Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

Β’ ΕΠΣΑ: Στου δρόμου τα μισά…

Published

on

ΕΠΣΑ αποτελέσματα - ΕΠΣ Αθηνών

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣΑ, και το Σαββατοκύριακο ξεκινάει ο 2ος…

Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, αφού όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά τόσο για την άνοδο όσο και για την παραμονή. Μόνο ο Διαγόρας Αιγάλεω στον τρίτο όμιλο δείχνει να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την άνοδο, ενώ Ατταλος Νέας Φιλαδέλφειας (1ος όμιλος), Αμιλλα Περιστερίου (2ος) και Θρίαμβος Χαϊδαρίου (3ος) έχουν ουσιαστικά υποβιβαστεί. Μάλιστα για Ατταλο και Αμιλλα θα είναι ο δεύτερος συνεχόμενος υποβιβασμός…

Πριν δούμε αναλυτικά τι γίνεται σε κάθε όμιλο, ας δούμε και πάλι τι ισχύει για άνοδο και υποβιβασμό..

ΑΝΟΔΟΣ

Θα ανέβουν συνολικά 6 ομάδες. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση κάθε ομίλου παίρνουν απευθείας την άνοδο. Προβλέπονται αγώνες μπαράζ σε κάθε όμιλο μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στη 2η και στην 3η θέση, αν η μεταξύ τους διαφορά είναι μέχρι (και) δύο βαθμούς. Αν είναι μεγαλύτερη, τότε ο 2ος παίρνει απευθείας την άνοδο. Οπου χρειαστεί μπαράζ, θα γίνει στην έδρα του 2ου, ο οποίος ανεβαίνει και με ισοπαλία.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Βάση προκήρυξης υποβιβάζονται σίγουρα 8 ομάδες. Οι δύο τελευταίες (15η και 16η) κάθε ομίλου, και δύο από τις ομάδες που θα τερματίσουν στην 14η θέση, μετά από αγώνες μπαράζ. Ομως, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα, αφού  τυχόν υποβιβασμός ομάδας ή ομάδων της Αθήνας από την Γ΄Εθνική θα συμπαρασύρει σε υποβιβασμό ανάλογο  αριθμό ομάδων.  Επίσης, αν κάποια ομάδα ή ομάδες που θα κατακτήσουν τον τίτλο δεν πάρουν την άνοδο, συμβαίνει επίσης το ίδιο…Το γεγονός ότι στην Γ΄Εθνική έχει σχεδόν υποβιβαστεί η Αγία Παρασκευή, και επίσης σε επισφαλή θέση βρίσκονται Φωστήρας, Απόλλων Σμύρνης και (σε μικρότερο βαθμό) Χαϊδάρι, κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα, αφού για να αισθάνεται σίγουρη μια ομάδα θα πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον στην 13η θέση…

Ας δούμε αναλυτικά τα δεδομένα σε κάθε όμιλο…

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Κούρσα για τρεις μπορεί να χαρακτηριστεί η μάχη της ανόδου σε αυτό τον όμιλο. Χαραυγιακός (36), Φοίνικας Περιστερίου και Βριλήσσια (35) θα παλέψουν μέχρι τέλους.

Ο Χαραυγιακός δεδομένα είναι το πιο βαρύ ‘όνομα όχι μόνο του ομίλου αλλά και της κατηγορίας, αλλά δεν το έχει δείξει απόλυτα μέχρι τώρα, παραμένοντας πάντως το φαβορί. Ο Φοίνκας δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για την άνοδο, και δεν δείχνει διατεθειμένος να μείνει οριακά εκτός και πάλι. Τα Βριλήσσια είναι παραδοσιακή δύναμη της κατηγορίας και θα παλέψει μέχρι τέλους για να μπει στην πρώτη δυάδα.

Χωρίς βαθμολογική πίεση είναι η εκπληκτική τον τελευταίο καιρό Αλσούπολη (26), η Χρυσούπολη (26), όπως και η Λυκόβρυση (25), ενώ το ίδιο ισχύει σε γενικές γραμμές και για τον Αστέρα Ζωγράφου (22).

Δεν αισθάνονται σίγουροι οι Ηρακλής Περιστερίου, Πανιώνιος Καισαριανής (19), ΓΣ Αργυρούπολης (18) που θα πρέπει να προσέξουν πολύ για να μην μπλέξου, ενώ πιο δύσκολα δείχνουν τα πράγματα για Κοψαχείλα (16), Αρη Χολαργού (15), ΑΟΝ Αργυρούπολης (14) και Αστέρα Εξαρχείων (13). Σε πολύ δύσκολη θέση είναι η Τερψιθέα (9 β.) που πάντως δείχνει αποφασισμένη να το παλέψει, ενώ ο Ατταλος (0 β.) έχει ήδη υποβιβαστεί…

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Τρομερή μάχη γίνεται σε αυτό τον όμιλο, με 5, ίσως και 6 ομάδες, να παλεύουν για την άνοδο.

Κηπούπολη και Τριφυλλιακός (32) βρίσκονται στην κορυφή, με τους Λύκους Χαϊδαρίου (31) να βρίσκονται μια ανάσα από την πρώτη θέση. Ακέραιες τις ελπίδες τους διατηρούν Ατρόμητος Χαλανδρίου και ΑΟ Ιλίου (από 27), με το μεταξύ τους παιχνίδι την ερχόμενη αγωνιστική να είναι καθοριστικό. Το τελευταίο χαρτί του θα παίξει ο Ορφέας Αιγάλεω (24 β.) στο παιχνίδι αυτής της αγωνιστικής με την Κηπούπολη.

Δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους Ανθούπολη, Νεοπεντελικός, Ελευθερούπολη και Κολωνός (από 20), Αστέρας Γλυφάδας και Υμηττός (από 19), ενώ πιο δύσκολα δε’ίχνουν τα πράγματα για Αναγέννηση Πετρούπολης (17) και Ιπποκράτη (14) και ακόμη πιο δύσκολα για τον Ατλαντα Κυψέλης (11). Τις βαλίτσες ρτης για την Γ’ ΕΠΣΑ ετοιμάζει η Αμιλλα Περιστερίου, που ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο μόνο με ήττες…

Γ΄ΟΜΙΛΟΣ

Μεγάλο φαβορί υπάρχει σε αυτό τον όμιλο, και είναι ο Διαγόρας Αιγάλεω (38 β.), όχι μόνο με την βαθμολογική διαφορά αλλά και με την εικόνα που παρουσιάζει…

Από εκεί και μετά 4 ομάδες δείχνουν ότι θα παλέψουν για την άλλη θέση…Το αναγεννημένο με Γιώργο Τζώτζη Καματερό (33), οι ΠΟΨ και Αττικός ( από 32) και η Λαύρα Αργυρούπολης (31) θα παλέψουν, ίσως και μέχρι την τελευταία αγωνιστική…

Χωρίς βαθμολογικό άγχος και με πολύ καλή εικόνα μέχρι τώρα είναι Ιωνες Αλίμου (26), ΠΑΣ Γαλάτσι και Καλαμάκι (από 23).

Ανετοι αλλά όχι σίγουροι δείχνουν Ελπίδα Αγίων Αναργύρων και Παπάγος (18), ενώ πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για Ιεράπολη (15) και Βύρωνα (14).

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται Ερμής Ηρακλείου και Κορωνίδα (από 11), ενώ μάχη για μείνει ζωντανή δίνει η Δόξα Γκύζη (7 β.). Δεν φαίνεται να υπάρχει τρόποις να μείναι στην κατηγορία ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου (3) που στον πρώτο γύρο έμεινε χωρίς νίκη…

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Α΄ΟΜΙΛΟΣ

Τον πρώτο λόγο έχει ο Χαραυγιακός, που υποδέχεται τον Ηρακλή Περιστερίου, ενώ επικίνδυνα εκτός έδρας παιχνίδια δίνουν Φοίνικας Περιστερίου (με Αστέρα Ζωγράφου) και Βριλήσσια ( με τον ΑΟΝ Αργυρούπολης).

Δυνατές μάχες θα έχουμε στα ματς Πανιώνιος Καισαριανής- Αλσούπολη, Κοψαχείλα- Λυκόβρυση και ΓΣ Αργυρούπολης- Χρυσούπολη. Ντέρμπι παραμονής έχουμε στο ματς Αρης Χολαργού- Τερψιθέα, ενώ την ευκαιρία να πάρει βαθιά ανάσα έχει ο Αστέρας Εξαρχείων, με αντίπαλο τον ουραγό Ατταλο εκτός έδρας.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Επικίνδυνο παιχνίδι έχει η εκ των πρωτοπόρων Κηπούπολη, που θα υποδεχτεί τον Ορφέα Αιγάλεω που παίζει το τελευταίο χαρτί του για την άνοδο. Αντίθετα, εύκολο έργο έχει ο άλλος πρωτοπόρος Τριφυλλιακός, που θα παίξει εκτός έδρας με την ουραγό Αμιλλα.

Ματς παγίδα έχουν οι Λύκοι Χαϊδαρίου εκτός έδρας με τον Αστέρα Γλυφάδας, ενώ καθοριστικό για την πορεία των δύο ομάδων είναι το παιχνίδι Ατρόμητος Χαλανδρίου- ΑΟ Ιλίου.

Σημαντικές για τη μάχη της παραμονής είναι οι αναμετρήσεις Ελευθερούπολη- Νεοπεντελικός, Ιπποκράτης- Ανθούπολη, Αναγέννησβ Πετρούπολης- Κολωνός και Ατλας Κυψέλης- Υμηττός.

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Τον πρώτο λόγο έχει ο πρωτοπόρος Διαγόρας Αιγάλεω που υποδέχεται την Ελπίδα Αγίων Αναργύρων.

Επικίνδυνα εκτός έδρας παιχνίδια έχουν Καματερό (με Παπάγο) και ΠΟΨ ( με Κορωνίδα). Φαβορί δείχνει και ο Αττικός απέναντι στο επικίνδυνο πάντως Καλαμάκι, ενώ τον πρώτο λόγο έχει η Λαύρα Αργυρούπολης εκτός έδρας με τον ουραγό Θρίαμβο Χαϊδαρίου.

Με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι τα παιχνίδια Ερμής Ηρακείου- ΠΑΣ Γαλάτσι και Ιωνες Αλίμου- Βύρωνας, με γηπεδούχους και φιλοξενούμενους αντίστοιχα να είναι αυτοί που καίγονται…

Τέλος, καθοριστικό για τη μάχη της παραμονής είναι το παιχνίδι Δόξα Γκύζη- Ιεράπολη…

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Β΄ Κατηγορία 1ος Όμιλος
(16η αγωνιστική)
Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές Αποτέλεσμα
17. ΑΣΤΕΡΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (ΓΡ.ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ) Σάββατο 03/02/24 15:00 ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Ι., ΝΑΤΣΙΟΣ Β., ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Γ.
18. ΚΟΨΑΧΕΙΛΑ – ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟΥ (Σ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ) Σάββατο 03/02/24 15:00 ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Μ., ΚΑΡΡΑΣ Α., ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.
19. ΑΟ Ν ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Α΄ (Γ.ΚΟΣΙΚΙΔΗΣ) Σάββατο 03/02/24 15:00 ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗΣ Κ., ΝΙΚΟΛΑΟΥ Χ., ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ Κ.
20. ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Α΄ Κυριακή 04/02/24 11:00 ΝΙΚΟΛΑΟΥ Σ., ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ Σ., ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ Γ.
21. ΑΤΤΑΛΟΣ Ν.ΦΙΛ. – ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΡΝΩΝ Κυριακή 04/02/24 15:00 ΤΖΙΚΑΣ Ε., ΓΕΩΡΓΙΟΥ Χ., ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Δ.
22. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙΣ/ΝΗΣ – ΑΛΣΟΥΠΟΛΗ ΝΗΑΡ. ΗΣΤ Κυριακή 04/02/24 15:00 ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Θ., ΚΑΜΠΙΩΤΗΣ Δ., ΝΑΤΣΙΟΣ Β.
23. ΓΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Β΄ Κυριακή 04/02/24 15:00 ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Ν., ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Φ., ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ Γ.
24. ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ Α΄ Κυριακή 04/02/24 15:30 ΚΑΣΙΔΗΣ Γ., ΜΑΜΟΥΝΗΣ Φ., ΠΡΙΝΤΖΙΟΣ Α.
Β΄ Κατηγορία 2ος Όμιλος
(16η αγωνιστική)
Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές Αποτέλεσμα
25. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΟΠΕΝΤΕΛΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ Σάββατο 03/02/24 15:00 ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Ν., ΑΝΔΡΕΟΥ Ν., ΛΩΝΗ Ε.
26. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΑΟ ΙΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Σάββατο 03/02/24 15:00 ΣΤΕΡΓΙΩΤΗΣ Ι., ΒΛΑΤΑΚΗΣ Ν., ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Ε.
27. ΑΜΙΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΚΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (ΧΩΡΑΦΑΣ) Σάββατο 03/02/24 15:00 ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Φ., ΔΕΟΝΑΣ Γ., ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Ε.
28. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ – ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ ΗΦΑΙΣΤΟΥ Σάββατο 03/02/24 15:00 ΣΥΨΑΣ Ι., ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ Κ., ΠΑΝΤΕΛΗΣ Σ.
29. ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ – ΟΡΦΕΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ Σάββατο 03/02/24 15:00 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Π., ΜΠΑΖΑΚΟΥΛΑΣ Π., ΠΡΙΝΤΖΙΟΣ Α.
30. ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΛΥΚΟΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ Σάββατο 03/02/24 15:00 ΜΑΡΑΝΟΣ Θ., ΣΕΡΕΒΕΤΑΣ Σ., ΤΡΑΝΤΑΣ Ι.
31. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΤΡ/ΛΗΣ – ΚΟΛΩΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Β΄(ΑΛΚΥΩΝ) Σάββατο 03/02/24 15:00 ΦΩΤΑΚΟΣ Κ., ΚΑΡΝΗΣ Γ., ΜΠΑΓΙΑΣ Ι.
32. ΑΤΛΑΣ ΚΥΨΕΛΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ (ΑΛΕΠΟΤΡΥΠΑΣ) Κυριακή 04/02/24 15:00 ΓΚΑΙΤΑΤΖΗΣ Ι., ΜΠΑΖΑΚΟΥΛΑΣ Π., ΠΑΓΟΥΝΗΣ Β.
Β΄ Κατηγορία 3ος Όμιλος
(16η αγωνιστική)
Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές Αποτέλεσμα
33. ΙΕΡΑΠΟΛΗ – ΔΟΞΑ ΓΚΥΖΗ ΑΙΓΑΛΕΩ Δ.Α.Κ. Σάββατο 03/02/24 15:00 ΓΚΙΚΑΣ Φ., ΠΡΑΣΣΑ Μ., ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ Ι.
34. ΚΟΡΩΝΙΔΑ – ΠΟΨ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Σάββατο 03/02/24 15:00 ΓΟΥΡΕΛΗΣ Π., ΚΟΥΛΗΣ Δ., ΔΗΛΓΕΡΙΔΗΣ Β.
35. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ – ΛΑΥΡΑ ΑΡΓ/ΛΗΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ (Τ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ) Σάββατο 03/02/24 15:00 ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ Π., ΜΑΜΟΥΝΗΣ Φ., ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ι.
36. ΕΡΜΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κυριακή 04/02/24 11:00 ΓΚΕΤΣΟΣ Ι., ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Ν., ΚΑΦΡΙΤΣΑΣ Α.
37. ΙΩΝΕΣ ΑΛΙΜΟΥ – ΒΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜAKIOY ΑΛΙΜΟΥ Β΄ Κυριακή 04/02/24 11:00 ΓΟΥΡΕΛΗΣ Π., ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ., ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ Ι.
38. ΠΑΠΑΓΟΣ – ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ Κυριακή 04/02/24 15:00 ΨΑΡΙΔΗΣ Χ., ΒΛΑΤΑΚΗΣ Ν., ΛΙΑΜΠΟΤΗΣ Μ.
39. ΑΤΤΙΚΟΣ – ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ Κυριακή 04/02/24 15:00 ΣΥΨΑΣ Ι., ΚΡΑΣΩΝΗΣ Ν., ΚΩΤΣΟΒΙΛΗΣ Β.
40. ΑΠΟ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΕΛΠΙΔΑ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ Δ.Α.Κ. Κυριακή 04/02/24 15:00 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Π., ΚΟΥΛΗΣ Δ., ΓΚΟΥΝΤΑΣ Κ.