Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Α’ ΕΠΣΑ: Αλλαγή στην κορυφή του 2ου ομίλου, φουντώνει η μάχη για την παραμονή…

Published

on

Πολύ σημαντική αποδείχτηκε η 24η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΑ, και ειδικότερα στον 2ο όμιλο, όπου η Νέα Ιωνία εκμεταλλεύτηκε την πρώτη ήττα της Διάνας και πέρασε στην πρώτη θέση.

Επίσης, η όχι καλή για τις ομάδες της Αθήνας εξέλιξη στην Γ’ Εθνική ανεβάζει ακόμη ψηλότερα το θερμόμετρο της αγωνίας για τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους, αφού ακόμη και η 12η θέση δεν παρέχει απόλυτη ασφάλεια!

Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στους 2 ομίλους…

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε ο Αστέρας Καισαριανής, που επικράτησε με το εμφατικό 6-1 επί της Αθηναΐδας, διατηρώντας την απόσταση των 15 βαθμών από τον Κένταυρο Βριλησσίων, που νίκησε με 2-1 τον Ηφαιστο Περιστερίου. Πλέον χρειάζεται τυπικά 4 βαθμούς στα υπόλοιπα 6 παιχνίδια για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής…Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτό να συμβεί την επόμενη αγωνιστική, αν ο Αστέρας, που παίζει εκτός έδρας με τον Ηφαιστο Περιστερίου, φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από τον Κένταυρο που παίζει εκτός έδρας με τον Αγιο Δημήτριο…

Στη μάχη της παραμονής, μη αναστρέψιμη δείχνει η κατάσταση για Αθηναΐδα, Θύελλα Αγίου Δημητρίου και Αγιο Θωμά, με τον τελευταίο μάλιστα να έχει πέσει και μαθηματικά αν θεωρήσουμε δεδομένο τον υποβιβασμό τουλάχιστον 2 ομάδων της Αθήνας από την Γ’ Εθνική. Η εντός έδρας ήττα της Θύελλας από τον Ατρόμητο Μεταμόρφωσης με 1-2 αποτέλεσε ουσιαστικά ταφόπλακα στις ελπίδες παραμονής της…

Από εκεί και μετά, ούτε λίγο ούτε πολύ άλλες 7 ομάδες παλεύουν για την παραμονή τους…Χολαργός, ΑΟ Περιστερίου, Ολυμπιακός Λιοσίων, Ατρόμητος Μεταμόρφωσης, Πανερυθραϊκός, Απόλλων Αθηνών Δάφνη και Ηφαιστος Περιστερίου βρίσκονται μέσα σε ένα διάστημα 5 βαθμών, και θα δώσουν μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος για να μην πιούν το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού ή να μην ζήσουν την ψυχοφθόρα διαδικασία του μπαράζ. Οι δύο πρώτοι μοιράστηκαν τους βαθμούς (0-0) στο μεταξύ τους παιχνίδι, ενώ ο Ολυμπιακός Λιοσίων σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι ήρθε ισόπαλος 3-3 με τον αδιάφορο βαθμολογικά ΠΑΟ Ρουφ. Ο Ατρόμητος όπως είπαμε πήρε τεράστιο διπλό από την Θύελλα Αγίου Δημητρίου, ο Πανερυθραϊκός πήρε σημαντική νίκη με 1-0 επί των Τραχώνων, ενώ σημαντική απώλεια βαθμών είχε ο Απόλλων Αθηνών Δάφνη (0-0 εντός με τον Αγιο Θωμά).

Στο μοναδικό παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο εκπληκτικός τον τελευταίο καιρό Αγιος Δημήτριος νίκησε με 2-0 εκτός έδρας τον Αρη Καλαμακίου και σκαρφάλωσε στην 4η θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα…

Κένταυρος Βριλησσίων- Ηφαιστος Περιστερίου 2-1

Αστλερας Καισαριανής- Αθηναΐδα 6-1

Θύελλα Αγίου Δημητρίου- Ατρόμητος Μεταμόρφωσης 1-2

Απόλλων Αθηνών Δάφνη- Αγιος Θωμάς 0-0

ΠΑΟ Ρουφ- Ολυμπιακός Λιοσίων 3-3

ΑΟ Περιστερίου- Χολαργός 0-0

Πανερυθραϊκός- Τράχωνες 0-0

Αρης Καλαμακίου- Αγιος Δημήτριος 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

67 β.: Αστέρας Καισαριανής

52 β.: Κένταυρος Βριλησσίων

41 β.: Τράχωνες

40 β.: Αγιος Δημήτριος

38 β.: ΠΑΟ Ρουφ

37 β.: Αρης Καλαμακίου

33 β.: Χολαργός

31 β.: ΑΟ Περιστερίου, Ολυμπιακός Λιοσίων

30 β.: Ατρόμητος Μεταμόρφωσης, Πανερυθραϊκός

29 β.: Απόλλων Αθηνών Δάφνη

28 β.: Ηφαιστος Περιστερίου

19 β.; Αθηναΐδα

15 β.: Θύελλα Αγίου Δημητρίου

7 β.; Αγιος Θωμάς

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Αλλαγή στο ρετιρέ της βαθμολογίας είχαμε αυτή την αγωνιστική, και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο..

Η μέχρι τώρα πρωτοπόρος και αήττητη Διάνα Ηλιούπολης υπέστη βαριά ήττα από τα Σούρμενα με 4-1, κάτι που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Νέα Ιωνία που επικράτησε άνετα στο ουδέτερο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων με 3-1 επί της Δόξας Βύρωνος και πέρασε στην κορυφή με διαφορά δύο βαθμών. Οι δύο ομάδες αναμένεται να παλέψουν μέχρι το τέλος, με τη Νέα Ιωνία όμως να κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια της…

Στο κομμάτι που αφορά τον υποβιβασμό, η Πεύκη, που ηττήθηκε μέσα στο γήπεδο της με 3-0 από τον Αγιαξ Ταύρου έχει ήδη υποβιβαστεί. Η νίκη του Αγίου Ιερόθεου επί των Μελισσίων έδωσε ελπίδες στους Περιστεριώτες, και παράλληλα έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την ομάδα των βορείων προαστίων. Αλλες  έξι ομάδες εμπλέκονται στη μάχη της παραμονής (Δάφνη Παλαιού Φαλήρου, Ηράκλειο, Δόξα Βύρωνος, Αθηναϊκός, Αγιοι Ανάργυροι και Απόλλων Χαλανδρίου). Από τα αποτελέσματα της αγωνιστικής ξεχωρίζει η μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Αθηναϊκού με 1-0 επί του Απόλλωνα Χαλανδρίου. Η Δάφνη Παλαιού Φαλήρου ήρθε ισόπαλη 2-2 στο τοπικό ντέρμπι με το Παλαιό Φάληρο, το Ηράκλειο ηττήθηκε με 1- από το Χαλάνδρι εκτός, η Δόξα όπως είπαμε έχασε με 3-1 από τη Νέα Ιωνία, ενώ οι Αγιοι Ανάργυροι αν και προηγήθηκαν, ηττήθηκαν με 2-1 εκτός έδρας από την Αγία Ελεούσα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα…

Απόλλων Χαλανδρίου- Αθηναϊκός 0-1

Πεύκη- Αγιαξ Ταύρου 0-1

Χαλάνδρι- ΑΕ Ηράκλειο 1-0

Δάφνη Παλαιού Φαλήρου- Παλαιό Φάληρο 2-2

Δόξα Βύρωνος- Νέα Ιωνία 1-3

Σούρμενα- Διάνα Ηλιούπολης 4-1

Αγία Ελεούσα- Αγιοι Ανάργυροι 2-1

Αγιος Ιερόθεος- Μελίσσια 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

59 β.: Νέα Ιωνία

57 β.: Διάνα Ηλιούπολης

50 β.: Σούρμενα

43 β.: Αγιαξ Ταύρου

40 β.: Αγία Ελεούσα

35 β.: Παλαιό Φάληρο

34 β.: Χαλάνδρι

32 β.: Δάφνη Παλαιού Φαλήρου

30 β.: ΑΕ Ηράκλειο, Δόξα Βύρωνος

29 β.: Αθηναϊκός

25 β.: Αγιοι Ανάργυροι

24 β.: Απόλλων Χαλανδρίου

19 β.; Αγιος Ιερόθεος

18 β.: Μελίσσια

6 β.: Πεύκη