Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Γιώργος Τσαμόπουλος: Δεν μπορεί πλέον να τελειώσει το πρωτάθλημα

Published

on

Με δήλωση του στην επίσημη σελίδα του συλλόγου ο προπονητής της Διάνας Ηλιούπολης Γιώργος Τσαμόπουλος εξέφρασε την άποψη πως δεν μπορεί πλέον να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η δήλωση του…

«Δεν υποστήριξα ποτέ την άποψη ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με κάθε τρόπο και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ήμουν αισιόδοξος ότι θα τελειώσει ένα αλλοιωμένο πρωτάθλημα αλλά με έναν αξιοπρεπή και δίκαιο τρόπο. Νομίζω πλέον ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Πρώτον γιατί ένα μεγάλο μέρος των επιπτώσεων πλήττουν εκείνους που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και δεύτερον γιατί πλέον υπάρχουν σημαντικές αλλοιώσεις στο δυναμικό των ομάδων και λίγος χρόνος που δεν επιτρέπει μια δίκαιη και ανθρώπινη συνέχεια. Στην Πολιτεία που έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην απαξίωση των τοπικών πρωταθλημάτων, κυρίως σε επίπεδο ενημέρωσης και διαλόγου, δίνεται η ευκαιρία για αναδόμηση και ανασυγκρότηση όλων των ημι επαγγελματικών και ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων με δίκαιες και λειτουργικές αναδιαρθρώσεις που θα είναι βιώσιμες τα επόμενα χρόνια και όχι καιροσκοπικές παρεμβάσεις ενός έτους. Αναφορικά με τον χρόνο και τον τρόπο επανόδου στα γηπεδα, νομίζω ότι κατάλληλοι για να απαντήσουν λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν είναι οι αρμόδιοι επιστήμονες και οι καθηγητές φυσικής αγωγής.

Η δικιά μου όμως εμπειρική άποψη είναι ότι όταν κληθούν οι ομάδες να επιστρέψουν στα γήπεδα πρέπει να σχεδιάσουν ένα μεγάλο διάστημα μεταβατικής περιόδου (μην ξεχνάμε ότι σε έναν ολόκληρο χρόνο έχουμε παίξει μόνο δυο μήνες), μετά να μείνει ένας λογικός χρόνος για να ξαναζήσουμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί αυτά που μας στέρησε πάνω από πέντε μηνες η πανδημία σε ολους τους τομείς και στην συνέχεια να επιστρέψουμε για την περίοδο της προετοιμασίας με ελπίδες και θετικά συναισθήματα για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Τέλος θέλω να τονίσω ότι εκφράζω προσωπικές θέσεις και απόψεις και δεν δεσμεύω με τις τοποθετήσεις μου τον σύλλογο της Διάνα»