Connect with us

Γ΄ Ε.Π.Σ.Α.

Γ’ ΕΠΣΑ: Ανέβηκαν και μαθηματικά άλλες τρεις ομάδες, τα σενάρια για το φινάλε…

Published

on

Με την ολοκλήρωση της 21ης αγωνιστικής στην Γ’ ΕΠΣΑ, άλλες τρεις ομάδες εξασφάλισαν και μαθηματικά την άνοδο τους στην Β’ ΕΠΣΑ.

Ετσι, Διαγόρας Αιγάλεω, Ερμής Ηρακλείου και Δόξα Γκύζη θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν στην Β’ ΕΠΣΑ, όπως και οι Χρυσούπολη, Αστέρας Γλυφάδας, ΑΟΝ Αργυρούπολης, που είχαν εξασφαλίσει την άνοδο νωρίτερα. Απομένουν ακόμη δύο θέσεις σε 2ο και 4ο όμιλο, που θα κριθούν είτε την τελευταία αγωνιστική, είτε σε μπαρλαζ.

Ας δούμε τι περιμένουμε στο φινάλε…

ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Χρυσούπολη, που νίκησε τον Ζέφυρο με 3-1, είναι ήδη πρωταθλήτρια και θα παίζει τη νέα περίοδο στην Β’ ΕΠΣΑ, έχοντας πλέον στόχο να τερματίσει αήττητη.

Την άνοδο εξασφάλισε και μαθηματικά και ο Διαγόρας Αιγάλεω, που επικράτησε με 5-0 επί της Ειρήνης Πετρούπολης.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ο Αστέρας Γλυφάδας έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο και την άνοδο, ενώ χτες ήρθε ισόπαλος 2-2 με το Μαρούσι.

Η Αναγέννηση Πετρούπολης νίκησε τον Ποσειδώνα Γλυφάδας με 4-2 και εξασφάλισε τη 2η θέση. Θα πρέπει όμως να περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να μάθει αν θα ανέβει απευθείας ή θα πάει σε μπαράζ. Αυτή τη στιγμή έχει 42 βαθμούς, ενώ ο Φωστήρας Καισαριανής που νίκησε με 1-0 τον Κρόνο Αθηνών έχει 38 και ο Πανθησειακός που έχει 35 νίκησε 7-0 εκτός έδρας τον ΑΟ Γλυφάδας.

Την τελευταία αγωνιστική η Αναγέννηση Πετρούπολης θα παίξει εκτός έδρας με τον Αστέρα Χαϊδαρίου, ενώ θα παίξουν Πανθησειακός- Φωστήρας Καισαριανής.

Η Αναγέννηση θέλει νίκη, και ταυτόχρονα να μην νικήσει ο Φωστήρας, για να ανέβει απευθείας.

Ο Φωστήρας για να πάει σε μπαράζ θέλει τη νίκη, ή την ισοπαλία αν δεν νικήσει η Αναγέννηση. Θα τα καταφέρει και με ήττα με 1 γκολ διαφορά, αν παράλληλα ηττηθεί και η Αναγέννηση.

Ο Πανθησειακός για να πάει στα μπαράζ θα πρέπει να νικήσει με 3 γκολ διαφορά και να ηττηθεί η Αναγέννηση.

Υπάρχει και το (απίθανο αλλά υπαρκτό) σενάριο του μπαράζ πριν τα μπαράζ! Αυτό θα συμβεί αν η Αναγέννηση ηττηθεί, και ο Πανθησειακός νικήσει τον Φωστήρα με 2 γκολ ακριβώς διαφορά. Σε αυτή την περίπτωση θα παίξουν μπαράζ Φωστήρας- Πανθησειακός, και ο νικητής θα δώσει νέο μπαράζ με την Αναγέννηση!

Θα πρέπει να τονιστεί πως αν τελικά χρειαστεί μπαράζ για την άνοδο, αυτό θα γίνει στην έδρα της Αναγέννησης, που θα έχει και το αβαντάζ της ισοπαλίας…

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ο ΑΟΝΑ εδώ και καιρό έχει εξασφαλίσει την άνοδο, και χτες νίκησε εκτός έδρας τον Κεραυνό Πετρούπολης με 4-2 και εξασφάλισε και μαθηματικά και τον τίτλο.

Την άνοδο πήρε και ο Ερμής Ηρακλείου, που νίκησε τον Πλάτωνα με 4-0.

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Με τη νίκη της με 4-1 επί των Πατησίων η Δόξα Γκύζη κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο και την άνοδο στην Β’ ΕΠΣΑ.

Μια ανάσα από την άνοδο βρίσκεται και ο Υμηττός, που νίκησε τον Γαλαξία με 3-1. Εφτασε έτσι τους 49 βαθμούς, ενώ τα Πατήσια έχουν 43. Την τελευταία αφγωνιστική ο Υμηττός παίζει εκτός έδρας με την ΑΕ Περιστερίου και τα Πατήσια υποδέχονται τον Κεραμεικό.

Ο Υμηττός με νίκη εξασφαλίζει την απευθείας άνοδο, ενώ θα τα καταφέρει ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αν δεν νικήσουν τα Πατήσια. Τα Πατήσια για να μπορέσουν να πάνε σε μπαράζ, θα πρέπει να νικήσουν, και παράλληλα να μην νικήσει ο Υμηττός. Αν πάνε σε μπαράζ, αυτό θα γίνει στην έδρα του Υμηττού που θα έχει και το αβαντάζ της ισοπαλίας.