Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

Βήμα πρόκρισης ο Εθνικός- 2-1 μέσα στο Μοσχάτο

Published

on

Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απέκτησε ο Εθνικός Πειραιά, καθώς  στον πρώτο ημιτελικό του θεσμού πέρασε αλώβητος από την κατάμεστη έδρα του Μοσχάτου, επικρατώντας με 2-1 της ψυχωμένης ΑΕ Μοσχάτου, έχοντας πρωταγωνιστή τον σκόρερ του Μπλάνκο.

Κοντά στα χίλια άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση, μέσα σε αθλητικότατα πλαίσια, με φιλάθλους και από τις δύο ομάδες.

Με τον Νίκο Γκούλη να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο των Πειραιωτών και να δοκιμάζει και αρκετά πρόσωπα στην ενδεκάδα,  οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο 5′, όταν σουτ του Λεωνιδόπουλου απέκρουσε σε κόρνερ ο Αθανασόπουλος. Ακολούθησαν δυο σουτ από το Μοσχάτο, με τους Σαπαλίδη(11′) και Νιζάμη(16′) να στέλνουν την μπάλα άουτ.

Λίγο αργότερα ο Εθνικός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Συγκεκριμένα στο 19′, ο Πολίτης με ωραία προσποίηση άφησε την μπάλα στον Σταματάκο, ο τελευταίος βρήκε στην περιοχή σε πλάγια θέση τον Μπλάνκο, ο οποίος με αριστοτεχνική λόμπα “κρέμασε” τον εξερχόμενο Αθανασόπουλο για το 0-1.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Στο 26′ ο Σαπαλίδης κέρδισε φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στούπης, ο οποίος ισοφάρισε με τη βοήθεια και της τύχης, καθώς η μπάλα άλλαξε πορεία (κόντραρε στο τείχος) αιφνιδιάζοντας τον γκολκίπερ Χαλκίδη.

Ο Εθνικός λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου είχε και δοκάρι στο 34′, μετά από ωραίο σουτ του Πολίτη.

Στην επανάληψη οι Μοσχατιώτες του Νίκου Κούστα μπήκαν δυναμικά και δημιούργησαν δυο καλές στιγμές με τους Δρυμούση(48′- κεφαλιά λίγο άουτ) και Στούπη(50′- σέντρα σουτ εξ επαφής δεν πρόλαβε ο Σαπαλίδης).

Όμως ο Εθνικός ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει  εκ νέου το προβάδισμα στο 59′, όταν μετά από σέντρα του Σκεντεράι ο Αθανασόπουλος βρήκε μπλοκ από τον συμπαίκτη του Δρυμούση στην προσπάθειά του να βγει και ο Μπλάνκο ερχόμενος από πίσω με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμορφώνοντας  το τελικό σκορ.

Η ποιότητα του Εθνικού στη συνέχεια δεν επέτρεψε στην ΑΕΜ να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι φάνηκαν αρκετά ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ομάδα που διεκδικεί την άνοδο στη Β’ Εθνική.

Αψεγάδιαστη η διαιτησία του Ηλία Σπάθα, ο οποίος κράτησε το παιχνίδι, παρά τη δύναμή του, δείχνοντας την ανοχή του μάλιστα σε αρκετές φάσεις. Χαρακτηριστικό η μοναδική κίτρινη στο 90′ στον Σκεντεράι του Εθνικού.  Με σωστές υποδείξεις οι βοηθοί Κορώνας και Φαγκρίδας.

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Αθανασόπουλος, Μουρελάτος, Ξενιτόπουλος, Φιαμέγκος, Στεφανής(88′ λ.τρ. Μπόλης), Σιδηρόπουλος(46′ Δρυμούσης), Νιζάμης, Σόουζα,  Σαπαλίδης, Σπανός(65′ Χατζάκης), Στούπης.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Χαλκίδης, Βενέτης, Σκεντεράι, Κορνέζος, Σμίλτος, Λεωνιδόπουλος(76′ Αλεξίου), Σταματάκος(58′ Μάναλης), Κωνσταντίνου, Μπλάνκο(91′ Μπούτερ), Πολίτης(58′ Ρομάνο), Παυλάκης.