Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Γιάννης Ζάχος: Γίνε και συ δότης μυελού των οστών…Σώζεις ζωές…

Published

on

Την απόφαση του να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών έκανε γνωστή ο ποδοσφαιριστής του Αθηναϊκού Γιάννης Ζάχος.

Την απόφαση του αυτή έκανε γνωστή με ανάρτηση του στο Facebook, με στόχο να παροτρύνει κι άλλους συνανθρώπους μας να κάνουν το ίδιο…

Αναλυτικά…

Ποτέ δεν μου άρεσε να γράφω κάποιο είδος κειμένου στο Facebook αλλά ίσως μερικές φορές να χρειάζεται. Ακόμα και να καταφέρω να ευαισθητοποιήσω έστω και ένα άτομο για εμένα είναι επιτυχία.

Μετά από μία παρότρυνση φίλου και αφότου το έψαξα και εγώ, αποφάσισα να γίνω εθελοντής δότης μυελού των οστών. Είναι πολλές φορές που αυτό που ευχόμαστε είναι η υγεία και όλα τα άλλα θα έρθουν, πολλές φορές η υγεία εξαρτάται από εμάς, δυστυχώς για μερικούς συνανθρώπους μας αυτό δεν είναι εφικτό, αυτό που εμείς θεωρούμε δεδομένο, δεν ισχύει για αυτούς. Θα ήθελα ειδικά οι κοντινοί μου άνθρωποι να το ψάξουν και να δουν πως δεν χάνουν κάτι, δεν κινδυνεύουν από κάτι, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να χαρίσουν ένα χαμόγελο σε κάποιον άνθρωπο που τους χρειάζεται. Ένας εθελοντής δότης μυελού των οστών μπορεί να χαρίσει ζωή σε έναν συνάνθρωπό που πάσχει από καρκίνο του αίματος ( λευχαιμία η λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα.

Ας αφήσουμε για λίγο στο πλάι την μιζέρια που μας κατέχει και ας δώσουμε χαρά σε κάποιον που μας χρειάζεται με μία απλή πράξη. Το χαμόγελο στις μέρες μας είναι το πιο σημαντικό όπως και υγεία μας, και αυτά τα δύο συνήθως πάνε μαζί.