Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Α’ ΕΠΣΑ: Φινάλε θρίλερ….

Published

on

ΕΠΣΑ αποτελέσματα - ΕΠΣ Αθηνών

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΑ, με το ενδιαφέρον να βρίσκεται στα ύψη…

Στη μάχη του τίτλου όλα είναι ανοιχτά και στους τρεις ομίλους, ενώ τεράστιο είναι το ενδιαφέρον και στη μάχη της παραμονής. Εχουν ήδη υποβιβαστεί και μαθηματικά Καλαμάκι (Α’ όμιλος), Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, Βύρωνας (Γ’ όμιλος), ενώ δεν αποκλείεται να ξεκαθαρίσουν όλα αυτή την αγωνιστική τουλάχιστον όσον αφορά τις ομάδες που θα υποβιβαστούν απευθείας…

Ας δούμε τι συμβαίνει σε κάθε όμιλο, και τι περιμένουμε αυτή την αγωνιστική…

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Ρεπό έχει αυτή την αγωνιστική το Χαϊδάρι που οδηγεί την κούρσα. Θα περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα του Μικρασιατικού με τη Δάφνη Παλαιού Φαλήρου, όπου οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να πιάσουν και αυτοί κορυφή, ενώ η Δάφνη δεν έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της, αλλά μάλλον θα πρέπει να αναζητήσει αλλού τους βαθμούς που θέλει.

Στη μάχη της παραμονής ξεχωρίζει το ματς του Χαραυγιακού με τη Νέα Ιωνία. Οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο τη νίκη για να συνεχίζουν να ελπίζουν στην αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού, και να τα παίξουν όλα για όλα την επόμενη αγωνιστική με τον ΓΣ Καισαριανής. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν τη νίκη που θα τους φέρει μια ανάσα από την παραμονή, αλλά με βάση το πρόγραμμα πιθανότατα και ο ένας βαθμός να τους εξασφαλίσει ουσιαστικά την σωτηρία.

Αγώνας χωρίς αύριο είναι για τον ΓΣ Καισαριανής αυτός με το Καλαμάκι εκτός έδρας. Οι Καισαριανιώτες με τον Ανδρέα Μηλιά πλέον στον πάγκο  θέλουν μόνο νίκη που θα τους φέρει πολύ κοντά στην αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού και θα τους φέρει σε θέση ισχύος απέναντι στον Χαραυγιακό τον οποίο υποδέχονται την επόμενη αγωνιστική.

Στο γειτονικό ντέρμπι ο Ηφαιστος θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό Λιοσίων και με νίκη εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή του, ενώ το θετικό αποτέλεσμα θέλουν και οι ερυθρόλευκοι, που πάντως με βάση το πρόγραμμα δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Σε ένα αδιάφορο μεν βαθμολογικά αλλά ιδιαίτερα δυνατό παιχνίδι, ο Πανερυθραϊκός θα αντιμετωπίσει τη Διάνα Ηλιούπολης και έχει στόχο τη διατήρηση του εντός έδρας αήττητου.

Συνοπτικά το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ

15:00

Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ: Πανερυθραϊκός- Διάνα Ηλιούπολης

ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ: Καλαμάκι- ΓΣ Καισαριανής

15:30

ΗΦΑΙΣΤΟΥ: Ηφαιστος Περιστερίου- Ολυμπιακός Λιοσίων

ΚΥΡΙΑΚΗ 15:00

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Β’: Χαραυγιακός- Νέα Ιωνία

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: Μικρασιατικός- Δάφνη Παλαιού Φαλήρου

ΡΕΠΟ Χαϊδάρι

 

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Με τρεις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο, αυτή η αγωνιστική αναμένεται καθοριστική.

Δυο από αυτές συγκρούονται μεταξύ τους, και συγκεκριμένα η Αγία Ελεούσα θα υποδεχτεί τα Σούρμενα. Με δεδομένο ότι οι γηπεδούχοι έχουν ένα ματς περισσότερο, η νίκη αποτελεί μονόδρομο για αυτούς αν θέλουν να παραμείνουν στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ τη νίκη θέλουν και τα Σούρμενα για να τα παίξουν ουσιαστικά όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική απέναντι στο Χαλάνδρι εκτός έδρας.

Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θέλει να εκμεταλλευτεί το Χαλάνδρι που υποδέχεται την μαχητική αλλά αδιάφορη βαθμολογικά Θύελλα Αγίου Δημητρίου και ‘εχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο.

Στη μάχη της παραμονής το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δύο ματς., και συγκεκριμένα στα Ανθούπολη- Αγιαξ Ταύρου και Αγιοι Ανάργυροι- Ατταλος. Αυτή την στιγμή η Ανθούπολη δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού, αφού έχει ένα βαθμό περισσότερο από τον Ατταλο, αλλά κυρίως και ένα ματς λιγότερο. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ξεκαθαρίσουν όλα και μαθηματικά αυτή την αγωνιστική, αφού αν νικήσει η Ανθούπολη και ηττηθεί ο Ατταλος, τότε η Ανθούπολη πάει στα μπαράζ παραμονής και ο Ατταλος υποβιβάζεται.

Σε ένα ματς ουσιαστικά χωρίς ενδιαφέρον, το Παλαιό Φάληρο θα υποδεχτεί την Αμιλλα Περιστερίου. Οι γηπεδούχοι έχουν σωθεί και μαθηματικά, ενώ η Αμιλλα ουσιαστικά δεν έχει πιθανότητες. Οι Περιστεριώτες υποβιβάζονται αν δεν νικήσουν, αλλά αυτό θα συμβεί ακόμη και σε νίκη τους αν νικήσει ένας από τους Ανθούπολη ή Ατταλο, ή απλά και με ισοπαλία της Ανθούπολης.

Το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00

ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟΥ: Παλαιό Φάληρο- Αμιλλα Περιστερίου

ΚΥΡΙΑΚΗ

15:00

ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ: Αγία Ελεούσα- Σούρμενα

ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Χαλάνδρι- Θύελλα Αγίου Δημητρίου

15:30

ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: Αγιοι Ανάργυροι- Ατταλος Ν.Φ.

ΧΩΡΑΦΑΣ: Ανθούπολη- Αγιαξ Ταύρου

ΡΕΠΟ Αγιος Θωμάς

 

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Βαδίζουμε ολοταχώς προς την μητέρα όλων των μαχών, αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τα πάντα θα κριθούν στο ματς του Χολαργού με τον Ηλυσιακό την τελευταία αγωνιστική. Ο Ηλυσιακός έχει τώρα 6 βαθμούς διαφορά (50-44) από τον Χολαργό, με ένα ματς περισσότερο. Ετσι, αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά, θα πάει την τελευταία αγωνιστική στον Χολαργό για δύο αποτελέσματα.

Αυτή την αγωνιστική τα πράγματα δείχνουν απλά. Ο Ηλυσιακός έχει εύκολο έργο υποδεχόμενος την ουραγό, υποβιβασμένη και χωρίς νίκη Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, ενώ ο Χολαργός αποτελεί ακλόνητο φαβορί υποδεχόμενος τον Αρη Καλαμακίου, που δεν έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία του, αλλά μάλλον θα πρέπει να ψάξει αλλού τους βαθμούς που χρειάζεται.

Στη μάχη της παραμονής έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά Ελπίδα Αγίων Αναργύρων και Βύρωνας, αλλά για την αποφυγή της θέσης που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής γίνεται χαμός. Μελίσσια, Ατρόμητος Μεταμόρφωσης και Ηράκλειο έχουν από 19 βαθμούς, ενώ ο Αρης Καλαμακίου έχει 22. Θεωρητικά κινδυνεύουν Αθηναϊκός με 23 και ΑΟ Περιστερίου με 24, αλλά με βάση το πρόγραμμα δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Το Ηράκλειο και ο Αθηναϊκός έχουν ένα ματς περισσότερο.

Χαρακτήρα τελικού έχει το ματς των Μελισσίων με τον Ατρόμητο Μεταμόρφωσης, αφού όποια ομάδα ηττηθεί θα έρθει πλέον σε πολύ δύσκολη θέση. Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θέλει να εκμεταλλευτεί το Ηράκλειο, που θέλει μόνο τη νίκη απέναντι στον υποβιβασμένο Βύρωνα εκτός έδρας. Ο Αρης Καλαμακίου όπως είπαμε θα παίξει εκτός έδρας με τον Χολαργό.

Το πρόγραμμα συμπληρώνει ο αγώνας των Τραχώνων με τον ΑΟ Περιστερίου.

Το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00

ΕΡΓΑΝΗΣ: Βύρωνας- ΑΕ Ηράκλειο

ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ: Μελίσσια- Ατρόμητος Μεταμόρφωσης

ΤΡΑΧΩΝΩΝ: Τράχωνες- ΑΟ Περιστερίου

ΧΟΛΑΡΓΟΥ Α’: Χολαργός- Αρης Καλαμακίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 15:00

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Ηλυσιακός- Ελπίδα Αγίων Αναργύρων