Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Αύριο η κλήρωση της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣΑ

Published

on

Αύριο στις 10:30 στα γραφεία της ΕΠΣΑ θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας της Ενωσης.

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, με την ΕΠΣΑ να καλεί τα σωματεία να έχουν από έναν μόνο εκπρόσωπο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Το γεγονός πως η φετινή σεζόν θα έχει λιγότερα ματς κάνει ακόμη πιο σημαντική την κλήρωση, αφού δεν θα υπάρχουν περιθώρια για πολλές απώλειες στις ομάδες.

Στο φετινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με την συμμετοχή 42 ομάδων, που θα χωριστούν σε 4 ομίλους, 2 με 11 και δύο με 10 ομάδες. Οι 4 ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, και οι δύο πρώτες θα πάρουν το εισιτήριο για τους αγώνες μπαράζ με πρωταθλητές άλλων Ενώσεων για την άνοδο στην Γ΄Εθνική.

Οσο για τον υποβιβασμό, προβλέπεται να πέσουν συνολικά 12 ομάδες (3 από κάθε όμιλο) έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 36 ομάδων για την επόμενη περίοδο. Αυτός ο αριθμός ενδέχεται να μειωθεί ή να αυξηθεί. Αυτό θα εξαρτηθεί από το αν οι ομάδες της Αθήνας που θα αγωνιστούν στα μπαράζ ανόδου καταφέρουν να πάρουν την άνοδο (όσες ομάδες ανέβουν, τόσες θα σωθούν αντίστοιχα), αλλά και από το αν θα υποβιβαστούν ομάδες της Αθήνας από την Γ΄Εθνική, κάτι που θα συμπαρασύρει στον υποβιβασμό αντίστοιχο αριθμό ομάδων από την Α΄κατηγορία.

Αύριο λοιπόν θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία των ομάδων για τη νέα περίοδο…