Connect with us

stoplekto

Γιάννης Δάρας – “Να επιχορηγήσει ΟΛΑ τα σωματεία η ΕΠΣΑ, εδώ και τώρα!”

Published

on

Από τον πρόεδρο του ΑΟΠ ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΥ Γιάννη Δάρα λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΡΑ  Προέδρου του ΑΟΠ ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΥ      

 

Ούτε ένα σωστό χριστουγεννιάτικο δώρο δεν είναι ικανός να κάνει ο κ. Παναγιώτης Δημητρίου και η βουβή διοίκηση του. Ακολουθώντας την προτροπή και αίτημα μας πριν από ένα μήνα, για οικονομική ενίσχυση των σωματείων, αποφάσισε έστω και καθυστερημένα να αρθρώσει λόγο και να πει οτι ΘΑ δώσει ενίσχυση 500 ευρώ σε όσα σωματεία γράφτηκαν στο Μητρωο της ΓΓΑ. Ας προσέξει μήπως καταξοδέψει το ταμείο της ΕΠΣΑ! Ρωτάμε λοιπόν;

1.     Γιατί μόνο 500 ευρώ, όταν έχει τόσα χρήματα στα ταμεία της η ΕΠΣΑ; Γνωρίζει πόσο πραγματικά έχει κοστίσει στα σωματεία όλη αυτή η διαδικασία; Επτακόσια ευρώ είχε στοιχίσει στον Χαλκηδονικό η πρώτη αθλητική αναγνώριση το 2018 και τριακόσια η εφετινή εγγραφή στο Μητρώο.

2.     Ή εναλλακτικά, γιατί δεν δίνει βοήθεια 500 ευρώ, ΑΛΛΑ σε ΟΛΑ τα σωματεία; Να βοηθήσει πραγματικά και όσα δεν έχουν χρήματα, ώστε να καταθέσουν έστω και τώρα τα χαρτιά τους. Μέχρι χθες μονο 48 ήταν τα σωματεία της ΕΠΣΑ που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ, από τα 127 που ξεκίνησαν στην Α, Β και Γ’ κατηγορία.

3.     Γιατί λέει ότι ΘΑ τα δώσει όταν ανοίξουν τα γραφεία της ΕΠΣΑ; Αφού όλα τα εγγεγραμμένα στο Μητρώο έχουν λογαριασμούς IBAN. Γιατί δεν τα πιστώνει άμεσα ηλεκτρονικά, όπως έκανε η ΓΓΑ;

4.     Τι σημαίνει “όταν ανοίξουν τα γραφεία της ΕΠΣΑ”; Κι αν ανοίξουν τον Μάιο, τότε θα τα δώσει; Μήπως νομίζει ο κ. Δημητρίου ως ένας σύγχρονος στρατηλάτης, ως Ναπολέων Βοναπάρτης της οδού Ακαδημίας, ότι του ανήκουν αυτά τα χρήματα; Στα σωματεία ανήκουν! Δεν κάνει καμία χάρη, ούτε καμία προεκλογική καμπάνια. Αν θέλει να κάνει, ας κάνει με τα προσωπικά του χρήματα.

5.     Γιατί διατηρεί ακόμη κλειστά τα γραφεία της ΕΠΣΑ; Μήπως είναι λιανεμπόριο ή κλάδος εστίασης η ΕΠΣΑ; Μήπως κάνει click away; Γιατί δεν ανοίγει ως οφείλει τα γραφεία της ΕΠΣΑ άμεσα, για να ξεκινήσει η μετεγγραφική περίοδος εύρρυθμα στις 2 Ιανουαρίου, όπως θα κάνει και η ΕΠΟ;

6.     Καλούμε τον κ. Δημητρίου, τώρα που δεν ασχοληθεί τόσο με την ΕΠΟ -η οποία τον απαρνήθηκε (όπου κι εκεί τα έκανε θάλασσα με τον περσινό τελικο του κυπέλλου, το εφετινό Κύπελλο Ελλάδος και την τρίτη εθνική), να ασχοληθεί λίγο σοβαρά με τα σωματεία της Αθήνας και να σταματήσει να βλέπει φαντάσματα. Γι αυτή την ΕΠΣΑ, έτσι όπως λειτουργεί με έλλειψης δημοκρατικότητας, και με οικονομικό έλεγχο από την ΑΑΔΕ και με μια ποινική προκαταρκτική εξέταση που είναι σε εξέλιξη με εισαγγελική εντολή, κανείς δεν θέλει να βάλει το κεφάλι του στον κορβά!

7.     Επίσης τον καλούμε, σαν Αγιος Βασίλης, να διαγράψει όλα τα πρόστιμα που έχει επιβάλλει στα σωματεία από το Σεπτέμβριο και την ΕΠΣΑ να σταματήσει να παίρνει χρήματα από τα ΜΜΕ , site κλπ για τις διαπιστεύσεις που χορηγεί, καταργώντας κάθε κανόνα δεοντολογίας και ηθικής, σε εποχή πανδημίας και φτώχειας!

8.     Διαφορετικά υπάρχει και ο δρόμος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για να λυθούν μια και καλή όλα τα ζητήματα ρατσισμού, υγειονομικής προστασίας των αθλητών (φτυσίματα κλπ), δημοσιότητας,  ΜΜΕ και διαφάνειας, για τα οποία ο κ. Δημητρίου αδιαφορεί, θεωρώντας πως είναι στο απυρόβλητο. Εχουν γνώση όμως οι φύλακες και η ΟΥΕΦΑ, που δεν αδιαφορεί  για θέματα ρατσισμού και φτυσίματα αθλητών εν μέσω κορωνοιού, όπως κάνει ο κ. Δημητρίου, ο κ. Μητροφάνης και κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, συνεργάτες τους. Αυτοί που ζητούν τα χρήματα της αποζημίωσης τους, πριν ξεκινήσει ο αγώνας! Αυτοί που δεν σταματούν αγώνες, ούτε σε ρατσιστικά συνθήματα εναντίον ερασιτεχνών αθλητών!

9.     Καλό θα ήταν και οι σύμβουλοι της ΕΠΣΑ, που παραμένουν βουβοί χωρίς να έχουν διαφωνήσει ούτε σε μια απόφαση του ΔΣ από την εκλογή τους, να ορθώσουν το ανάστημα τους και να διαφοροποιηθούν, διότι αλλιώς θα καταδικαστούν στη συνείδηση της υγιούς αθλητικής κοινωνίας.

 

Καλές Γιορτές σε όλους και υπομονή. Υγεία για το 2021 και το 2022!