Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

Β’ ΕΠΣΑ: Τελική ευθεία-φωτιά…

Published

on

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΑ, με το ενδιαφέρον να είναι τεράστιο.

Η πρώτη θέση που οδηγεί σε απευθείας άνοδο έχει κριθεί σε 1ο και 4ο όμιλο με ΓΣ Καισαριανής και Αγιο Θωμά αντίστοιχα να είναι ήδη πρωταθλητές, ενώ ο Ατρόμητος Μεταμόρφωσης στον 2ο και ο Αρης Καλαμακίου στον 3ο είναι τα μεγάλα φαβορί. Αντίθετα, όλα είναι ανοιχτά για την 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ, ενώ αρκετές εκκρεμότητες και στο θέμα της παραμονής.

Υπενθυμίζουμε πως οι πρώτοι ανεβαίνουν απευθείας, και οι 2οι θα παίξουν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες για 2 θέσεις. Υποβιβάζονται από 4 ομάδες σε 1ο και 2ο όμιλο, και από 3 σε 3ο και 4ο όμιλο.

Ας δούμε τι γίνεται σε όλους τους ομίλους, καθώς και τα ματς της ερχόμενης αγωνιστικής (20ης)…

1ος όμιλος

Ο ΓΣ Καισαριανής είναι ήδη και μαθηματικά πρωταθλητής και τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στην Α’ ΕΠΣΑ. Ηρακλής Περιστερίου και Κολωνός έχουν τον πρώτο λόγο για την 2η θέση, και αυτή τη στιγμή είναι ισόβαθμοι. Οι Περιστεριώτες έχουν αβαντάζ σε ισοβαθμία. Ελπίδες έχουν επίσης Κοψαχείλα, ΠΟΨ και Τερψιθέα, με την αγωνιστική που έρχεται να είναι καθοριστική.

Εχει ήδη υποβιβαστεί ο ΑΟ Γλυφάδας, ενώ για τις άλλες 3 θέσεις εμπλέκονται 5 ομάδες. Στην πιο δύσκολη θέση είναι ο Γαλαξίας, ενώ Γκυζιακός, Κορωνίδα, Πέρα Κλουμπ και Νεοπεντελικός παλεύουν για την σωτηρία τους.

Στο μοναδικό αδιάφορο αγώνα της αγωνιστικής, ο ουραγός ΑΟ Γλυφάδας θα παίξει με τον πρωταθλητή ΓΣ Καισαριανής. Πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια έχουν Ηρακλής Περιστερίου και Κολωνός, με Κοψαχείλα και ΠΟΨ αντίστοιχα. Τελευταίο χαρτί παίζουν Γαλαξίας και Τερψιθέα με διαφορετικούς στόχους, ενώ τελικοί παραμονής θεωρούνται τα ματς Γκυζιακός- Νεοπεντελικός και Κορωνίδα- Πέρα Κλουμπ.

Το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:30

Γκυζιακός- Νεοπεντελικός

Κορωνίδα- Πέρα Κλουμπ

Κοψαχείλα- Ηρακλής Περιστερίου

ΠΟΨ- Κολωνός

Γαλαξίας-  Τερψιθέα

ΚΥΡΙΑΚΗ 11:00

ΑΟ Γλυφάδας- ΓΣ Καισαριανής

2ος όμιλος

Ο Ατρόμητος Μεταμόρφωσης είναι το μεγάλο φαβορί, έχοντας απόσταση 6 βαθμών από τους διώκτες του. Το πρόγραμμα του όμως δεν του επιτρέπει να εφησυχάζει..

Περιστεριώτικη μονομαχία έχουμε για τη 2η θέση, με Αμιλλα και Ιπποκράτη να ισοβαθμούν στη 2η θέση. Το μεταξύ τους παιχνίδι την Κυριακή θα κρίνει πολλά, αφού ο νικητής θα αποκτήσει μεγάλο αβαντάζ.

Στην ουρά η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει, με Ταταύλα, Εθνικό Αστέρα, ΑΕ Περιστερίου και Χαλκηδονικό να έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά.

Ο Ατρόμητος Μεταμόρφωσης την Κυριακή θα παίξει εκτός έδρας με την επικίνδυνη Αλσούπολη, ενώ το ματς της αγωνιστικής θα γίνει όπως είπαμε στο Περιστέρι μεταξύ της Αμιλλας και του Ιπποκράτη.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής, με όλα τα ματς να γίνονται Κυριακή…

11:00

Χαλκηδονικός- Ταταύλα

Φωστήρας Ηλιούπολης- Εθνικός Αστέρας

ΑΕ Περιστερίου- ΠΑΣ Γαλάτσι

13:00

Ατρόμητος Χαλανδρίου- Παράδεισος

16:30

Αμιλλα Περιστερίου- Ιπποκράτης

Αλσούπολη- Ατρόμητος Μεταμόρφωσης

3ος όμιλος

Η μαθηματική επιβεβαίωση απομένει για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Β’ ΕΠΣΑ για τον Αρη Καλαμακίου. Ο ΑΟ Καλαμακίου έχει τον πρώτο λόγο για την 2η θέση, την οποία εποφθαλμιούν Αστέρας Εξαρχείων, Δάφνη Αθηνών και Ορφέας Αιγάλεω, με λιγότερες πάντως ελπίδες.

Εχουν ήδη υποβιβαστεί Αρης Χολαργού και Κηφισιά 2010, ενώ μεγάλη μάχη για την άλλη θέση δίνουν Νλέα Σμύρνη και Λαύρα Αργυρούπολης. Θεωρητικξά κινδυνεύουν ακόμη ΑΕ Μεταμόρφωσης και Ελευθερούπολη.

Τη νίκη με την οποία θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση θέλει ο Αρης Καλαμακίου, που θα υποδεχτεί τον Ορφέα Αιγάλεω. Το Καλαμάκι θα παίξει εκτός έδρας με τον Αρη Χολαργού και θέλει τη νίκη για να κάνει ένα τεράστιο βήμα για την 2η θέση. Σπουδαία παιχνίδια θα γίνουν μεταξύ Νέας Σμύρνης- Δάφνης Αθηνών και Αστλερα Εξαρχείων- Λαύρας Αργυρούπολης, ενώ τη νίκη θέλουν ΑΕ Μεταμόρφωσης και Ελευθερούπολη για να εξαλείψουν κάθε πιθανό κίνδυνο.

Το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:30

Αρης Καλαμακίου- Ορφέας Αιγάλεω

Νέα Σμύρνη- Δάφνη Αθηνών

ΚΥΡΙΑΚΗ 16:30

Αρης Χολαργού- Καλαμάκι

ΑΕ Μεταμόρφωσης- Ελευθερούπολη

Αστέρας Εξαρχείων- Λαύρα Αργυρούπολης

ΡΕΠΟ Κηφισιά 2010

4ος όμιλος

Ο Αγιος Θωμάς είναι πρωταθλητής και μαθηματικά, και πλέον ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Α’ κατηγορία. Η Πεύκη έχει προβάδισμα για την 2η θέση, αλλά το γεγονός πως δεν έχει κάνει το ρεπό της δίνει πολλές ελπίδες στους Λύκους Χαϊδαρίου. Πολλά (ή και όλα) θα κριθούν στο μεταξύ τους παιχνίδι την Κυριακή…

ΑΟΝΑ, Θρίαμβος Χαϊδαρίου και Ποσειδώνας Γλυφάδας είναι σε πολύ δύσκολη θέση, με τον Υμηττό να έχει αβαντάζ για την παραμονή του, αλλά το γεγονός πως δεν έχει κάνει το ρεπό του δεν του επιτρέπει να είναι ήσυχος. Το ίδιο συμβαίνει και με την Ιεράπολη, που είναι πάντως σε καλύτερη θέση.

Ο πρωταθλητής Αγιος Θωμάς θα υποδεχτεί τον Φοίνικα Περιστερίου, ενώ το ματς της αγωνιστικής θα είναι όπως είπαμε το Πεύκη- Λύκοι Χαϊδαρίου που ουσιαστικά θα κρίνει την 2η θέση.

Στη μάχη της παραμονής δεσπόζει το Θρίαμβος Χαϊδαρίου- Υμηττός. Τη νίκη που θα τους αυξήσει τις ελπίδες παραμονής θέλουν ο ΑΟΝΑ που υποδέχεται την Αθηναΐδα, και ο Ποσειδώνας Γλυφλαδας που παίζει εκτός έδρας με τον Πανιώνιο Καισαριανής.

Το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:30

Θρίαμβος Χαϊδαρίου- Υμηττός

ΑΟΝ Αργυρούπολης- Αθηναΐδα

Πανιώνιος Καισαριανής- Ποσειδώνας Γλυφάδας

ΚΥΡΙΑΚΗ 16:30

Πεύκη- Λύκοι Χαϊδαρίου

Αγιος Θωμάς- Φοίνικας Περιστερίου

ΡΕΠΟ Ιεράπολη