Connect with us

3ος Όμιλος

Γκάβαλης και Αναγνωστάκης τελείωσαν τον Τόλια

Published

on

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΑΟ Χαλκίς καθώς οι Σταμάτης Γκάβαλης και Κώστας Αναγνωστάκης με μια κίνηση ματ τέλειωσαν τη διοίκηση του Γιώργου Τόλια. Συγκεκριμένα την ώρα που ο πρώην πλέον αντιπρόεδρος του ΑΟΧ ζητούσε την έγκριση της γενικής συνέλευσης για να ανακοινώσει σε 2 ημέρες τα τέσσερα μέλη που θα συμπληρώσουν το ΔΣ, ο Κώστας Αναγνωστάκης ζήτησε τον λόγο και πέταξε βόμβα μεγατόνων. “Μεταφέρω μήνυμα και του Σταμάτη Γκάβαλη. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε φέρει ανθρώπους που μπορούν να αναλάβουν τη διοίκηση του συλλόγου”

Όπως ήταν λογικό η ΓΣ αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση του, ο Γιώργος Τόλιας υπό το βάρος των εξελίξεων παραιτήθηκε και ο ΑΟ Χαλκίς οδεύει σε εκλογές την 5η Ιανουαρίου για ανάδειξη νέας διοίκησης. Μέχρι τότε την διοίκηση ανέλαβε διοικούσα επιτροπή με μοναδικό σκοπό την λειτουργία της ομάδας μέχρι τις εκλογές. Τα εννέα μέλη της προσωρινής διοίκησης είναι οι: Νίκος Πέτρου,Γιώργος Γαλγαδάς, Αντώνης Νάτσος, Χρήστος Λινάρδος, Βαγγέλης Λινάρδος, Γιωργος Πάττας, Γιάννης Γιαμπουράς, Σωτήρης Βασιλείου, Πέτρος Αντωνίου

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
Η γενική συνέλευση ξεκίνησε με καθυστέρηση και περίπου 70-80 άτομα έδωσαν το παρών. Το κλίμα ήταν βαρύ με τα μέλη να μην δείχνουν καμία προθυμία να αναλάβουν το προεδρείο και ο ένας μετά των άλλον να αρνούνται να τεθούν επικεφαλής της συνέλευσης. Τελικά  με δυσκολία και πολλά παρακάλια τις θέσεις κατέλαβαν οι Πέτρου Νίκος, Γαλγαδάς Γιώργος και Νάτσος Αντώνης.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ Ο ΤΟΛΙΑΣ

Ο Γιώργος Τόλιας ήταν ανήσυχος και ήταν φανερό ότι αγωνιούσε για το πως θα μπορέσει να περάσει την ψηφοφορία, καθώς μόνο ο ίδιος ο Ανδρέας Πολλάλης και ο Βαγγέλης Μαδαρός συμμετείχαν από το ΔΣ άρα δεν είχε καν τη πλειοψηφία να περάσει τη θέση του. Όπως φάνηκε ο αντιπρόεδρος των “νερατζούρι” δεν είχε βρει καν τα μέλη που θα πλαισίωναν το νεο ΔΣ. Διαφορετικά θα τα εμφάνιζε και δεν θα ζητούσε “λευκή επιταγή” από τη συνέλευση, δηλαδή πρώτα να εγκρίνουν και μετά από 2 ημέρες να μάθουν ποιους ψήφισαν. Όπως είναι φυσιολογικό κάτι τέτοιο δεν θα περνούσε παρότι ο Τόλιας έλεγε: “Εγώ έχω έτοιμα τα 3 μέλη, αλλά μιλάω με δυο ανθρώπους που έχουν οικονομική επιφάνεια και μπορούν να βοηθήσουν, αλλά θέλω 2 ημέρες για να τους ψήσω”. Τελικά όπως φάνηκε δεν έψησε κανέναν…

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΔΑΡΟΥ
Ο Βαγγέλης Μαδαρός έδωσε το πρώτο χτύπημα στη διοίκηση Κοτσάτου-Τόλια λέγοντας: “Υποβάλω στο προεδρείο τη παραίτηση μου. Διαφωνώ με τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις. με αυτές τις προύποθέσεις η ομάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει…”
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: “ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ”
Στο σημείο αυτό ήρθε και η βόμβα που τάραξε συθέμαλα τα διοικητικά θεμέλια του ΑΟ Χαλκίς. Ήταν η φάση που ο Τόλιας πίστευε ότι έχει ξαναπάρει την κατάσταση στα χέρια του και επιχειρούσε να (ξανα)πείσει για τη συνέχεια της προσπάθειας του. Τότε ο Κώστας Αναγνωστάκης ζήτησε τον λόγο και είπε: “Μεταφέρω μήνυμα και του Σταμάτη Γκάβαλη και ζητάμε από τη ΓΣ να μας εξουσιοδοτήσει μέχρι την επόμενη Τετάρτη να φέρουμε ανθρώπους που μπορούν να αναλάβουν την ομάδα. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Μέχρι την άλλη Τετάρτη θα φέρουμε πρόταση”.
Όπως ήταν λογικό οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν υπέρ της πρότασης Αναγνωστάκη.

ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΛΙΑ

Ο Γιώργος Τόλιας προσπαθεί να συνέλθει από τη κεραμίδα που έφαγε κατακούτελα και ψελίζει κάπως: “Εγώ παραιτούμαι” πιστεύοντας ότι αυτή είναι μια μορφή απειλής. Πριν καν το καταλάβει και για να μην το μετανιώσει η γενική συνέλευση τον βάζει να υπογράψει παραίτηση, και του ζητάει τα βιβλία και τη σφραγίδα του συλλόγου. Στην αρχή βγαίνει από την αίθουσα με τα βιβλία παραμάσχαλα, αρχίζει να μετράει τα μέλη του ΔΣ που ελέγχει στην αρχή τα βγάζει 5 μετά καταλαβαίνει ότι το παιχνίδι είναι χαμένο και με την μεγάλη βοήθεια του Ανδρέα Πολλάλη που προφανώς βλέπει το αδιέξοδο τελικά ο Τόλιας παραδίδει βιβλία και σφραγίδα στο προεδρείο.

Άσχετα αν αργότερα ο ίδιος καταγγέλει τη διαδικασία και φωνάζει ότι του πήραν παράνομα την ομάδα, το ζήτημα έχει λήξει.

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΣΑΝ ΕΤΟΙΜΗ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ
Η διοικούσα επιτροπή συμπληρώνεται στο άψε-σβήσε και αμέσως καλείται ο Κώστας Καραμπάς στη εργατικό κέντρο για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Ο αρχηγός φτάνει ενημερώνεται και του ζητήται να μεταφέρει τις εξελίξεις στους ποδοσφαιριστές για να κάνουν υπομονή. Άλλωστε η πρώτη αχτίδα φωτός εμφανίστηκε. Ο Καραμπάς ενημερώνει ότι παρότι αύριο δεν θα γινόταν η προπόνηση τώρα θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Αύριο στις 14:30 η διοικούσα θα ανηφορίσει στο γήπεδο “Αλεξάνδρου” προκειμένου να γνωριστεί με τους ποδοσφαιριστές και να αρχίσει να μετράει πόσα είναι τα οφειλόμενα.

ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ
Πλέον όλοι πιστεύουν ότι η κίνηση Αναγνωστάκη-Γκάβαλη προέρχεται από τους Γιώργο Στούπα και Τάσο Καρυστινό. Είναι όμως έτσι ?. Το πρώτο ρεπορτάζ που κάναμε δεν ταυτοποιεί την κίνηση που έγινε με τους πρώην προέδρους Ψαχνών και Χαλκίδας και ίσως Αναγνωστάκης και Γκάβαλης παρουσιάσουν άλλους υποψήφιους. Ανεξάρτητα από αυτό στις εκλογές μπορούν να κατέβουν όσα ψηφοδέλτια επιθυμούν άρα το παραπάνω δεν απαγορεύει σε Στούπα και Καρυστινό να εμφανιστούν και να είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΛΑΚΟΥΜΑΝΟΣ
 Το ότι ο Γιώργος Τόλιας δεν αποχώρησε νωρίτερα από τη συνέλευση οφείλεται και στο γεγονός ότι έξω από το εργατικό κέντρο περίμενε ο Γιώργος Κλακουμάνος που τραγούδησε στην χοροεσπερίδα του ΑΟ Χαλκίς. Ο καλλιτέχνης προσπαθούσε να πάρει τα χρήματα που οφείλονται στην ορχήστρα, καθώς το Σάββατο το βράδυ όταν ζήτησε την αμοιβή του ο Γιώργος Τόλιας ένιωσε αδιαθεσία και αναχώρησε άρον-άρον γιατί έπρεπε να παει στο νοσοκομείο. Ο Κλακουμανος είχε πάει εχθές και στο γήπεδο στον αγώνα Χαλκίδα-Αρτάκη και για να ήρθε και σήμερα στη γενική συνέλευση μάλλον τα νέα για την ορχήστρα δεν είναι ευχάριστα.
eviagoal.blogsport.gr