Connect with us

6ος Όμιλος

Αυγενικού: “Όλη η Ρόδος πρέπει να μας στηρίξει την Κυριακή”

Published

on

Αποτελεί ένα απ’ τα πρόσωπα που με τις ηγετικές του ικανότητες μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα της Ρόδου, με το Δωδεκανήσιο σύλλογο να στηρίζει πολλά σε εκείνον όσον αφορά στην επιθετική του ανάπτυξη.
Τα χαρακτηριστικά του δεν ταιριάζουν σε καμία περίπτωση σε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο, αφού, η ποιότητα του ξεχειλίζει και σίγουρα έχει τη δυνατοτητα να σταθεί επάξια και στο πρωτάθλημα της Superleague κάτι που το απέδειξε με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα τα προηγούμενα χρόνια.
Ο λόγος για έναν εκ των αρχηγών των “Ελαφιών”, τον Μιχάλη Αυγενικού ο οποίος λίγα 24ωρα πριν από το ματς με τον Εθνικό Πειραιά έστειλε το δικό του μήνυμα για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση λέγοντας: ”Σίγουρα η σεζόν αλλιώς εξελίχθηκε για εμάς παρότι οι στόχοι που είχαν τεθεί ήταν υψηλοί. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση παίζουμε τους κοπους μιας χρονιάς στο τελευταίο ματς. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας με έναν αντίπαλο που χρειάζεται έναν βαθμό για να κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά στο μυαλό μας βρίσκεται μόνο η νίκη. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και ψυχολογικά και σωματικά όλη την εβδομάδα και θα δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό”.

Ο ίδιος στη συνέχεια έστειλε το δικό του μήνυμα στο κόσμο της ομάδας λέγοντας: “Από την αρχή της χρονιάς ο κόσμος μας στηρίζει αν και δεν τον έχουμε ικανοποιήσει με την πορεία μας και έχει τους λόγους να είναι απογοητευμένος. Περιμένουμε να έρθει στο γήπεδο και να μας βοηθήσει και να είναι σίγουρος ότι θα δώσουμε το 200% των δυνατοτήτων μας για να πάρουμε τη νίκη”.

Ερωτηθείς ποια στοιχεία θα πρέπει να βάλει η ομάδα του στο ματς της Κυριακής για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, ο έμπειρος μέσος είπε: “Σε αυτά τα ματς δεν χωρουν τακτικές, ούτε ατομικά χαρακτηριστικά. Είναι ματς που χρειάζονται να διαθέτεις πάθος, δύναμη και προσωπικότητα”.

Σε ερώτηση εάν έπαιξε ρόλο ότι η ομάδα αποδυναμώθηκε το Γενάρη και δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει ,ο Μιχάλης Αυγενικού πρόσθεσε: ” Δεν είναι δικό μου θέμα να σχολιάσω τη συγκεκριμένη ερωτηση. Δεν βρήκαμε ποτέ ομοιογένεια σαν σύνολο χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία”.

Ερωτώμενος για τα στοιχεία που έλειπαν από τη Ρόδο και της στέρησαν τη δυνατότητα να παλέψει για την 1η θέση, ο Ροδίτης άσος είπε: ”Σίγουρα μας έλλειπαν πολλά αλλά κύριοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι παίκτες και κανένας άλλος. Υπήρχαν πολλοί παράγοντες που δεν βοήθησαν ωστόσο και βρισκόμαστε σε σημείο να παλεύουμε για την παραμονή”.