Connect with us

6ος Όμιλος

Βέρμπης: Προτεραιότητα μου η Κηφισιά

Το βαρύ πυροβολικό της Γ’ Εθνικής παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΏΡΑ των σπορ», μιλώντας για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά και για το μέλλον του

Published

on

Μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα ως «μηχανή του γκολ», καθώς οι επιδόσεις του αποδεικνύουν πως πρόκειται για ένα δεινό σκόρερ. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται ανελλιπώς στην κορυφαία λίστα των σκόρερ του εκάστοτε πρωταθλήματος που αγωνίζεται, τα… λέει όλα! Τη φετινή σεζόν, ο Δημήτρης Βέρμπης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού σημείωσε 29 τέρματα σε 26 συμμετοχές, πραγματοποιώντας ρεκόρ καριέρας. Το ”βαρύ πυροβολικό” της Κηφισιάς αποτέλεσε και τη φετινή χρονιά ένα τα πρόσωπα που ξεχώρισαν με την απόδοση του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ο ικανότατος κυνηγός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΏΡΑ των σπορ», μιλώντας για τις εξαιρετικές επιδόσεις του, την Κηφισιά, τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και την αίγλη που έδωσε η παρουσία της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα.

-Δημήτρη, τη φετινή σεζόν τερμάτισες πρώτος στη λίστα των σκόρερ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πορεία της Κηφισιάς. Ποια είναι τα συναισθήματα σου;

”Είμαι χαρούμενος τόσο για την παρουσία μου, όσο και για το γεγονός ότι η ομάδα κατάφερε να πετύχει τον στόχο της. Η χρονιά κύλησε έτσι όπως την είχαμε σχεδιάσει αφού στόχος μας αναγκαστικά λόγο της παρουσίας της ΑΕΚ ήταν η κατάληψη της 2ης θέσης. Από εκεί και πέρα, αυτό τον τίτλο θέλω να τον αφιερώσω σε πολλούς και πιο συγκεκριμένα θα τον χώριζα σε πολλά κομμάτια για να τον μοιράσω στους συμπαίκτες μου οι οποίοι με βοήθησαν να πετύχω τα 29 τέρματα αλλά και στην ομάδα”.

Φέτος ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για εσένα, διότι πραγματοποίησες ρεκόρ καριέρας. Πως αισθάνεσαι;

”Είμαι πολύ χαρούμενος διότι δεν είχα καταφέρει κάτι ανάλογο στο παρελθόν αφού το ρεκόρ μου ήταν 22 τέρματα την περίοδο που αγωνιζόμουν στον Απόλλωνα Σμύρνης. Θεωρώ ότι η σεζόν ξεκίνησε από την πρώτη αγωνιστική καλά, με τη νίκη που σημειώσαμε στον Άγιο Νικόλαο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι σημείωσα τρια τέρματα αποκτώντας ψυχολογία για τη συνέχεια. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσω ότι σημαντικό μερίδιο ευθύνης πιστώνεται στους συμπαίκτες μου καθώς έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου η μπάλα να καταλήγει σε εμένα”.

-Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος πρωταγωνιστεί. Ποιο θεωρείς ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας;

”Βασικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι η ομάδα έχει σταθερό κορμό και με αυτόν πορεύεται. Στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Πάντως το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ το παραμικρό πρόβλημα και γι αυτό το λόγο άλλωστε βρισκόμαστε σε αυτή την ομάδα. Ο πρόεδρος είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι μας και το κλίμα είναι πολύ θετικό. Αυτά τα στοιχεία θεωρώ συντελούν ώστε η Κηφισιά να κάνει βήματα μπροστά χρόνο με το χρόνο”.

 -Θεωρείς ότι τη νέα σεζόν η Κηφισιά θα έχει και πάλι πρωταγωνιστικούς στόχους;

”Εφόσον δεν θα υπάρχει ομάδα ανάλογου βεληνεκούς, όπως της ΑΕΚ, θεωρώ ότι ο σύλλογος διαθέτει όλα τα φόντα ώστε να πρωταγωνιστήσει. Αυτός θα είναι ξεκάθαρα ο στόχος της αν και το σημαντικότερο λόγο σε αυτό το κομμάτι τον έχει η διοίκηση και όχι εγώ”.

-Πιστεύεις ότι η ομάδα έχει τα φόντα ώστε να αγωνιστεί κάποια στιγμή στη Σούπερ Λίγκα;

”Θεωρώ ότι υπάρχουν οι βάσεις. Άλλωστε η Κηφισιά είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα, βγάζει υγεία και έχει ένα σωστό πλάνο. Δεν γνωρίζω ποιο είναι το πλάνο της διοίκησης αλλά προσωπικά θεωρώ ότι μπορεί να το πράξει”.

-Τα τελευταία χρόνια ενώ είχες προτάσεις από ομάδες που συμμετέχουν σε ανώτερες κατηγορίες, τις απέρριψες. Για ποιον λόγο;

”Ο λόγος είναι ξεκάθαρος. Σημασία έχει στο σωματείο που αγωνίζεσαι να υπάρχει υγεία. Πλέον οι ποδοσφαιριστές προτιμούν να βρίσκονται σε συλλόγους που έχουν οργάνωση. Προσωπικά κοιτάω να παίρνω και να δίνω στην ομάδα παρά να προσπαθώ και να μην εισπράττω τίποτα. Γενικά προτιμώ να βρίσκομαι σε ομάδα που έχει στόχους, και σταδιακά να ανεβαίνει επίπεδο και όχι να κάνω μεταγραφές σε ομάδες ανώτερης κατηγορίας και να αποτυγχάνω . Από εκεί και πέρα μεγάλο ρόλο παίζει ο τρόπος που σε προσεγγίζει η ομάδα και οι καθαρές σχέσεις που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα. Η Κηφισιά συγκεκριμένα έχει θέσει κάποιους στόχους τα τελευταία χρονια και πιστεύω ότι σιγά-σιγά τους επιτυγχάνει. Θεωρώ πως πρόκειται για έναν σωστό τρόπο που πρέπει να ακολουθούν οι περισσότερες ομάδες για να προχωρήσουν”.

-Η νέα σεζόν θα σε βρει στον σύλλογο;

”Θεωρώ ότι είναι νωρίς για να μιλάμε γι αυτά τα πράγματα. Έχω εξηγήσει στους ανθρώπους της ομάδας ότι έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη στάση τους απέναντι μου. Γι’ αυτό το λόγο προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό προκειμένου να προσφέρω στον σύλλογο. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα θα έχει τον πρώτο λόγο. Πρώτα θα μιλήσω με την διοίκηση και μετά θα αποφασίσω”.

-Πριν από μερικά χρόνια φόρεσες τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης πραγματοποιώντας εξαιρετικές σεζόν. Παρακολουθείς τις εξελίξεις της πρώην σου ομάδας;

”Παρακολουθώ όσο μπορώ. Πρόκειται για μια μεγάλη και ιστορική ομάδα η οποία κατάφερε να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία όμως η σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν ήταν καλή. Απ’ ότι φαίνεται οι τίμιες ομάδες δυσκολεύονται σε κάποια πράγματα όταν φτάσουν σε υψηλό επίπεδο. Εύχομαι με την αλλαγή σελίδας να μπορέσει να επανέλθει στη Σούπερ Λίγκα”.

 -Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι για το τέλος;

”Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον προπονητή και τους συνεργάτες του διότι αποτελούν βασικούς συντελεστές στην πορεία που πραγματοποίησε η ομάδα. Από τη στιγμή που ήρθε στο σωματείο, μας έδωσε περισσότερη ελευθερια στο επιθετικό κομμάτι γεγονός που με βοήθησε κι εμένα σε μεγάλο βαθμό. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση και στους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω της οι οποίοι βοηθούν το σωματείο. Παράλληλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο ο οποίος ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του. Θεωρώ ότι τέτοιοι άνθρωποι είναι απαραίτητοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς υπό την καθοδήγηση του το άθλημα κανει βήματα μπροστά”.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply