Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

Β’ ΕΠΣΑ: Τρεις στροφές πριν το φινάλε…

Published

on

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣΑ, με τα περισσότερα μέτωπα να παραμένουν ανοιχτά…

Πριν δούμε τι περιμένουμε στο φινάλε του πρωταθλήματος, ας θυμηθούμε τι ισχύει για άνοδο και υποβιβασμό…

ΑΝΟΔΟΣ

Οι πρωταθλητές κάθε ομίλου παίρνουν απευθείας την άνοδο στην Α’ ΕΠΣΑ. Οι ομάδες που τερματίσουν στην 2η θέση κάθε ομίλου (4 στο σύνολο) θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, και οι δύο πρώτες θα ανέβουν στην Α’ ΕΠΣΑ.

Ηδη έχει κατακτήσει τον τίτλο και την άνοδο ο Κένταυρος Βριλησσίων στον Γ’ όμιλο, ενώ στον ίδιο όμιλο το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου έχει πάρει ο Φοίνικας Περιστερίου.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Με δεδομένο τον υποβιβασμό του Αγίου Ιεροθέου από την Γ’ Εθνική, υποβιβάζονται σίγουρα 8 ομάδες, δύο από κάθε όμιλο (11η και 12η). Υπάρχει το ενδεχόμενο να υποβιβαστεί κι άλλη ομάδα ή ομάδες της ΕΠΣΑ από την Γ’ Εθνική, ή κάποιος από τους πρωταθλητές να μην καταφέρει να ανέβει. Σε αυτή την περίπτωση, ανάλογος αριθμός ομάδων της Β’ ΕΠΣΑ θα υποβιβαστεί. Για αυτό το λόγο θα γίνουν αγώνες μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στην 10η θέση, έτσι ώστε να υπάρχει η τελική κατάταξη αν ισχύσει κάτι από τα παραπάνω.

Ηδη έχουν υποβιβαστεί Θύελλα Περιστερίου (Α’ όμιλος), Αμπελόκηποι, Αρίων (Β’ όμιλος), Πετράλωνα (Γ’ όμιλος) και Φωστήρας Ηλιούπολης (Δ’ όμιλος). Θύελλα και Φωστήρας έχουν μάλιστα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Ας δούμε αναλυτικά τι ισχύει σε κάθε όμιλο…

Α΄ΟΜΙΛΟΣ

Αθηναΐδα (45 β.) και Δόξα Βύρωνος (43 β.) έχουν τον πρώτο λόγο, με το μεταξύ τους παιχνίδι την 21η αγωνιστική να αποτελεί κομβικό σημείο. Τις δικές τους πιθανότητες έχουν ΑΟ Ιλίου (38 β.) και Αστέρας Ζωγράφου (37 β.), που όμως δύσκολα θα προλάβουν…

Στην ουρά της βαθμολογίας η Θύελλα Περιστερίου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και αυτόματα υποβιβάζεται. Από εκεί και μετά, στην υπόθεση παραμονής εμπλέκονται πέντε ομάδες. Ορφέας Αιγάλεω, Ιπποκράτης (από 23 β.), Κοψαχείλα, Ιεράπολη (από 21 β.) και ΑΕ Μεταμόρφωσης (15 β.), θέλουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Η ΑΕ μεταμόρφωσης είναι σαφώς στη δυσκολότερη θέση, αλλά η επική αντεπίθεση των τελευταίων αγωνιστικών την κάνει ιδιαίτερα υπολογίσιμη.

Το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών κάνει επισφαλή οποιαδήποτε πρόβλεψη…

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Υπόθεση τριών ομάδων δείχνει να είναι η άνοδος. Απόλλων Αθηνών/Δάφνη (44 β.), Αγιος Δημήτριος (42 β.) και Βριλήσσια (39 β.) θα παλέψουν μέχρι το τέλος. Οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική στην έδρα του Απόλλωνα, σε ένα ματς που πιθανότατα θα κρίνει την υπόθεση άνοδος.

Εχουν ήδη υποβιβαστεί και μαθηματικά Αμπελόκηποι και Αρίωνας, που επιστρέφουν άμεσα στην Γ’ κατηγορία αφού πέρυσι ανέβηκαν. Από εκεί και μετά, ούτε λίγο ούτε πολύ έξι (!!!) ομάδες παλεύουν να αποφύγουν την θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής. Νεοπεντελικός, Κορωνίδα από 27 β.), Λυκόβρυση, Ελευθερούπολη (από 25 β.), Τερψιθέα (24 β.) και Παράδεισος (22 β.) θα δώσουν τη δική τους μάχη για να ανανεώσουν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Εδώ έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση άνοδος, με τον Κένταυρο Βριλησσίων να έχει πάρει και μαθηματικά τον τίτλο και την άνοδο, και τον Φοίνικα Περιστερίου να έχει εξασφαλίσει τη θέση του στα μπαράζ ανόδου.

Οσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία, έχουν ήδη υποβιβαστεί τα Πετράλωνα, που αξίζει να σημειωθεί πως γνωρίζουν τον 2ο συνεχόμενο υποβιβασμό τους. Για τις υπόλοιπες θέσεις, μάχονται να τις αποφύγουν έξι ομάδες. Αστέρας Εξαρχείων (25 β.), Παπάγος, Λαύρα Αργυρούπολης (24 β.) δεν έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή τους, αλλά πολύ δύσκολα θα κινδυνέψουν. Η μάχη αναμένεται να δωθεί κυρίως μεταξύ Πανιωνίου Καισαριανής (20 β.), Αλσούπολης (18 β.) και Παγκρατίου (17 β.), και δεν αποκλείεται όλα ν ακριθούν την τεέυταία αγωνιστική….

Δ΄ΟΜΙΛΟΣ

Ξέρουμε τις δύο ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις, αλλά δεν ξέρουμε τη σειρά…

Πεύκη (47 β.) και Απόλλων Χαλανδρίου (46 β.) θα παλέψουν μέχρι το τέλος. Η Πεύκη δείχνει να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόω προγράμματος, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Στο βυθό της βαθμολογίας, ο Φωστήρας Ηλιούπολης από νωρίς έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και έχει ήδη υποβιβαστεί. Τρεις ομάδες αναμένεται να παλέψουν για να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό, αλλά και τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής, και συγκεκριμένα οι Θρίαμβος Χαϊδαρίου (21 β.), Ατλας Κυψέλης (18 β.) και Ιάσωνας (15 β.). Ο Θρίαμβος έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο, αφού θα πάρει και το τρίποντο με τον Φωστήρα Ηλιούπολης, ενώ Ιάσωνας και Ατλας θα παίξουν μεταξύ τους την 21η αγωνιστική στο Ιλιον, σε ένα ματς που πιθανότατα θα κρίνει τα πάντα…

Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει αναλυτική αναφορά, με τις πιθανότητες και το πρόγραμμα όλων των εμπλεκόμενων στις μάχες για άνοδο και παραμονή…