Connect with us

stoplekto

Γιάννης Δάρας: Εκκληση προς την ΕΠΣΑ για νομική και οικονομική βοήθεια προς τα σωματεία

Published

on

Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Χαλκηδονικού Γιάννης Δάρας απευθύνει έκκληση προς την ΕΠΣΑ να παράσχει νομική και οικονομική βοήθεια πρως τα σωματεία-μέλη της Ενωσης.

Οπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία, από τη στιγμή που είναι επίσημη ανακοίνωση, την δημοσιεύουμε αυτούσια, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για προσωπικές απόψεις του υπογράφοντος την ανακοίνωση και όχι για απόψεις δικές μας…..

<< Αυτή τη στιγμή, σήμερα, 15 Νοεμβρίου 2020 έχουν εγγραφεί οριστικά στο Μητρώο της ΓΓΑ ΜΟΝΟ 8 σωματεία της ΕΠΣΑ από τα 155! Και άλλα 29 έχουν υποβάλλει αίτηση, η οποία έχει ελεγχθεί, που σημαίνει πως διαθέτουν αθλητική αναγνώριση αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους . Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει σύντομα. Σύνολο λοιπόν, 37 από τα 155 σωματεία στην καλύτερη περίπτωση αυτή την στιγμή. Με τα υπόλοιπα τι θα γίνει; Αφού λοιπόν η ΕΠΣΑ κόπτεται για το συμφέρον των μελών-σωματείων της, όπως διατείνεται, δεν θα έπρεπε εδώ και καιρό να παράσχει ΔΩΡΕΑΝ νομική βοήθεια σε όλα τα μέλη της για να ολοκληρώσουν τάχιστα τις διαδικασίες; Την καλώ να το πράξει εδώ και τώρα!
Επιπλέον να ενισχύσει άμεσα με το ποσό των 1000 ευρώ το κάθε σωματείο της Αθήνας για να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της καταγραφής στη ΓΓΑ εν μέσω Πανδημίας. Για δικηγορικά και λογιστικά έξοδα. Αφού δεν κατάφερε η ΕΠΣΑ να δώσει ούτε ένα θερμόμετρο στα σωματεία, όπως έκαναν άλλες Ενώσεις, ας συνδράμει έστω και αργά. Αν δεν το κάνει τώρα, πότε θα το κάνει; Σύμφωνα με τον ισολογισμό της έχει αρκετά ταμειακά αποθέματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Διαφορετικά θα αντικρύσουμε το θέαμα στην επόμενη γενική συνέλευση να παρίστανται ελάχιστα σωματεία που θα είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο.
Και για να γίνει αυτό, καλώ την διοίκηση της ΕΠΣΑ να λειτουργήσει άμεσα τα γραφεία της όπως συμβαίνει και με τις άλλες Ενώσεις. Γιατί έκλεισαν τα γραφεία της ΕΠΣΑ; Είναι λιανεμπόριο ή κλάδος εστίασης; Επίσης να δώσει έκτακτο βοήθημα στους υπαλλήλους της ύψους 1.000 ευρώ για να ανταποκριθούν στις δυσκολίες της εποχής. Οι υπάλληλοι είναι συνεργάτες των σωματείων.
Τέλος, επειδή ακούγονται πολλά ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ, όπου μας ενδιαφέρουν μόνο θεσμικά για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου αφού ο πρόεδρος της πιο μεγάλης Ένωσης στην Ελλάδα, της ΕΠΣΑ, απέτυχε να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος, καλό θα ήταν το ΔΣ της ΕΠΣΑ, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με αυτοσεβασμό στον εαυτό του και να προτείνει με απόφαση του μέλη του ΔΣ ή πραγματικούς παράγοντες αθηναϊκών σωματείων για την ΕΠΟ. Και να μην ακολουθήσει πρακτικές του παρελθόντος, προτείνοντας άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Υπομονή και σεβασμός στα υγειονομικά μέτρα για να επιστρέψουμε γρήγορα σε αυτό που αγαπάμε, το αγνό, αληθινό και ακηδεμόνευτο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ
Πρόεδρος του ΑΟΠ Χαλκηδονικός
μέλος της ΕΠΣΑ, ΕΠΟ
ΑΜ 155
ΓΓΑ ΜΚ17 >>