Connect with us

slideshow

Βασίλισσα ξανά! (φωτο)

Με τη νίκη της απέναντι στον Χαραυγιακό με 2-0 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Εθνικού η Δόξα Βύρωνα πανηγυρίζει την άνοδό της στην Γ’ Εθνική ύστερα από 13 χρόνια!

Published

on

Ούτε στα καλύτερά τους όνειρα δεν περίμεναν οι φίλοι της Δόξας Βύρωνα πως δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη των μπαράζ θα πανηγύριζαν και μαθηματικά την άνοδό τους στην Γ’ Εθνική! Η μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, με μπροστάρη φυσικά τον διεθνή ποδοσφαιριστή και «άρρωστο» οπαδό της Δόξας Βύρωνα Γιώργο Τζαβέλλα, στέφθηκε χτες με απόλυτη επιτυχία. Άλλωστε 13 χρόνια μακριά από τις Εθνικές κατηγορίες για μια ομάδα με την ιστορία των «κυανόλευκων» είναι πάρα πολλά!

Ξανά τη λύση ο Λουσαράκης

Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο πιέζοντας πάρα πολύ, ειδικά στο πρώτο 25άλεπτο την άμυνα του Χαραυγιακού. Συγκεκριμένα μόλις στο 7′ Γουσούλης και Κωνσταντάρας μπερδεύτηκαν, ο Φώσκολος γύρισε στο σημείο του πέναλτι όμως τελικά ο Παπαδημητρίου έδιωξε σε κόρνερ. Στο 9′ ήρθε η απάντηση του Χαραυγιακού όταν ο Νικόλα βρέθηκε μέσα στην περιοχή όμως δεν πρόλαβε να πλασάρει, κάτι που έκανε τελικά ο επερχόμενος Τζανέτος, το σουτ του οποίου όμως, από το σημείο του πέναλτι περίπου, έφυγε άουτ. Στο 20′ ο Ταμπουράκης πρόλαβε τον Κωνσταντάρα στην έξοδο, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ και ο ίδιος ένα λεπτό αργότερα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι ύστερα από σουτ που επιχείρησε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή. Στο 33′ οι «νερατζούρι» είχαν την μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ όταν ο Ράμμος έβγαλε μόνο του τον Τσούνι ο οποίος όμως άργησε χαρακτηριστικά να σουτάρει και όταν τελικά το έκανε ο Μπόκος βρέθηκε σε ετοιμότητα. Στο 39′ καλή προσπάθεια του Ταμπουράκη πέρασε άουτ και τελικά στο 41′ ύστερα από φάση διαρκείας, στην οποία οι αμυνόμενοι του Χαραυγιακού δεν μπόρεσαν να διώξουν, ο Λουσαράκής ήταν αυτός που ακόμη μία φορά κατά την διάρκεια των μπαράζ σκόραρε βάζοντας μπροστά στο σκορ την Δόξα Βύρωνα.

Ένταση στο β’ μέρος

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο ψάχνοντας το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης, χωρίς πάντως να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία. Έτσι φτάσαμε στην φάση του 58′ η οποία και έβαλε «φωτιά» στο ματς. Συγκεκριμένα σε μονομαχία Γουσούλη και Κατσούδα, ο τελευταίος έπεσε στο έδαφος με τον διαιτητή Μπλούνα να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Σε εκείνο το σημείο είχαμε τετράλεπτη διακοπή όπου υπήρξε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των ομάδων, αλλά και των δύο πάγκων, με τον Φθιώτη ρέφερι να παίρνει τελικά πίσω την απόφασή του, ενώ στο 63′ απέβαλε τον προπονητή του Χαραυγιακού Αλβέρτο Παπαδάκη. Όλο αυτό το σκηνικό έβγαλε εκτός ρυθμού τους παίκτες των δύο ομάδων και στα επόμενα λεπτά είδαμε να παίζεται κακό ποδόσφαιρο. Στο 74′ οι Ηλιουπολίτες έχασαν την μεγαλύτερή τους ευκαιρία στον αγώνα όταν ο Τζανέτος σέντραρε από τα αριστερά και ο Νικόλα μόνος του στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ ύστερα από την κεφαλιά που επιχείρησε. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 77′ είχαμε μία παρόμοια φάση με εκείνη του 58′. Συγκεκριμένα πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Γουσούλης που μονομάχησε, αυτή την φορά με τον Ζαφειράκη, όπου και τελικά ύστερα από την πτώση του έμπειρου μέσου των γηπεδούχων, ο διαιτητής Μπλούνας έδωσε πέναλτι και παράλληλα απέβαλε το δεξί μπακ των «νερατζούρι». Έτσι ο Ζαφειράκης στο 78′ ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών κάνοντας το 2-0 εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών και πλέον το . . . ποτάμι δεν γυρνούσε πίσω. Μάλιστα στο 85′ όλοι οι φίλαθλοι σηκώθηκαν όρθιοι για να αποθεώσουν τον Άγγελο Ζαφειράκη που γινόταν αλλαγή αφού αυτό το ματς ήταν το τελευταίο στην καριέρα του μπροστά στους φίλους της Δόξας. Κορυφαίοι από πλευράς γηπεδούχων ήταν οι Κατσούδας, Ταμπουράκης, Λουσαράκης και Ζαφειράκης, ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων οι Ράμμος και Κρητικός. Με τη λήξη της συνάντησης οι φίλοι, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της Δόξας Βύρωνα ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς καθώς μετά το 2-2 του Μοσχάτου οι Βυρωνιώτες ανέβηκαν και μαθηματικά από σήμερα στην Γ’ Εθνική. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπλούνας, με αρκετά λάθη, ενώ βοηθοί του ήταν οι Δουδούμης και Κουτσοβούλος (καλοί) του συνδέσμου Φθιώτιδας.

 

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 1.000 φίλαθλοι,70 εκ των οποίων ήταν οπαδοί του Χαραυγιακού οι οποίοι και φιλοξενήθηκαν στην Θύρα 1.

 

Τέλος να σημειώσουμε πως στον Χαραυγιακό «έβραζαν» για την διαιτησία του Μπλούνα και ειδικά για την φάση του πέναλτι. Μάλιστα οι διοικούντες της ομάδας σκέφτονται να εκδώσουν και δριμεία ανακοίνωση εναντίον του αύριο.

ΔΟΞΑ: Μπόκος, Κριεμάδι, Κατσούδας, Παπαδόπουλος, Ζίζηλας, Υφαντής, Ζαφειράκης (85′ Παπαντζίμας), Γκουντελίτσας (64′ Κατσιγιάννης), Ταμπουράκης, Φώσκολος, Λουσαράκης (46′ Χαλβατζής)

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ: Κωνσταντάρας, Γουσούλης, Παπαδημητρίου (46′ Καρζής), Ράμμος, Μπρούνο (68′ Κουλουρίδης), Τσιούγκος, Νικόλα, Κρητικός, Τσούνι (83′ Κουντουριώτης), Τζανέτος, Τσαφταρίδης

 

Κωνσταντίνος Ράπτης(kraptis1449@hotmail.com)

foto: sportifico.gr Xristos Xostikidis

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply