Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

Β’ ΕΠΣΑ: Ολα τα σενάρια για το φινάλε…

Published

on

Μια αγωνιστική απέμεινε για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στην Β’ ΕΠΣΑ, και αρκετά μέτωπα παραμένουν ανοιχτά τόσο για την άνοδο όσο και για τον υποβιβασμό.

Πριν δούμε αναλυτικά τι περιμένουμε, ας θυμηθούμε τι ισχύει για άνοδο και υποβιβασμό…

ΑΝΟΔΟΣ

Οι πρωταθλητές κάθε ομίλου ανεβαίνουν απευθείας στην Α’ ΕΠΣΑ.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση σε κάθε όμιλο (4 συνολικά) θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, και οι δύο πρώτες θα ανέβουν στην Α’ κατηγορία.

Ηδη έχουν κατακτήσει τον τίτλο και την άνοδο οι Αθηναΐδα (1ος όμιλος) και Κένταυρος Βριλησσίων (3ος όμιλος), ενώ τη θέση στα μπαράζ ανόδου έχει εξασφαλίσει ο Φοίνικας Περιστερίου (3ος όμιλος).

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Με δεδομένο τον υποβιβασμό του Αγίου Ιεροθέου από την Γ’ Εθνική, θα υποβιβαστούν απευθείας δύο ομάδες (11η και 12η) από κάθε όμιλο, σύνολο 8 ομάδες.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 10η θέση κάθε ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, έτσι ώστε να υπάρξει η τελική κατάταξη αν υποβιβαστεί άλλη ομάδα ή ομάδες της Αθήνας από την Γ’ Εθνική, ή κάποιος από τους πρωταθλητές δεν ανέβει στην Γ’ Εθνική.

Εχουν ήδη υποβιβαστεί ΑΕ Μεταμόρφωσης, Θύελλα Περιστερίου (1ος όμιλος), Αμπελόκηποι, Αρίωνας (2ος όμιλος), Πετράλωνα (3ος όμιλος), Φωστήρας Ηλιούπολης (4ος όμιλος), με Θύελλα και Φωστήρα να έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΜΙΛΩΝ

1ος όμιλος

Η Αθηναΐδα κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση και την άνοδο. Για την θέση στα μπαράζ ανόδου, η Δόξα Βύρωνος (46 β.) χρειάζεται ένα βαθμό στο τελευταίο ματς με τον Ηρακλή Περιστερίου εκτός έδρας, ενώ αν ηττηθεί και ταυτόχρονα ο ΑΟ Ιλίου (44 β.) νικήσει τον Ιπποκράτη εντός έδρας, τότε στα μπαράζ πάει ο ΑΟ Ιλίου.

Εχουν ήδη υποβιβαστεί ΑΕ Μεταμόρφωσης και Θύελλα Περιστερίου που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Η θέση στα μπαράζ παραμονής θα παιχτεί μεταξύ του Ορφέα Αιγάλεω (23 β.) και της Κοψαχείλας (21 β.). Η Κοψαχείλα θα παίξει εκτός έδρας με την Ιεράπολη, και θέλει μόνο νίκη και ταυτόχρονα ο Ορφέας να μην νικήσει τον Αστέρα Ζωγράφου εκτός έδρας, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή της και να πάει στα μπαράζ ο Ορφέας. Αν η Κοψαχείλα δεν νικήσει, τότε πάει αυτή στα μπαράζ.

2ος όμιλος

Δύο ομάδες διεκδικούν τον τίτλο και την άνοδο.

Απόλλων Αθηνών/Δάφνη (50 β.) και Αγιος Δημήτριος (48 β.) θα αγωνιστούν μάλιστα μεταξύ τους στην έδρα του πρώτου, και ο νικητής θα πάει την άνοδο, με τον ηττημένο να πηγαίνει στα μπαράζ ανόδου. Σε περιπτωση ισοπαλίας, πρωταθλητής θα ειναι ο Απόλλωνας.

Εχουν ήδη υποβιβαστεί Αμπελόκηποι και Αρίωνας. Τη θέση στα μπαράζ παραμονής θέλουν να αποφύγουν Λυκόβρυση (28 β.) Νειοπεντελικός (27 β.) και Παράδεισος (25 β.).

Την τελευταία αγωνιστική η Λυκόβρυση θα υποδεχτεί τον Παράδεισο. ενώ ο Νεοπεντελικός θα παίξει εκτός έδρας με τα Βριλήσσια.

Αν ο Παράδεισος δεν νικήσει, τότε πάει αυτός στα μπαράζ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Νεοπεντελικού. Για να σωθεί θα πρέπει να νικήσει, και ταυτόχρονα να ηττηθεί ο Νεοπεντελικός. Αν δεν ηττηθεί ο Νεοπεντελικός, τότε ο Παράδεισος θέλει νίκη με τουλάχιστον τρία γκολ διαφορά επί της Λυκόβρυσης. Με τρία γκολ διαφορά Λυκόβρυση και Παράδεισος θα παίξουν νέο μπαράζ, ενώ με πάνω από τρία γκολ, στα μπαράζ θα πάει η Λυκόβρυση.

Ο Νεοπεντελικός σώζεται απλά αν δεν ηττηθεί,  χωρίς να τον ενδιαφέρει το άλλο αποτέλεσμα, αφού υπερτερεί σε όλες τις ισοβαθμίες.. Σώζεται και με ήττα, αν δεν νικήσει ο Παράδεισος.

Η Λυκόβρυση σώζεται ακόμη και με ήττα μέχρι δύο γκολ διαφορά, ενώ σώζεται σίγουρα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αν ηττηθεί ο Νεοπεντελικός.

3ος όμιλος

Στην κορυφή όλα έχουν κριθεί, με τον Κένταυρο Βριλησσίων να έχει πάρει τον τίτλο και την άνοδο, και τον Φοίνικα Περιστερίου να έχει πάρει το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου.

Εχουν ήδη υποβιβαστεί τα Πετράλωνα. Από εκεί και μετά Αλσούπολη (22 β.), Πανιώνιος Καισαριανής, Παγκράτι (από 20 β.) θα παλέψουν να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό και τη θέση στα μπαράζ παραμονής.

Την τελευταία αγωνιστική το Παγκράτι θα υποδεχτεί την Αλσούπολη, ενώ ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί τη Λαύρα Αργυρούπολης.

Τα σενάρια είναι τα εξής:

Νίκη Πανιωνίου, νίκη Παγκρατίου: Υποβιβάζεται η Αλσούπολη και πάει στα μπαράζ το Παγκράτι

Νίκη Πανιωνίου, νίκη Αλσούπολης: Υποβιβάζεται το Παγκράτι και πάει στα μπαράζ ο Πανιώνιος.

Νίκη Πανιωνίου και ισοπαλία: Υποβιβάζεται το Παγκράτι και έχουμε νέο μπαράζ μεταξύ Αλσούπολης- Πανιωνίου, με τον ηττημένο να πηγαίνει στα μπαράζ.

Ισοπαλία Πανιωνίου και νίκη Παγκρατίου: Υποβιβάζεται ο Πανιώνιος και πάει στα μπαράζ η Αλσούπολη

Ισοπαλία Πανιωνίου και νίκη Αλσούπολης: Υποβιβάζεται το Παγκράτι και πάει στα μπαράζ ο Πανιώνιος

Ισοπαλία και στα δύο: Υποβιβάζεται ο Πανιώνιος και πάει στα μπαράζ το Παγκράτι

Ηττα Πανιωνίου και νίκη Παγκρατίου: Υποβιβάζεται ο Πανιώνιος και πάει στα μπαράζ η Αλσούπολη

Ηττα Πανιωνίου και νίκη Αλσούπολης ή ισοπαλία: Υποβιβάζεται ο Πανιώνιος και πάει στα μπαράζ το Παγκράτι.

4ος όμιλος

Πεύκη (53 β.) και Απόλλων Χαλανδρίου (52 β.) διεκδικούν την απευθείας άνοδο.

Την τελευταία αγωνιστική η Πεύκη θα υποδεχτεί τον Ιάσωνα, και ο Απόλλωνας τον ΠΑΣ Γαλάτσι.

Η Πεύκη ανεβαίνει με νίκη, αλλά και με οποιοδήποτε αποτέλεσμα, αν δεν νικήσει ο Απόλλωνας. Ο Απόλλωνας θέλει μόνο νίκη και παράλληλα να μην νικήσει η Πεύκη.

Εχει υποβιβαστεί ο Φωστήρας Ηλιούπολης που αποχώρησε, ενώ Ιάσωνας (19 β.) και Ατλας Κυψέλης (18 β.) θέλουν να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό και να πάνε στα μπαράζ παραμονής.

Την τελευταία αγωνιστική ο Ιάσωνας παίζει εκτός με την Πεύκη, και ο Ατλας υποδέχετια τον ΠΟΨ.

Ο Ατλας θέλει νίκη, και παράλληλα να μην νικήσει ο Ιάσωνας, για να πάει αυτός στα μπαράζ και να πέσει ο Ιάσωνας. Αν ο Ατλας δεν νικήσει, τότε υποβιβάζεται και πάει στα μπαράζ ο Ιάσωνας. Αν ο Ιάσωνας νικήσει, τότε πάει στα μπαράζ και πέφτει ο Ατλας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα.