Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

Β’ ΕΠΣΑ: Οι τελευταίες στροφές…

Published

on

ΕΠΣΑ αποτελέσματα - ΕΠΣ Αθηνών

Δύο αγωνιστικές απέμειναν για το τέλος της κανονικής περιόδου στην Β’ ΕΠΣΑ. και αρκετά μέτωπα είναι ακόμη ανοιχτά…

Οι θέσεις που οδηγούν στην απευθείας άνοδο έχουν ουσιαστικά ξεκαθαρίσει, με ΓΣ Καισαριανής, Αρη Καλαμακίου και Αγιο Θωμά να έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση και τον τίτλο, ενώ πολύ κοντά σε αυτό είναι και ο Ατρόμητος Μεταμόρφωσης. Αντίθετα, όλα είναι ανοιχτά για τη 2η θέση και τα μπαράζ ανόδου, ενώ αρκετές είναι και οι εκκρεμότητες για τον υποβιβασμό.

Θυμίζουμε πως οι πρώτοι σε κάθε όμιλο ανεβαίνουν απευθείας στην Α’ κατηγορία, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 2η θέση θα παίξουνε μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες και οι δύο πρώτοι θα ανέβουν στην Α’ κατηγορία. Θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 9η θέση και κάτω σε κάθε όμιλο, σύνολο 14 ομάδες…

Ας δούμε αναλυτικά τι περιμένουμε σε κάθε όμιλο…

Α’ όμιλος

Ο ΓΣ Καισαριανής είναι ήδη πρωταθλητής, και ετοιμάζεται για την φιέστα του το Σάββατο με την Κορωνίδα.

Για την 2η θέση παλεύουν Ηρακλής Περιστερίου και Κολωνός, που ισοβαθμούν με 36 βαθμούς. Οι Περιστεριώτες έχουν αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας και θα παίξουν με Τερψιθέα εντός και Γαλαξία εκτός, ενώ ο Κολωνός θα παίξει εντός με τον Γκυζιακό και εκτός με τον ΑΟ Γλυφάδας.

Στην ουρά έχει ήδη υποβιβαστεί ο ΑΟ Γλυφάδας, ενώ πέντε ομάδες προσπαθούν να αποφύγουν τις άλλες τρεις θέσεις. Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκονται Γκυζιακός και Γαλαξίας που έχουν 22 βαθμούς και χρειάζονται δύο νίκες και ταυτόχρονα συνδυασμό αποτελεσμάτων για να μπορέσουν να σωθούν, έχοντας όμως πολύ δύσκολο πρόγραμμα αφού θα παίξουν με ομάδες που διεκδικούν άνοδο. Ο Γκυζιακός θα παίξει εκτός με τον Κολωνό και μέσα με τον ΠΟΨ, ενώ ο Γαλαξίας θα παίξει εκτός με τον ΠΟΨ και εντός με τον Ηρακλή Περιστερίου. Στην άλλη θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Πέρα Κλουμπ που έχει 24 βαθμούς και έχει επίσης δύσκολο πρόγραμμα παίζοντας μεσα με την Κοψαχείλα και έξω με την Τερψιθέα. Στους 25 βαθμούς είναι η Κορωνίδα και στους 26 ο Νεοπεντελικός, με τις δύο ομάδες να παίζουν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική στο Γαλάτσι. Πιο πριν η Κορωνίδα θα παίξει εκτός με τον ΓΣ Καισαριανής, ενώ ο Νεοπεντελικός θα υποδεχτεί τον ΑΟ Γλυφάδας. όπως γίνεται αντιληπτό, ο Νεοπεντελικός είναι στην καλύτερη θέση..

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Η τυπική επιβεβαίωση απομένει για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο για τον Ατρόμητο Μεταμόρφωσης, που έχει 51 βαθμούς και τυπικά χρειάζεται ένα βαθμό στα δύο παιχνίδια. Αυτή την αγωνιστική υποδέχεται την Αμιλλα που έχει 45 βαθμούς, και σε περίπτωση που δεν χάσει, κατακτά τον τίτλο. Αυτό θα συμβεί αν χάσει και με ένα γκολ διαφορά. Την τελευταία αγωνιστική θα παίξει εκτός με τον Φωστήρα Ηλιούπολης. Η Αμιλλα  για να ελπίζει θα πρέπει να νικήσει με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά  για να πάει σε μπαράζ για την πρώτη θέση ή με περισσότερα για να βγεί πρώτη, αλλά ταυτόχρονα ο Ατρόμητος να ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική. Επίσης η Αμιλλα χρειάζεται τρεις βαθμούς για να πάρει σίγουρα την 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου αφού υπερτερεί σε ισοβαθμία με τον Ιπποκράτη που έχει 42 βαθμούς. Την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ Γαλάτσι, ενώ ο Ιπποκράτης θα υποδεχτεί τον Φωστήρα Ηλιούπολης και θα παίξει εκτός με τον Παράδεισο.

Το θέμα του υποβιβασμού έχει ήδη ξεκαθαρίσει, αφού Ταταύλα, Εθνικός Αστέρας, Χαλκηδονικός και ΑΕ Περιστερίου έχουν ήδη υποβιβαστεί.

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Την πρώτη θέση και την άνοδο στην Α’ ΕΠΣΑ για πρώτη φορά στην ιστορία του εξασφάλισε και μαθηματικά ο Αρης Καλαμακίου.

Αντίθετα, όλα ανοιχτά είανι για την 2η θέση. Αυτή τη στιγμή το Καλαμάκι έχει 33 βαθμούς, ενώ από 30 βαθμούς έχουν Αστέρας Εξαρχείων και Δάφνη Αθηνών. Πολλά θα κριθούν αυτή την αγωνιστική, με το Καλαμάκι να υποδέχεται τον Αστέρα Εξαρχείων, και η Δάφνη υποδέχεται τον Αρη Καλαμακίου. Την τελευταία αγωνιστική το Καλαμάκι θα παιξει εκτός με την ΑΕ Μεταμόρφωσης, ο Αστέρας θα υποδεχτεί τον Αρη Χολαργού και η Δάφνη θα παίξει εκτός με την Κηφισιά 2010.

Αν το Καλαμάκι νικήσει, τότε θα χρειάζεται ένα βαθμό την τελευταία αγωνιστική με την ΑΕ Μεταμόρφωσης για να πάρει τη 2η θέση, έτσι ώστε να μην ενδιαφέρεται για τα άλλα αποτελέσματα. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα θέλει μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική, ή ισοπαλία και ταυτόχρονα να μη νικήσει την τελεταία αγωνιστική ο Αστέρας, και να έχει τουλάχιστον μία απώλεια η Δάφνη. Αν ο Αστέρας φύγει με τη νίκη, τότε θα έχει το πάνω χέρι αφού υπερτερεί σε όλες τις ισοβαθμίες. Η Δάφνη για να ελπίζει θέλει δύο νίκες, και ταυτόχρονα να κάνει τουλάχιστον μια ήττα το Καλαμάκι, και ο Αστέρας να μην κάνει δύο νίκες.

Στη μάχη της παραμονής, έχουν ήδη υποβιβαστεί Αρης Χολαργού και Κηφισιά 2010. Την άλλη θέση θέλουν να αποφύγουν Λαύρα Αργυρούπολης και Νέα Σμύρνη, που αυτή τη στιγμή έχουν από 19 βαθμούς. Αυτή την αγωνιστική η Λαύρα θα υποδεχτεί την ΑΕ Μεταμόρφωσης, ενώ η Νέα Σμύρνη θα παίξει εκτός με την Ελευθερούπολη. Τα πάντα όμως θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική όπου οι δύο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους στην έδρα της Νέας Σμύρνης. Αν υπάρξει νικητής, θα παραμείνει στην κατηγορία, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας το ποιός θα σωθεί θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα αυτής της αγωνιστικής. Σε περίπτωση που φέρουν ίδιο αποτέλεσμα αυτή την εβδομάδα και την τελευταία αγωνιστική έρθουν ισόπαλοι μεταξύ τους, τότε θα έχουμε μπαράζ, αφού το πρώτο ματς είχε λήξει 1-1.

Δ΄ΟΜΙΛΟΣ

Ο Αγιος Θωμάς είναι ήδη πρωταθλητής και επιστρέφει στην Α’ κατηγορία.

Το διπλό των Λύκων Χαϊδαρίου μέσα στην Πεύκη έφερε τα πάνω κάτω για την 2η θέση. Αυτή τη στιγμή η Πεύκη έχει 38 βαθμούς και οι Λύκοι 36, αλλά η Πεύκη δεν έχει κάνει το ρεπό της, που είναι αυτή την αγωνιστική. Το εντυπωσιακό είναι πως και οι δύο ομάδες θα παίξουν με τον πρωταθλητή Αγιο Θωμά! Οι Λύκοι αυτή την αγωνιστική εντός και η Πεύκη την τελευταία εκτός. Την τελευταία αγωνιστική οι Λύκοι θα παίξουν εκτός με τον Πανιώνιο Καισαριανής.

Η Πεύκη θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική και  ταυτόχρονα τουλάχιστον μια απώλεια των Λύκων. Αν φέρει ισοπαλία θα θέλει μια ήττα των Λύκων, ή να μην κερδίσουν κανένα ματς. Σε περίπτωση ήττας, θα πρέπει οι Λύκοι να μην πάρουν πάνω από ένα βαθμό. Από την άλλη οι Λύκοι, που έχουν πλεονέκτημα σε ισοβαθμία, βγαίνουν 2οι αν κάνουν δύο νίκες. Σε περίπτωση που δεν νικήσει η Πεύκη, τους φτάνει και μια νίκη, ενώ σε ήττα της Πεύκης τους αρκούν δύο ισοπαλίες.

Αντίθετα, όλα ή σχεδόν όλα είναι ανοιχτά για τον υποβιβασμό, αφού δεν έχει κριθεί μαθηματικά καμία θέση. Σε αυτή τη διαδικασία εμπλέκονται πέντε ομάδες, που θέλουν να αποφύγουν τις τρεις θέσεις. Σε πολύ δύσκολη θέση είναι ΑΟΝΑ με 11 βαθμούς και Ποσειδώνας Γλυφάδας με 12. Αυτή τη στιγμή μέσα στη ζώνη είναι ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου με 15 βαθμούς, ενώ 16 έχει ο Υμηττός που όμως την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό. Θεωρητικά κινδυνεύει και η Ιεράπολη με 19 βαθμούς, αλλά ουσιαστικά όχι, αφού αυτή την αγωνιστική θα παίξει εκτός με τον Υμηττό τον οποίο στο πρώτο ματς έχει νικήσει με 3-0. Ακόμη όμως και αν χάσει με μεγαλύτερο σκορ, θα τις αρκεί ένας βαθμός την τελευταία αγωνιστική εντός με την Αθηναΐδα, για να διασφαλιστεί σε περίπτωση που όλοι οι άλλοι κάνουν μόνο νίκες.

Αυτή την αγωνιστική θα γίνουν τα εξής παιχνίδια..

Υμηττός- Ιεράπολη

Αθηναΐδα- Θρίαμβος Χαϊδαρίου

Ποσειδώνας Γλυφάδας- ΑΟΝΑ

Στο τελευταίο ματς όποιος χάσει υποβιβάζεται, ενώ πέφτουν και οι δύο με ισοπαλία. Αν νικήσει ο Υμηττός, τότε υποβιβάζονται Ποσειδώνας και ΑΟΝΑ, αλλά και Θρίαμβος αν ηττηθεί. Σε άλλη περίπτωση, όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική όπου θα παίξουν:

ΑΟΝΑ- Φοίνικας Περιστερίου

Θρίαμβος Χαϊδαρίου- Ποσειδώνας Γλυφάδας

Ιεράπολη- Αθηναΐδα

Ρεπό έχει ο Υμηττός.

Εν κατακλείδι, ΑΟΝΑ και Ποσειδώνας έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες. Ο Θρίαμβος με δύο νίκες παραμένει στην κατηγορία, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξει η Αθηναΐδα που θα παίξει με Θρίαμβο και Ιεράπολη…