Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Α’ ΕΠΣΑ: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής…

Published

on

ΕΠΣΑ αποτελέσματα - ΕΠΣ Αθηνών

Μια αγωνιστική απέμεινε για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της Αθήνας.

Και στους τρεις ομίλους ο πρωταθλητής θα κριθεί στο φινάλε, ενώ στον πρώτο πιθανότατα θα χρειαστεί μπαράζ πριν τα μπαράζ ανόδου…

Στον τομέα του υποβιβασμού, έχουν ήδη ξεκαθαρίσει οι 5 από τις 6 ομάδες που θα υποβιβαστούν απευθείας. Χαραυγιακός, Καλαμάκι (1ος όμιλος), Αμιλλα Περιστερίου (2ος όμιλος), Βύρωνας, Ελπίδα Αγίων Αναργύρων (3ος όμιλος) θα αγωνίζονται την επόμενη περίοδο στην Β’ κατηγορία, Η άλλη θέση από τον 2ο όμιλο θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, όπως και οι δύο από τις τρεις θέσεις στα μπαράζ παραμονής, με τον ΓΣ Καισαριανής από τον 1ο όμιλο να έχει σίγουρα τη μία θέση.

Ας δούμε αναλυτικά τι περιμένουμε στο φινάλε…

1ος όμιλος

Χαϊδάρι και Μικρασιατικός ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 44 βαθμούς, ενώ έχουν και απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια (από 3 βαθμούς και συνολικά 2-2 τέρματα).

Την τελευταία αγωνιστική και οι δύο υποδέχονται αδιάφορους βαθμολογικά αντιπάλους. Το Χαϊδάρι θα παίξει με τον ΓΣ Καισαριανής, και ο Μικρασιατικός με τον Πανερυθραϊκό. Αν φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα, τότε θα γίνει αγώνας μπαράζ μεταξύ τους, και ο νικητής θα πάρει τον τίτλο και το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου με τους πρωταθλητές των άλλων ομίλων. Αν κάποια από τις δύο φέρει καλύτερο αποτέλεσμα, τότε παίρνει αυτή τον τίτλο…

Στο θέμα του υποβιβασμού έχουν ξεκαθαρίσει όλα, με Καλαμάκι και Χαραυγιακό να υποβιβάζονται απευθείας και τον ΓΣ Καισαριανής να πηγαίνει στα μπαράζ παραμονής.

2ος όμιλος

Αγκαλιά με τον τίτλο είναι πλέον το Χαλάνδρι, που χρειάζεται ένα βαθμό στο εντός έδρας ματς με τα αδιάφορα βαθμολογικά Σούρμενα. Ισως μάλιστα να μην χρειαστεί καν, αν ταυτόχρονα η Αγία Ελεούσα δεν νικήσει την Ανθούπολη.

Στο κομμάτι του υποβιβασμού, έχει υποβιβαστεί η Αμιλλα Περιστερίου, ενώ η άλλη θέση θα κριθεί μεταξύ του Ατταλου και της Ανθούπολης. Αυτή τη στιγμή και οι δύο ομάδες έχουν απο 13 βαθμούς. Ο Ατταλος υπερέχει στην ισοβαθμία αφού έχει νικήσει και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά έχει ολοκληρώσει τα παιχνίδια του. Η Ανθούπολη την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Αγία Ελεούσα, και θέλει ένα βαθμό για να πάει στα μπαράζ παραμονής. Αν ηττηθεί υποβιβάζεται, και πάει στα μπαράζ ο Ατταλος.

3ος όμιλος

Χαρακτήρα αγώνα μπαράζ έχει ουσιαστικά ο αγώνας Χολαργός- Ηλυσιακός. Οι φιλοξενούμενοι έχουν 53 βαθμούς έναντι 50 των γηπεδούχων. Με δεδομένο ότι το πρώτο ματς είχε λήξει 0-0, ο νικητής του αγώνα παίρνει τον τίτλο, ενώ με ισοπαλία πρωταθλητής είναι ο Ηλυσιακός.

Στο θέμα του υποβιβασμού, έχουν ήδη υποβιβαστεί Βύρωνας και Ελπίδα Αγίων Αναργύρων. Ομως για τη θέση στα μπαράζ παραμονής, γίνεται χαμός! Ατρόμητος Μεταμόρφωσης, Μελίσσια, Αρης Καλαμακίου και Αθηναϊκός έχουν από 23 βαθμούς, ενώ ο ΑΟ Περιστερίου έχει 24 αλλά έχει σωθεί και μαθηματικά, αφού υπερέχει σε κάθε πιθανή ισοβαθμία. Το εκπληκτικό είναι ότι οι 4 ομάδες αγωνίζονται μεταξύ τους! Συγκεκριμένα θα παίξουν Μελίσσια- Αρης Καλαμακίου και Αθηναϊκός- Ατρόμητος Μεταμόρφωσης.

Τα σενάρια που υπάρχουν είναι τα εξής:

Αν και τα δύο ματς λήξουν ισόπαλα, τότε θα έχουμε τετραπλή και πάλι ισοβαθμία, στην οποία πάει στα μπαράζ ο Αθηναϊκός με βάση τη συνολική μεταξύ τους βαθμολογία, η οποία θα είναι:

Ατρόμητος 9

Αρης Καλαμακίου 7

Μελίσσια 7

Αθηναϊκός 5

Ο Αθηναϊκός πάει στα μπαρ’αζ ακόμη κι αν υπάρξει πενταπλή ισοβαθμία, αν δηλαδή έρθουν και τα δύο ματς ισόπαλα και ηττηθεί ο ΑΟ Περιστερίου. Σε αυτή την περίπτωση η μεταξύ τους βαθμολογία θα είναι η εξής:

Αρης Καλαμακίου 11

Μελίσσια 11

Ατρόμητος 10

ΑΟ Περιστερίου 8

Αθηναϊκός 7

Αν το ένα από τα δύο ματς λήξει ισόπαλο, τότε ο ηττημένος του άλλου ματς πηγαίνει στα μπαράζ παραμονής.

Αν δεν υπάρξει ισοπαλία σε κανένα από τα δύο ματς, τότε οι συνδυασμοί που υπάρχουν είναι οι εξής:

Ηττες Ατρόμητου και Αρη: Πηγαίνει στα μπαράζ ο Αρης

Ηττες Ατρόμητου και Μελισσίων: Πηγαίνει στα μπαράζ ο Ατρόμητος

Ηττες Αθηναϊκού και Αρη: Μπαράζ μεταξύ τους και ο ηττημένος πάει στα μπαράζ παραμονής

Ηττες Αθηναϊκού και Μελισσίων: Μπαράζ μεταξύ τους και ο ηττημένος πάει στα μπαράζ παραμονής