Connect with us

ΕΠΟ-Διαιτησία

Αχαρναϊκός από ατσάλι, απέκλεισε στα πέναλτι την Παναχαϊκή

Published

on

Ενας Αχαρναϊκός από τα παλιά, έγραψε ιστορία  σήμερα αποκλείοντας στα πέναλτι την κατά δύο κατηγορίες ανώτερη Παναχαϊκή.Ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν χωρίς τέρματα, ενώ στα πέναλτι οι Μενιδιάτες επικράτησαν με 3-2 παίρνοντας την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα αντιμετωπίσει τον Πιερικό.

Η πρόκριση παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι ο Αχαρναϊκός έχασε μόλις στο 15′ λόγω τραυματισμού τον εκ των σημαντικότερων παιχτών του Κώστα Παπαδόπουλος, ενώ στο τελευταίο 10λεπτο της παράτασης αγωνίστηκε με 10 παίχτες. Επίσης, συνάντησε μια απροκάλυπτα εχθρική διαιτησία, που αν δεν είχε προκριθεί θα μπορούσε ξεκάθαρα να μιλήσει για αλλοίωση αποτελέσματος.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον κόσμο του Αχαρναϊκού, που γέμισε το γήπεδο και έδωσε τεράστοια ώθηση στην ομάδα, θυμήζοντας άλλες εποχές…

Το πρώτο ημίχρονο κινήθηκε σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς, με μοναδική καλή φάση στο 24′ για τους γηπεδούχους όταν ο Νατσιόπουλος εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Χατζής που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά. Στο 2ο μέρος η εικόνα άλλαξε, με τις ομάδες να έχουν εκατέρωθεν ευκαιρίες. Στο 49′ από λάθος της άμυνας του Αχαρναϊκού ο Ολιβέιρα πλάσαρε αλλά ο Σύρακας απέκρουσε σωτήρια. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 56′ όταν το σουτ του Στραβομύτη πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 64′ ο Χατζής κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά προς γενική κατάπληξη ο πρώτος βοηθός υπέδειξε τον Χατζή σε θέση οφσάιντ, ενώ καλυπτόταν εμφανώς, Ο Σύρακας απομάκρυνε σωτήρια τη σέντρα του Τόσκα στο 67′ πριν η μπάλα φτάσει στον ολομόναχο Αναστασόπουλο, ενώ στο 74′ είχαμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Παναχαϊκής, όταν από φάουλ του Μασούρα ο Χριστόπουλος μόνος από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ. Ο Αχαρναϊκός μέσα σε δύο λεπτά είχε δύο πολύ καλές στιγμές, αρχικά στο 78′ όταν ο Γκούφα έπιασε κεραυνό από 30 μέτρα, με τον Κολοβούρη να διώχνει την τελευταία στιγμή. εν΄ω στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Μανάλη κατέληξε στα χέρια του Κολοβούρη.

Στην παράταση λίγο έλειψε ο Αχαρναϊκός να προηγηθεί με αυτογκόλ, όταν στο 104′ ο Στραβομύτης γύρισε τη μπάλα, ο Νάστος στην προσπάθεια του να διώξει την έστειλε προς το τέρμα, με τον Κολοβούρη να διώχνει την τελευταία στιγμή. Στο 107′ ο Νατσιόπουλος εκτέλσε φάουλ, με τον Μανάλη με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα μόλις άουτ. Στο 112′ ο Αχαρναϊκός έμεινε με 10 παίχτες, αφού ο Τσιμπουρλάς είδε μέσα σε δύο λεπτά δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε. Στο 120′ έγινε μια φάση που δίκαια ξεσήκωσε  θύελλα διαμαρτυριών, όταν σε γύρισμα του Αντωνόπουλου η μπάλα βρήκε το απλωμένο χέρι αμυντικού, αλλά ο διαιτητής αρνήθηκε να δώσει το πεντακάθαρο πέναλτι.

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τον Αχαρναϊκό πιο ψύχραιμο και τον Σύρακα μεγάλο πρωταγωνιστή πήρε την πρόκριση με 3-2.

Η εξέλιξη των πέναλτι, με την Παναχαϊκή να εκτελεί πρώτη…

Κανσιέρ ΓΚΟΛ 0-1

Νατσιόπουλος ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΚΟΛΟΒΟΥΡΗ

Κιρσανίδης ΓΚΟΛ 0-2

Γερώνυμος ΓΚΟΛ 1-2

Μασούρας ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΣΥΡΑΚΑ

Αντωνόπουλος ΓΚΟΛ 2-2

Χριστόπουλος ΑΠΟΚΡΟΤΣΗ ΣΥΡΑΚΑ

Μανάλης ΓΚΟΛ 3-2

Παραστατίδης ΑΟΥΤ

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Σύρακας, Γκούφας, Νάκας, Μπιταξής, Μανάλης, Πινιώτης, Γκούφα (95′ Αντωνόπουλος), Παπαδόπουλοις (15′ λ.τ. Γερώνυμος), Ματσούκας (46′ Στραβομύτης), Νατσιόπουλος, Χατζής (90′ Τσιμπουρλάς).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Κολοβούρης, Λιοφάγος, Κανσιέρ, Μπάρετ (70′ Μαρτίνεζ), Καραγιάννης (62′ Τόσκα), Νάστος, Κιρσανίσδης, Αποστολόπουλος (105′ Πετράτος), Πατρινός (62′ Μασούρας), Πετσίτης (46′ Χριστόπουλος), Ολιβέιρα (70′ Παραστατίδης).