Connect with us

Ε.Π.Σ.Α.Ν.Α.

Γιώργος Δημητρόπουλος: Κανέναν δεν εξυπηρετεί να είναι κλειστές οι Ακαδημίες και το ερασιτεχνικό….

Published

on

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό ο προπονητής του Κεραυνού Κερατέας Γιώργος Δημητρόπουλος.

Αναλυτικά…

Από την μια υπάρχει η Πολιτεία η οποία δεν μας επιτρέπει να ανοίξουμε το ποδόσφαιρο στα τοπικά πρωταθλήματα και τις ακαδημίες και θα βρεθούμε ξανά στις επάλξεις τουλάχιστον με δέκα μήνες αποχής στην πλάτη, (παίκτες και προπονητές) να πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε μάγοι άμεσα, είτε των πάγκων είτε εντός των 4 γραμμών.
Από την άλλη υπάρχουν οι παίκτες που ζητάνε αφού εμείς είμαστε αναγκαστικά κλειστά να πάνε να παίξουν στο δίπλα μαγαζί που είναι ανοιχτό και οι παράγοντες από τα γειτονικά σωματεία που σωστά εκμεταλλεύονται την συγκυρία και δανείζονται αθλητές μέχρις ότου ανοίξουμε (ΠΌΤΕ, κανείς δεν ξέρει). Εμένα προσωπικά μου θυμίζει την ιστορία με τα μάρμαρα που μας τα πήραν γιατί εμείς είμαστε σκλαβωμένοι και δεν μπορεί η ομορφιά τους να αναδειχθεί υπό καθεστώς σκλαβιάς! Ακόμη να επιστραφούν τα μάρμαρα …. Λες;; Μπα!
ΕΜΕΊΣ οι προπονητές να μιλήσουμε; Ή θα μας κατηγορήσουν ότι μιλάμε γιατί χάνουμε το «μεροκάματο» ? Κι ενώ ο κόσμος καίγεται, εσείς οι προπονητές ασχολείστε με τα χρήματα που χάνετε, σε μια δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια κοινότητα;
Εγώ θα πω την γνώμη μου πάντως, σαν άνθρωπος του αθλητισμού από την προεφηβική μου ηλικία. Κανέναν δεν εξυπηρετεί να είναι κλειστά οι ακαδημίες και ο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Κι όταν λέμε κανέναν, εννοούμε κανένα. Δεν νοείται να είσαι πρόεδρος σε κάτι που είναι κλειστό και να πανηγυρίζεις κιόλας ότι είσαι καλός πρόεδρος και προνοητικός. Υπάρχουν ομάδες που έβαλαν χρήματα σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τις υποδομές. Επένδυσαν δηλαδή και περιμένουν να κάνουν απόσβεση της επένδυσης αυτής, δημιουργώντας αθλητές του μέλλοντος που θα μας κάνουν όλους υπερήφανους. Υπάρχουν ομάδες που έβαλαν χρήματα ώστε να πετύχουν τον στόχο της ανόδου στην παραπάνω κατηγορία. Επένδυσαν κι αυτοί και αγωνιούν για τα χρήματα τούς. . Σίγουρα υπάρχουν και ομάδες που δαπάνησαν χρήματα ώστε να διατηρηθούν στην ίδια κατηγορία (να σωθούν) αυτές δεν αγωνιούν γιατί μάλλον τον πέτυχαν τον στόχο τους που ήταν η σωτηρία ( άλλωστε και πέρσι κάνεις δεν έπεσε κατηγορία) αλλά μήπως η επένδυση τους, δεν προστατεύτηκε γιατί πέτυχαν το ίδιο αποτέλεσμα με κάποιες ομάδες που κι αυτές σώσανε την κατηγορία αλλά έβαλαν καθόλου ή ελάχιστα χρήματα; Άρα κι αυτές χαμένες είναι στο τέλος αφού δεν μπορούν να εξελίξουν τους ήδη υπάρχοντες στο ρόστερ ποδοσφαιριστές τους τώρα που σώθηκαν και να κάνουν όνειρα για ένα καλύτερο αύριο ποδοσφαιρικό.
Υπάρχουν κι αυτοί που επένδυσαν πολλά, αλλά στην αρχή της χρονιάς δεν τα κατάφεραν και βγήκαν εκτός διεκδίκησης στόχων και τώρα είναι αδιάφοροι για την συνέχεια. Κακώς είναι αδιάφοροι κατά την γνώμη μού, κι αυτοί πλήττονται από την ακύρωση καθώς θα έπρεπε να ετοιμάζουν στο γήπεδο την επόμενη χρονιά με άλλες επιλογές είτε σε πρόσωπα είτε σε στόχους πιο εφικτούς.. Άρα κι αυτοί χαμένοι είναι, αφού ναι μεν γλυτώνουν χρήματα από τα συμβόλαια που είχαν αλλά δεν γνωρίζουν τίποτα για την επόμενη μέρα όταν τα συμβόλαια θα λήξουν και θα αναζητήσουν λύσεις. Από πού; Από τον καναπέ τους; Κάθε ερασιτεχνική ομάδα για να ξεκινήσει πρέπει να έχει μίνιμουμ 20 δελτία στην προετοιμασία. Που θα τα βρει;; Στις κλειστές ακαδημίες φαντάζομαι πώς όχι. Αν η ηλικία drop off από τον αθλητισμό για ένα παιδί ήταν, τα 14 έτη και οι πανελλήνιες στα 18, τώρα είναι βέβαιο ότι κάνεις δεν ξέρει πόσοι αθλητές και σε ποιες ηλικίες θα παραμείνουν εν ενεργεία αθλητές στην μετά κόβιντ εποχή καθώς άλλαξαν άρδην οι συνήθειες τους και η καθημερινότητα τους.
Εν κατακλείδι λένε η χρονιά θα ακυρωθεί για το κοινό καλό. Μα ποιο καλό και μάλιστα κοινό; Όταν οι μόνοι που επιβραβεύονται είναι αυτοί που δεν επένδυσαν τίποτα παρά μόνο αέρα και λόγια και βρίσκονται μετά από 9 αγώνες επίσημους με μηδέν βαθμούς. Αλλά στο τέλος της πανδημίας θα είμαστε στα ίσα. Όλοι μηδέν!! Φοβερά πράγματα.. Και δίπλα μας θα πανηγυρίζουν ότι πέτυχαν τους στόχους τους ολοκληρώνοντας μόνο τον ένα γύρο πρωταθλήματος (Γ Εθνική) !! Μα και εμείς έναν γύρο πρωταθλήματος έχουμε ολοκληρώσει. Τι; Δεν πιάνει ο δικός μας γύρος; Εμείς μηδέν; Α ναι! Εμείς είμαστε τοπικό!
Έτσι προστατεύονται αυτοί που επενδύουν; Μα έτσι τους διώχνεται κύριοι (κάποιοι ψάχνουν την αφορμή κιόλας) και μας αφήνεται με τους άλλους που δεν χάνουν τίποτα γιατί δεν βάζουν. Αυτούς τους επενδυτές θέλουμε στο ποδόσφαιρο; Μηδέν από μηδέν μηδέν. Για αυτο θέλετε να ακυρωθούν οι σεζόν; Ώστε να γίνουμε σαν τους άλλους; Να γίνουμε όλοι μηδέν;
Σκοπεύετε να ανοίξετε τα πάντα εκτός του ερασιτεχνικού αθλητισμού σε επίπεδο τοπικού και ακαδημιών? Είναι δυνατόν; Όλα σημαίνει όλα…Χωρίς εξαιρέσεις. Αφού το σελφ τεστ είναι για τα πάντα όλα αφήστε εμάς που καιγόμαστε για την επένδυση μας ( γιατί κάποιοι επενδύσαμε) να μπούμε στην φωτιά… Έχουμε αρμοδιότητα αλλά δεν έχουμε πεδίο να την εφαρμόσουμε. Μας έχουν προσλάβει ώστε να παράγουμε έργο, η επιχείρηση είναι κλειστή και εμείς χαμογελάμε επειδή είμαστε αήττητοι. Αδιανόητο. Κι αντί να διαμαρτυρηθούμε στεκόμαστε και κοιτάμε κι αφήνουμε να εννοηθεί ότι μας κάνει καλό που είμαστε κλειστά αφού συνεχίζουμε το σερί μας και σώζουμε την κατηγορία από τον καναπέ μας! Δεν υπάρχουν λόγια!! Ανοίξτε τις ακαδημίες – αφήστε τα παιδιά να αθληθούν στους ανοικτούς χώρους… Και ανοίξτε και τα πρωταθλήματα τα τοπικά ώστε να αναδειχθούν οι καλύτεροι των ερασιτεχνών. Κι όσοι δεν είναι οι καλύτεροι να κάνουν απολογισμό και να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα μέσα στο γήπεδο, όχι από το γραφείο. Γιατί για να ξεκινήσει ένας σύλλογος την επόμενη σεζόν απαιτούνται τουλάχιστον 20 δελτία ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Μετά από 1 χρόνο αποχής ειλικρινά απορώ που θα βρεθούν τόσοι πολλοί ενεργοί ποδοσφαιριστές. Εκτός εάν το να βγάζω βόλτα το κατοικίδιο μου στέλνοντας sms6 με καθιστά ενεργό αθλητή και δη ποδοσφαιριστή.