Connect with us

Γ΄ Ε.Π.Σ.Α.

Γ’ ΕΠΣΑ: Ολα τα σενάρια λίγο πριν το φινάλε…

Published

on

Δύο αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ ΕΠΣΑ, με τα πράγματα να έχουν ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό…

Σύμφωνα με την προκήρυξη, προβλέπονται αγώνες μπαράζ μεταξύ 1ου-4ου και 2ου-3ου, αν και στις δύο περιπτώσεις η διαφορά μεταξύ τους είναι μέχρι ΚΑΙ 4 βαθμούς. Αν η διαφορά είναι μεγαλύτερη, τότε ο πρώτος ή ο δεύτερος ανάλογα, παίρνει απευθείας την άνοδο. Οπου χρειαστεί αγώνας μπαράζ, θα γίνει στην έδρα της ομάδας που θα τερματίσει ψηλότερα βαθμολογικά (1η ή 2η), η οποία θα έχει και το πλεονέκτημα της ισοπαλίας.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, σίγουρα δεν θα γίνουν αγώνες μπαράζ μεταξύ 1ου-4ου, ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην γίνει κανένας αγώνας μπαράζ…

Εχουν ήδη εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο τους Χρυσούπολη, Αστέρας Γλυφάδας και ΑΟΝ Αργυρούπολης.

Ας δούμε αναλυτικά τι ισχύει σε κάθε όμιλο…

ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Χρυσούπολη είναι ήδη πρωταθλήτρια και έχει εξασφαλίσει την άνοδο στην Β’ ΕΠΣΑ, και στόχο έχει πλέον να ολοκληρώσει τη σεζόν αήττητη.

Την άλλη θέση διεκδικούν οι συντοπίτες Διαγόρας (43 β.) και Ζέφυρος (34 β.), με τον Διαγόρα πάντως να αποτελεί ακλόνητο φαβορί.  Αυτή την αγωνιστική ο Διαγόρας υποδέχεται την Ειρήνη Πετρούπολης και ο Ζέφυρος παίζει εκτός έδρας με την πρωταθλήτρια Χρυσούπολη, ενώ την τελευταία αγωνιστική οι δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους. Η μόνη περίπτωση να οδηγηθούμε σε μπαράζ είναι ο Ζέφυρος να κάνει δύο νίκες, και ο Διαγόρας μνα μην πάρει πάνω από ένα βαθμό με την Ειρήνη. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου λοιθπόν, ο Διαγόρας τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Β’ ΕΠΣΑ…

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ο Αστέρας Γλυφάδας είναι και μαθηματικά πρωταθλητής, και τη νέα σεζόν θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Β’ ΕΠΣΑ.

Την άλλη θέση διεκδικούν Αναγέννηση Πετρούπολης (39 β.), Φωστήρας Καισαριανής (35 β.) και Πανθησειακός (32 β.).

Η Αναγέννηση έχει να παίξει με Ποσειδώνα Γλυφάδας (εντός και Αστέρα Χαϊδαρίου (εκτός). Την ερχόμενη αγωνιστική ο Φωστήρας θα υποδεχτεί τον Κρόνο Αθηνών και ο Πανθησειακός θα παίξει εκτός με τον ΑΟ Γλυφάδας, ενώ την τελευταία αγωνιστική οι δύο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους στην έδρα του Πανθησειακού.

Η Αναγέννηση αν πάρει δύο νίκες σιγουρεύει τη 2η θέση και θα θέλει να φέρει ο Φωστήρας τουλάχιστον μια ισοπαλία για να πάρει απευθείας την άνοδο. Με 4 βαθμούς θα περιμένει ήττα του Φωστήρα για να αποφύγει τα μπαράζ και να ανέβει απευθείας, ενώ με μια νίκη εξασφαλίζει τουλάχιστον το πλεονέκτημα έδρας, αλλά σε αυτή την περίπτωση δύσκολα θα αποφύγει το μπαράζ.

Ο Φωστήρας Καισαριανής θέλει δύο νίκες για να σιγουρέψει το μπαράζ. Αν πάρει 4 βαθμούς θα περιμένει τουλάχιστον μια απώλεια της Αναγέννησης…

Ο Πανθησειακός έχει ουσιαστικά μόνο μαθηματικές ελπίδες, αφού θα πρέπει να κάνει δύο νίκες και παράλληλα η Αναγέννηση να μην πάρει πάνω από τρείς βαθμούς στα δύο ματς. Επίσης θα πρέπει η νίκη επί του Φωστήρα να είναι με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά, ή ο Φωστήρας να μην νικήσει τον Κρόνο…

Εδώ υπάρχει και το ακραίο αλλά υπαρκτό σενάριο να γίνει μπαράζ πριν τα μπαράζ…Αυτό θα συμβεί αν η Αναγέννηση πάρει μέχρι 3 βαθμούς, και ο Πανθησειακός νικήσει τον Φωστήρα με ακριβώς δύο γκολ διαφορά (με δεδομένο ότι θα νικήσουν και οι δύο αυτή την αγωνιστική). Σε αυτή την περίπτωση Φωστήρας Καισαριανής και Πανθησειακός θα δώσουν μεταξύ τους μπαράζ και ο νικητής θα παίξει με την Αναγέννηση με μειονέκτημα έδρας.

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Εδώ ο ΑΟΝ Αργυρούπολης (47 β.) έχει εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο, αλλά όχι την πρώτη θέση! Χρειάζεται ένα βαθμό στα δύο ματς με Κεραυνό Πετρούπολης (εκτός) και Θεμιστοκλή (εντός) για να στεφθεί και πρωταθλητής.

Ο Ερμής Ηρακλείου (42 β.) είναι μια ανάσα από την απευθείας άνοδο και θέλει δύο βαθμούς στα ματς με Πλάτωνα (εντός) και Προμηθέα (εκτός) για να τα καταφέρει. Αν κάνει δύο νίκες και ο ΑΟΝΑ δύο ήττες, τότε κατακτά και τον τίτλο.

Ο Θεμιστοκλής (33 β.) έχει μόνο μαθηματικές πιθανότητες, αφού θα πρέπει να πάρει δύο νίκες με Ταταύλα (εντός) και ΑΟΝΑ (εκτός) και παράλληλα ο Ερμής να μην πάρει πάνω από ένα βαθμό στα δύο ματς…

Εν κατακλείδι, ο Ερμήες πολύ πολύ δύσκολα θα χάσει την απευθείας άνοδο..

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ο πιο ανοιχτός όμιλος, αφού καμία ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την άνοδο.

Τις δύο θέσεις διεκδικούν τρεις ομάδες. Δόξα Γκύζη (49 β.), Υμηττός (46 β.) και Πατήσια (43 β.).

Σχεδόν τα πάντα θα κριθούν αυτή την αγωνιστική, με την Δόξα να υποδέχεται τα Πατήσια, την ίδια ώρα που ο Υμηττός θα παίζει στην έδρα του με τον Γαλαξία. Την τελευταία αγωνιστική η Δόξα θα παίξει εκτός με την ΑΕ Ιλίου, ο Υμηττός εκτός με την ΑΕ Περιστερίου και τα Πατήσια θα υποδεχτούν τον Κεραμεικό.

Αν η Δόξα νικήσει εξασφαλίζει την πρώτη θέση και την απευθείας άνοδο. Σε ισοπαλία ή ήττα  θα θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική για να είναι σίγουρα πρώτη.

Ο Υμηττός με δύο νίκες θα είναι στη χειρότερη περίπτωση 2ος, και θα περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι για  να δει αν θα πάρει απευθείας την άνοδο. Την 2η θέση την εξασφαλίζει και με μία μόνο νίκη, αλλά σε αυτή την περίπτωση δύσκολα θα πάρει την πρώτη θέση.

Τα Πατήσια ουσιαστικά θα έχουν ελπίδες μόνο με νίκη απέναντι στη Δόξα, αφού σε άλλη περίπτωση ουσιαστικά μένουν εκτός. Αν κάνουν δύο νίκες, θεωρητικά ελπίζουν ακόμη και για απευθείας άνοδο! Αυτό θα συμβεί αν κάνουν δύο νίκες, η Δόξα δύο ήττες και ο Υμηττός δεν πάρει πάνω από 3 βαθμούς. Σε τριπλή ισοβαθμία στους 49 βαθμούς, τα Πατήσια θα είναι πρώτα, αν νικήσουν τη Δόξα με 2 γκολ διαφορά! Θεωρητικό μεν σενάριο, αλλά υπάρχει..

Περισσότερα την επόμενη εβδομάδα, που θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής…