Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Δ.Α.

“Βιβλική” καταστροφή το Φράγκειο Δημοτικό γήπεδο στη Μάνδρα(ΦΩΤΟ)

Published

on

Οι πλημμύρες στην περιοχή της Δυτικής Αττικής κόπασαν προς…το παρόν, μια “βιβλική” καταστροφή που στέρησε τη ζωή 22 συνανθρώπων μας. Δυο βδομάδες μετά τη φονική πλημμύρα οι άνθρωποι των περιοχών προσπαθούν σιγά σιγά να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους και να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών. Το ίδιο ισχύει και για τα σωματεία.

Ο Μανδραϊκός, που φέτος πρωταγωνιστεί σε πρωτάθλημα και Κύπελλο όντας αήττητος και πρώτος, μαζί με τον ΠΑΟΚ Μάνδρας, βρίσκονται πολύ κοντά στο ενδεχόμενο να μείνουν “άστεγοι”, καθώς το γήπεδο θυμίζει…”βομβαρδισμένο τοπίο”.

Η διοίκηση του Μανδραϊκού και ο πρόεδρος Νίκος Παπαδάκης μας έστειλαν την παρακάτω επιστολή, στην οποία κάνουν μια αποτίμηση των ζημιών του Φράγεκιου Δημοτικού γηπέδου:

“Το γήπεδο κρίθηκε ακατάλληλο λόγω ζημιών όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες. Έχουν καταστραφεί: το αντλιοστάσιο το οποίο ποτίζει τον αγωνιστικό και βοηθητικό χώρο το οποίο παρέσυρε ο χείμαρρος, τα αποδυτήρια διαιτητών (ράγισε το κτήριο και πήρε πλάγια κλίση), οι πίνακες ρεύματος οι οποίοι βρίσκονταν στους χώρους αυτούς με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρεύμα και να έχουν βραχυκυκλώσει  και οι υπόλοιποι πίνακες.

Τα μηχανήματα τα οποία δουλεύουν για τη συντήρηση του γηπέδου (κουρευτικό             μηχάνημα, μηχάνημα για τις γραμμές του γηπέδου και κύλινδρος) βρίσκονταν στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας όπου υπέστη μεγάλες καταστροφές με αποτέλεσμα να βγουν άχρηστα.

Οι καταστροφικές πλημμύρες είχαν και οικονομικό αρνητικό αποτέλεσμα για την ομάδα του ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΥ Α.Ο. λόγω των ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή και που ήταν οι χορηγοί και συμπαραστάτες της ομάδας με έσοδα πάνω από 40.000€. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να είναι ενεργοί φέτος σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται από το σωματείο για την άνοδό τους στη Γ’ Εθνική.

Ο ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ μέχρι σήμερα όπως γνωρίζετε βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με ένα σερί 9Χ9.Ξεσπιτωμένος λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με την ανδρική ομάδα να προπονείται στο γήπεδο ΙΚΑΡΟΥ ΝΕΟΚΤΗΣΤΩΝ στον Ασπρόπυργο και με επίσημους αγώνες σε έδρες που θα ορίζονται από την ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ λόγω κολλήματος του δικού μας. Επίσης και οι ακαδημίες που δραστηριοποιούνταν στο βοηθητικό χώρο (γύρω στα 80 παιδιά), να μην έχουν γήπεδο για προπόνηση.

Παρόλα τα ανωτέρω προβλήματα που δημιουργήθηκαν η διοίκηση και ο πρόεδρος του ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΥ Παπαδάκης Νικόλαος θα συνεχίσουν το έργο που ανέλαβαν από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου με σκοπό το πρωτάθλημα της κατηγορίας της τρέχουσας περιόδου. Θα χαρούμε πολύ αν η ιδιωτική πρωτοβουλία και ευαισθησία κάποιων που θέλουν να βοηθήσουν το σωματείο γίνει αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Ασπροπύργου κύριο Μελετίου, τον πρόεδρο της ομάδας Μελετίου Γιάννη, τον πρόεδρο ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Ασπροπύργου Κατσαρό Ιωάννη για την άμεση εξυπηρέτηση της ομάδας μας για τη χρήση γηπέδων. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την ένωσή μας (ΕΠΣΔΑ) με πρωτεργάτη τον πρόεδρό της Μιχάλη Τζανόπουλο για την συμπαράσταση και στήριξη της ομάδας μας για τη δύσκολη κατάσταση που έχει εισέλθει”.

 

Παρακάτω ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την κατάσταση που βρίσκεται το Φράγκειο Δημοτικό γήπεδο :