Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

Β’ ΕΠΣΑ: Στην τελική ευθεία…

Published

on

Στην τελική ευθεία μπήκε το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΑ, με 4 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.

Πριν δούμε τα δεδομένα σε κάθε όμιλο και το τι περιμένουμε το Σαββατοκύριακο, ας δούμε τι προβλέπεται για άνοδο και υποβιβασμό…

ΑΝΟΔΟΣ

Οι πρωταθλητές σε κάθε όμιλο ανεβαίνουν απευθείας στην Α’ ΕΠΣΑ. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση κάθε ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, και οι δύο πρώτες θα πάρουν κι αυτές την άνοδο.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Με δεδομένο τον υποβιβασμό του Αγίου Ιεροθέου από την Γ’ Εθνική, υποβιβάζονται αυτόματα οι ομάδες που σε κάθε όμιλο θα τερματίσουν στις δύο τελευταίες θέσεις (11η και 12η). Υπάρχει όμως σοβαρό ενδεχόμενο να υποβιβαστεί και άλλη ομάδα ή ομάδες της Αθήνας από την Γ’ Εθνική ή κάποιος από τους πρωταθλητές να μην ανέβει στην Γ’ Εθνική. Αν συμβεί αυτό, θα συμπαρασυρθεί αυτόματα ανάλογος αριθμός ομάδων. Για αυτό το λόγο θα γίνουν αγώνες μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στην 10η θέση, έτσι ώστε να υπάρξει η τελική κατάταξη αν υπάρξει αυτό το ενδεχόμενο.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στο κομμάτι της ανόδου  γίνεται μεγάλη μάχη σε 1ο και 2ο όμιλο. Στον 3ο όμιλο απομένει η τυπική επιβεβαίωση πως πρώτος θα είναι ο Κένταυρος Βριλησσίων και δεύτερος ο Φοίνικας Περιστερίου, ενώ στο 4ο Πεύκη και Απόλλωνας Χαλανδρίου θα είναι σίγουρα η πρώτη δυάδα, και θα παλέψουν μεταξύ τους για την απευθείας άνοδο.

Στον τομέα του υποβιβασμού έχουν υποβιβαστεί ήδη Θύελλα Περιστερίου (1ος όμιλος), Αρίωνας (2ος όμιλος), Φωστήρας Ηλιούπολης (4ος όμιλος), με Θύελλα και Φωστήρα να έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Μόνο μαθηματικές ελπίδες έχουν Αμπελόκηποι (2ος όμιλος) και Πετράλωνα (3ος όμιλος).

1ος όμιλος

Μεταξύ τεσσάρων ομάδων παίζεται η άνοδος. Αθηναΐδα (42 β.) και Δόξα Βύρωνος (40 β.) δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ τις δικές τους ελπίδες έχουν ΑΟ Ιλίου (37 β.) και Αστέρας Ζωγράφου (36 β.).

Η Θύελλα Περιστερίου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, ενώ στην πιο δύσκολη θέση είναι η ΑΕ Μεταμόρφωσης (12 β.). Ομως η εικόνα της στα τελευταία ματς αλλά και η γενικότερη εικόνα των ομάδων, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι μόνο ξεγραμμένη δεν είναι..Από εκεί και μετά, άλλες 5 ομάδες παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού. Στην καλύτερη θέση δείχνει να βρίσκεται ο Αττικός (25 β.) που θεωρούμε ότι τελικά δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Η μάχη αναμένεται να δωθεί μεταξύ Ορφέα Αιγάλεω, Ιπποκράτη(από 23 β.), Κοψαχείλας, Ιεράπολης (από 21 β.).

Αυτή την αγωνιστική η πρωτοπόρος Αθηναΐδα έχει επικίνδυνη έξοδο με αντίπαλο τον Ιπποκράτη, ενώ μεγάλο φαβορί δείχνει η Δόξα Βύρωνος που θα υποδεχτεί την Ιεράπολη. Χαρακτήρα τελικού έχει το ματς του Αστέρα Ζωγράφου με τον ΑΟ Ιλίου, με τις δύο ομάδες να θέλουν μόνο τη νίκη, και όποιος δεν τα καταφέρει ουσιαστικά τίθεται νοκ άουτ.

Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένονται τα ματς Ορφέας Αιγάλεω- Ηρακλής Περιστερίου και Κοψαχείλα- Αττικός, ενώ ξεκούραστα τους 3 βαθμούς θα πάρει η ΑΕ Μεταμόρφωσης, λόγω της αποχώρησης της Θύελλας Περιστερίου.

Το πρόγραμμα…

Θύελλα Περιστερίου- ΑΕ Μεταμόρφωσης 0-3 (α.α.)

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Αστέρας Ζωγράφου- ΑΟ Ιλίου

ΚΥΡΙΑΚΗ

11:00

ΗΦΑΙΣΤΟΥ: Ιπποκράτης- Αθηναΐδα

11:30

ΟΡΙΖΟΜΥΛΩΝ: Ορφέας Αιγάλεω- Ηρακλής Περιστερίου

15:00

ΕΡΓΑΝΗΣ: Δόξα Βύρωνος- Ιεράπολη

ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟΥ: Κοψαχείλα- Αττικός

2ος όμιλος

Υπόθεση τριών ομάδων είναι η άνοδος σε αυτό τον όμιλο. Απόλλων Αθηνών/Δάφνη (41 β.), Βριλήσσια, Αγιος Δημήτριος (από 39 β.) θα παλέψουν μέχρι τέλος, με αυτή την αγωνιστική να αναμένεται καθοριστική όπως θα δούμε παρακάτω.

Εχει ήδη υποβιβαστεί ο Αρίωνας, ενώ μόνο μαθηματικές ελπίδες έχουν οι Αμπελόκηποι (10 β.) που ίσως υποβιβαστούν από αυτή την αγωνιστική. Από εκεί και μετά Κορωνίδα (26 β.), Λυκόβρυση (25 β.), Νεοπεντελικός, Τερψιθέα (από 24 β.), Ελευθερούπολη (22 β.) και Παράδεισος (21 θα παλέψουν για ανα μείνουν στην κατηγορία, με τις δύο πρώτες να βρίσκονται σε σαφώς καλύτερη θέση.

Οπως είπαμε πιο πάνω, καθοριστική αναμένεται αυτή η αγωνιστική στη μάχη της ανόδου. Ο πρωτοπόρος Απόλλων Αθηνών/Δάφνη θα παίξει εκτός έδρας με την Τερψιθέα που καίγεται για βαθμούς, ενώ Αγιος Δημήτριος και Βριλήσσια παίζουν μεταξύ τους!

Την ευκαιρία να αγκαλιάσει την παραμονή του έχει ο Νεοπεντελικός που υποδέχεται τον Αρίωνα, ενώ καθοριστικά αναμένονται τα ματς Παράδεισος- Κορωνίδα και Αμπελόκηποι- Ελευθερούπολη. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι Αμπελόκηποι αν δεν νικήσουν υποβιβάζονται και μαθηματικά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η αναμέτρηση ΓΣ Αργυρούπολης- Λυκόβρυση.

Το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00

ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ: Τερψιθέα- Απόλλων Αθηνών/Δάφνη

ΚΥΨΕΛΗΣ: Αμπελόκηποι- Ελευθερούπολη

ΚΥΡΙΑΚΗ

15:00

ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ: Νεοπεντελικός- Αρίωνας

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Β’: ΓΣ Αργυρούπολης- Λυκόβρυση

ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ: Αγιος Δημήτριος- Βριλήσσια

ΠΕΥΚΗΣ: Παράδεισος- Κορωνίδα

3ος όμιλος

Η τυπική επιβεβαίωση της πρώτης θέσης και απευθείας ανόδου για τον Κένταυρο Βριλησσίων, αλλά και της 2ης θέσης που σημαίνει εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου αναμένεται να έρθει αυτή την αγωνιστική.

Αντίθετα, πραγματικά χαμός αναμένεται για την παραμονή στην κατηγορία. Τα Πετράλωνα (9 β.) έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες. Από εκεί και πέρα στη μάχη εμπλέκονται ούτε λίγο ούτε πολύ άλλες 6 ομάδες.

Αστέρας Εξαρχείων (24 β.), Παπάγος, Λαύρα Αργυρούπολης (από 23 β.) δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Πανιώνιος Καισαριανής (19 β.), Αλσούπολη (17 β.) και Παγκράτι (14 β.) αναμένεται να παλέψουν, με αυτή την αγωνιστική να είναι καθοριστική όπως θα δούμε παρακάτω.

Ο Κένταυρος χρειάζεται μόλις ένα βαθμό για την τυπική κατάκτηση του τίτλου στον αγώνα με τη Λαύρα Αργυρούπολης στην έδρα του. Ο Φοίνικας Περιστερίου με νίκη απέναντι στην Κηπούπολη σφραγίζει τη 2η θέση, αλλά ίσως και να του φτάσει η ισοπαλία, αν ταυτόχρονα έρθει ισόπαλο και το Λύοι Χαϊδαρίου- Τριφυλλιακός.

Χαρακτήρα τελικού έχει το ματς Αλσούπολη- Πανιώνιος Καισαριανής και για τις δύο ομάδες. Το Παγκράτι θέλει να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα παίζοντας εκτός έδρας με τα Πετράλωνα, τα οποίο μόνο με νίκη θα διατηρήσουν τις ελάχιστες ελπίδες που έχουν.

Ενδιαφέρον δείχνει και το ματς του Αστέρα Εξαρχείων με τον Παπάγο, όπου όποιος νικήσει ουσιαστικά εξασφαλίζει την παραμονή του.

Το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00

ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: Κένταυρος Βριλησσίων- Λαύρα Αργυρούπολης

ΡΟΥΦ: Πετράλωνα- Παγκράτι

ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: Αλσούπολη- Πανιώνιος Καισαριανής

ΚΥΡΙΑΚΗ

10;30

ΧΩΡΑΦΑΣ: Φοίνικας Περιστερίου- Κηπούπολη

15:00

ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Λύκοι Χαϊδαρίου- Τριφυλλιακός

ΚΥΨΕΛΗΣ: Αστέρας Εξαρχείων- Παπάγος

4ος όμιλος

Εδώ ξέρουμε ποιοί θα είναι οι δύο πρώτοι, αλλά δεν ξέρουμε τη σειρά. Πεύκη (44 β.) και Απόλλων Χαλανδρίου (43 β.) αναμένεται να παλέψουν μέχρι το τέλος για τον τίτλο και την απευθείας άνοδο.

Εχει ήδη υποβιβαστεί ο Φωστήρας Ηλιούπολης που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, αλλά για την άλλη θέση αλλά και αυτή των μπαράζ αναμένεται μάχη μέχρι το τέλος. Θεωρητικά κινδυνεύουν Κολωνός, ΠΑΣ Γαλάτσι (από 25 β.), Ατρόμητος Χαλανδρίου (24 β.) και Καματερό (23 β.), αλλά λογικά δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Η μάχη αναμένεται κυρίως μεταξύ Θρίαμβου Χαϊδαρίου (21 β.), Ατλαντα Κυψ’ελης (18 β.) και Ιάσωνα (15 β.).

Η πρωτοπόρος Πεύκη θα παίξει εκτός έδρας με τον ΠΑΣ Γαλάτσι, ενώ ο Απόλλωνας Χαλανδρίου θα υποδεχτεί τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου.

Στη μάχη της παραμονής ξεχωρίζει το ματς Ατρόμητος Χαλανδρίου- Ατλας Κυψέλης, ενώ ξεκούραστο τρίποντο θα πάρει το Καματερό απέναντι στον Φωστήρα Ηλιούπολης. Τη νίκη που θα αυξήσει τις ελπίδες παραμονής του θέλει ο Ιάσωνας απέναντι στους Ιωνες Αλίμου, ενώ ο Κολωνός υποδέχεται τον ΠΟΨ και με νίκη σφραγίζει την παραμονή του.

Το πρόγραμμα…

Φωστήρας Ηλιούπολης- Καματερό 0-3 (α.α.)

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00

ΙΛΙΟΥ: Ιάσωνας- Ιωνες Αλίμου

ΑΚ.ΠΛΑΤΩΝΟΣ: Κολωνός- ΠΟΨ

ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Απόλλων Χαλανδρίου- Θρίαμβος Χαϊδαρίου

ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ατρόμητος Χαλανδρίου- Ατλας Κυψέλης

ΚΥΡΙΑΚΗ 15:00

ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ: ΠΑΣ Γαλάτσι- Πεύκη