Connect with us

stoplekto

Αφήστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να ζήσει…

Published

on

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΧΑΚΗΣ

 

Τις τελευταίες ημέρες έρπει μια φήμη πως τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δεν θα ξεκινήσουν και πάλι και η σεζόν θα θεωρηθεί ως μη γενόμενη. Θέλω να πιστεύω πως δεν έχουν καμία βάση και είναι μόνο φήμες…

Αυτό που με στεναχωρεί είναι πως υπάρχουν άνθρωποι του χώρου που πιστεύουν πως έτσι πρέπει να γίνει. Μα σοβαρά μιλάτε τώρα? Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι το πρόβλημα?

Μια ματιά στους δρόμους φτάνει για να καταλάβει κάποιος πόσο  άδικο είναι να έχει στοχοποιηθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να βρεθούν λύσεις να αρχίσει ξανά και όχι να πάει για του χρόνου. Σκέφτηκε κάποιος τους αθλητές? Δεν θα μπορέσουν να επανέλθουν μετά από τόσο καιρό. Ελάχιστες ομάδες θα αντέξουν και θα κρατηθούν ζωντανές μετά από τόση απραξία. Είναι αδύνατο να μπορέσει να λειτουργήσει μια ομάδα μετά από τόση αποχή. Και σίγουρα κάποια παιδιά θα βρουν αλλού διέξοδο και θα ασχοληθούν με άλλα πράγματα…  Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε για να παίξουμε και πάλι ποδόσφαιρο χωρίς φόβο και τρόμο, όπως προσπαθούν να μας επιβάλλουν..

Το ποιο απλό είναι να υπάρχει έλεγχος εισόδου στα γήπεδα. Μια θύρα έχουν όλα εξάλλου. Δεν είναι τόσο δύσκολο.  Αν  λειτουργήσουμε  υπεύθυνα  μπορούν να γίνουν και προπονήσεις και πρωτάθλημα. Εξάλλου όπως μας λένε, ο ιός είναι παντού…  γιατί κλείσαμε λοιπόν τον αθλητισμό που λόγω συνθηκών έχει τον λιγότερο κίνδυνο?  Ανοιχτοί χώροι, λίγα άτομα, αθλητές νέοι, χωρίς θεατές… Άρα πολύ λίγες πιθανότητες μετάδοσης.

Φυσικά και η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και το παν για όλους. Με ηρεμία όμως και καθαρό μυαλό και όχι τρόμο που θέλουν να προκαλούν κάποιοι το πρωτάθλημα πρέπει να ξεκινήσει ξανά με τα ανάλογα μέτρα και θα κυλήσουν όλα καλά. Οι αγώνες να γίνονται με έλεγχο εισόδου στο γήπεδο και χωρίς θεατές για όσο χρειαστεί, και οι προπονήσεις γίνονται σωστά.

Το πρόβλημα είναι σε άλλα κομμάτια της κοινωνίας. Ο αθλητισμός δίνει υγεία στην κυριολεξία σε κάθε οργανισμό και το πιο σημαντικό είναι σε ανοιχτό χώρο. Ας ξεκινήσουν ξανά το συντομότερο λοιπόν…. Δεν γίνεται να σταματήσουν οι άνθρωποι να ζουν. Ας βάλουμε ξανά τους νέους στη ζωή,  αλλιώς θα τους οδηγήσουμε σε κατάθλιψη και άλλα άσχημα πράγματα. Αυτό θέλετε για τα παιδιά σας? Εμείς ΟΧΙ….