Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Αφύπνιση στο δεύτερο και πανηγυρική πρόκριση για Ιάσονα

Published

on

Δείχνοντας διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιάσονας επικράτησε 3-1 των Πετραλώνων και προκρίθηκε στους ’16’ του Κυπέλλου ΕΠΣΑ. Το παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο Ιλίου με αρκετούς φίλους του ποδοσφαίρου να μαζεύονται στις κερκίδες παρά τον δυνατό κρύο αέρα. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν θέαμα και είχαν από ένα ημίχρονο.

Οι ‘κυανέρυθροι’ ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος και θα μπορούσαν να πετύχουν παραπάνω τέρματα, όμως ο Μητρούσης και η αστοχία τους στοίχησαν. Το πρώτο σουτ άνηκε στους γηπεδούχους και τον Δουληγέρη που σούταρε, αλλά ο Συρίγος έβγαλε σε κόρνερ. Στο 10′ ήρθε το 1-0 από τον μετρ του είδους, Βασίλη Μαρτέκα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε από κοντά την κάθετη του Ίσσα και το λάθος στο κέντρο της άμυνας. Στην συνέχεια και το 14′, ο Μητρούσης έδιωξε ενστικτωδώς το φάουλ του Κρεμμύδα, ενώ στο 20′ πάλι ο πορτιέρο του Ιάσονα απομάκρυνε δύσκολα το νέο φάουλ του έμπειρου φορ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 32′ με τον Μαρτέκα να σουτάρει δυνατά από σέντρα του Μουρίκη, αλλά ο Μητρούσης έκανε την επέμβαση του αγώνα πάνω στην γραμμή. Όσο για τους ‘κυανόλευκους’, απείλησαν στο 28′ και 38′ από κοντά με τους Κοντούλη και Δουληγέρη αντίστοιχα να αστοχούν.

Στο δεύτερο μισό όλα άλλαξαν για τον σύλλογο από το Ίλιον με τις αλλαγές των Καράμπελα και Κολίτσι. Οι παίκτες αφυπνίστηκαν, πήραν μέτρα και πέτυχαν την πρόκριση παίζοντας ψυχωμένα. Στο 52′ ο Φακίνος εκτέλεσε καλά το φάουλ παρά τον αέρα και ο Κολίτσι με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Στο 56′ ο Συρίγος μπλόκαρε στην γωνία το καλό σουτ του Σωτηρόπουλου, αλλά στο 60′ δεν μπόρεσε να σταματήσει τον νεαρό εξτρέμ που αξιοποίησε με προβολη το παράλληλο γύρισμα του Κολίτσι για το 2-1. Στην συνέχεια το παιχνίδι περιορίστηκε σε μονομαχίες μέχρι το 86′, όταν ο Σωτηρόπουλος είδε τον Μουρίκη να σταματάει με κεφαλιά στην γραμμή την έξοχη προσπάθεια του. Το τελικό 3-1 γράφτηκε στο 90′ από κάθετη πάσα του Κολίτσι στον κενό χώρο και ωραίο τελείωμα, ξανά, από τον Σωτηρόπουλο.

Στα διαιτητικά, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται έντονα για πέναλτι στον Μουρίκη στο 18′ από τον Παναγιωτίδη, ενώ στο 67′ ακυρώθηκε γκολ του Γιάννη Κωνσταντόπουλου από κοντά επειδή ήταν λίγο εκτεθειμένος στο σουτ του Ηρακλή Βασιλάκου.

Διαιτητές: Κατοίκος Κ., Τζάκος Ε., Γούναρης Π.

Ιάσων (Κώστας Ζήσης): Μητρούσης, Παναγιωτίδης, Φακίνος, Βασιλάκος Β., Βασιλάκος Η., Αγγελόπουλος (46′ Καράμπελας), Κοντούλης (46′ Κολίτσι), Κωνσταντόπουλος Ι., Δουληγέρης, Καραμίντζας (76′ Καριατλής), Σωτηρόπουλος.

Πετράλωνα (Γαληνός Νικολαΐδης): Συρίγος, Μακρυγιάννης (66′ Μουντράκης), Μουρίκης, Λάππας, Γεωργακόπουλος, Κυφωνίδης, Ίσσα, Μάρος, Κρεμμύδας, Μαρτέκας, Δήμου (46′ Παπαδόπουλος).