου ποδοσφαιριστή που έβγαινε στην αντεπίθεση. Το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια δύσκολη όσο και εντυπωσιακή νίκη, ενώ οι γηπεδούχοι πλήρωσαν τις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημίωρου όταν μπορούσαν να “καθαρίσουν” το παιχνίδι… Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Βασίλης Γεωργόπουλος με βοηθούς τους Νίκο Λεκαράκο και Χρήστο Παρισσόπουλο, ενώ παρατηρητής του αγώνα ήταν ο κύριος Γιάννης Αντωνόπουλος…

ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΔΡΑΠ. ( Αλέξανδρος Γκρέκος): Μπαλτάς, Τόλι, Γαρμπής, Λιανόπουλος(60′ Σταυρόπουλος), Σοφούλης(74′ Αρβανίτης), Νισήριος (88′ Μυτακίδης), Μεϊμέτης(46′ Σιφνάκης), Κοτζαθανάσης, Βοζίκης(60′ Μπέκα), Μελεμενής, Αϊβαλιώτης.

ΑΕ ΘΥΕΛΛΑ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Σταμάτης Αναστασιάδης): Κουσίδης, Πατηνιώτης, Χουχουλής(69′ λ.τρ. Γκιάτης), Στέφα, Κοτσιοβός(38′ λ.τρ. Ζαφειριάδης), Γκιόκα, Μαρλαφέκας, Κυριακίδης, Ζίου, Τομπουλίδης, Τζιτζικάκης(74′ Μηλιώτης).