Connect with us

Γ΄ Ε.Π.Σ.Α.

Γ’ ΕΠΣΑ: Σφραγίζεται η άνοδος στον 4ο όμιλο, μάχες στους υπόλοιπους…

Published

on

Μόλις δύο αγωνιστικές έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ ΕΠΣΑ.

Ηδη την άνοδο τον τίτλο και την άνοδο έχει εξασφαλίσει η ΑΕ Μεταμόρφωσης στον τρίτο όμιλο, ενώ την άνοδο αναμένεται να εξασφαλίσουν αυτή την αγωνιστική Φωστήρας Ηλιούπολης και Κεραυνός Αγίας Βαρβάρας στον τέταρτο όμιλο. Τα υπόλοιπα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά, με το ενδεχόμενο να χρειαστούν μπαράζ σε αρκετές περιπτώσεις παραμένει ανοιχτό.

Ας δούμε αναλυτικά τί περιμένουμε σε όλους τους ομίλους στο φινάλε του πρωταθλήματος…

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Η τετράδα είναι γνωστή σε αυτό τον όμιλο, και απομένει να δούμε την τελική κατάταξη, αλλά και τις διαφορές, από τις οποίες θα κριθεί αν θα έχουμε μπαράζ ή απευθείας ανόδους.

Ο Γκυζιακός προηγείται στη βαθμολογία με 43 βαθμούς. Με νίκη στο ματς με τον ΑΟ Γλυφάδας εξασφαλίζει την πρώτη θέση και στην χειρότερη περίπτωση το μπαράζ με αβαντάζ έδρας. Αν μάλιστα νικήσει και την τελευταία  αγωνιστική το Κουκάκι ανεβαίνει απευθείας.

Το Παγκράτι ακολουθεί με 40 βαθμούς και υποδέχεται τον Κεραυνό Πετρούπολης, αλλά την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν νικήσει τη Γλυφάδα κινδυνεύει να τερματίσει στην 4η θέση, Η νίκη πάντως το στέλνει σίγουρα σε μπαράζ, πιθανότατα με μειονέκτημα έδρας…

Το Κουκάκι ακολουθεί με 39 βαθμούς και υποδέχεται τον Λαρισαϊκό. Την τελευταία αγωνιστική παίζει εκτός με τον Γκυζιακό και εκεί θα παιχτούν τα πάντα. Αν δεν ηττηθεί εκεί εξασφαλίζει τα μπαράζ. Με νίκη θα πάρει και το πλεονέκτημα έδρας, αλλά αν ηττηθεί πιθανότατα θα μείνει στην τέταρτη θέση και εκτός μπαράζ ανόδου…

Τέλος, ο Ιάσωνας είναι 4ος με 38 βαθμούς, αλλά δείχνει ότι θα είναι σίγουρα στα μπαράζ ανόδου, και με μεγάλη πιθανότητα με αβαντάζ έδρας. Αυτό θα γίνει αν νικήσει στα δύο παιχνίδια με Πλάτωνα και Πανθησειακό.

Υπάρχει πάντως αρκετά πιθανό ενδεχόμενο να υπάρξει μπαράζ πριν τα μπαράζ μεταξύ Παγκρατίου και Κουκακίου, αφού σε πιθανή ισοβαθμία τους υπάρχει απόλυτη ισορροπία…

Συνοπτικά τα παιχνίδια των ομάδων που παλεύουν για την άνοδο…

ΓΚΥΖΙΑΚΟΣ (43): ΑΟ Γλυφάδας (εκτός), Κουκάκι (εντός)

ΠΑΓΚΡΑΤΙ (40): Κεραυνός Πετρούπολης (εντός), ΡΕΠΟ

ΚΟΥΚΑΚΙ (39): Λαρισαϊκός (εντός), Γκυζιακός (εκτός)

ΙΑΣΩΝΑΣ (38): Πλάτωνας (εκτός), Πανθησειακός (εντός)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Τρεις ομάδες ερίζουν για δύο θέσεις, αφού η τέταρτη θέση σε αυτό τον όμιλο πολύ δύσκολα θα οδηγήσει σε μπαράζ ανόδου. Ετσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο πρωταθλητής του ομίλου θα πάρει απευθείας την άνοδο.

Ομως το φινάλε αναμένεται συγκλονιστικό. Τα Ιλίσια προηγούνται με 42 βαθμούς και υποδέχονται τον Αίμο Πετρούπολης, αλλά την τελευταία αγωνιστική έχουν ρεπό. Αυτό σημαίνει ότι αν τα Πατήσια που θα παίξουν με Ειρήνη Πετρούπολης και Χαλκηδονικό κάνουν δύο νίκες θα τους φτάσουν στην πρώτη θέση. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια, και θα χρειαστει μπαράζ μεταξύ τους για το ποιός θα βγεί πρωταθλητής και θα πάρει απευθείας την άνοδο!

Το Μαρούσι έχει 37 βαθμούς και θα παίξει με Πετράλωνα και Παράδεισο. Αν κάνει δύο νίκες εξασφαλίζει και τυπικά τα μπαράζ και θα περιμένει τα αποτελέσματα των Πατησίων. Αν τα Πατήσια φέρουν μια ισοπαλία, τότε Πατήσια και Μαρούσι θα ισοβαθμήσουν, και επειδή υπάρχει απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους, τότε θα γίνει μπαράζ μεταξύ τους για το αβαντάζ έδρας! Τότε θα έχουμε δύο αναμετρήσεις Πατήσια- Μαρούσι σε λίγες μέρες, μια για το πλεονέκτημα και μια για την άνοδο!

Το πρόγραμμα των ομάδων αυτών συνοπτικά…

ΙΛΙΣΙΑ 2004 (42): Αίμοςε Πετρούπολης (εντός), ΡΕΠΟ

ΠΑΤΗΣΙΑ (39): Ειρήνη Πετρούπολης (εκτός), Χαλκηδονικός (εντός)

ΜΑΡΟΥΣΙ (37): Πετράλωνα (εντός), Παράδεισος (εκτός)

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

<< Λευκός καπνός >>έχει βγει σε αυτό τον όμιλο όσοιν αφορά τον πρωταθλητή, αφού η ΑΕ Μεταμόρφωσης εξασφάλισε και μαθηματικά τόσο την πρώτη θέση, όσο και την απευθείας άνοδο.

Τη δική τους μάχη θα δώσουν Νέα Σμύρνη (42 β.), ΑΕ Περιστερίου και Αρίωνας (από 41).

Καθοριστικό θα είναι το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης με τον Αρίωνα αυτή την αγωνιστική, με τον νικητή ουσιαστικά να εξασφαλίζει την είσοδο του στα μπαράζ ανόδου, και τον ηττημένο ουσιαστικά να μένει εκτός νυμφώνος…Σε ισοπαλία όλα θα μείνουν ανοιχτά, αφού την τελευταία αγωνιστική η Νέα Σμύρνη θα παίξει εκτός με την πρωταθλήτρια ΑΕ Μεταμόρφωσης, ενώ ο Αρίωνας θα υποδεχτεί τον Ζέφυρο.

Ολα αυτά θα προσπαθήσει να τα εκμεταλλευτεί η ΑΕ Περιστερίου, που αν κάνει δύο νίκες με Φωστήρα Καισαριανής και Θρίαμβο Αθηνών εξασφαλίζει τα μπαράζ ανόδου, με μεγάλη πιθανότητα και για το αβαντάζ έδρας…Τα μπαράζ τα εξασφαλίζει πάντως και με 4 βαθμούς στα δύο ματς…Ενα συν για τους Περιστεριώτες είναι ότι υπερτερούν σε ισοβαθμία τόσο με τη Νέα Σμύρνη όσο και με τον Αρίωνα…

Το πρόγραμμα των διεκδικητών…

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ (42): Αρίωνας (εντός), ΑΕ Μεταμόρφωσης (εκτός)

ΑΡΙΩΝΑΣ (41): Νλεα Σμύρνη (εκτός), Ζέφυρος (εντός)

ΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (41): Φωστήρας Καισαριανής (εκτός), Θρίαμβος Αθηνών (εντός)

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ

Πιθανότατα αυτή την αγωνιστική θα ξεκαθαρίσει η άνοδος. Ο Φωστήρας Ηλιούπολης θα υποδεχτεί το Δάσος Χαϊδαρίου και με νίκη εξασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδο, ενώ το ίδιο θα συμβεί με τον Κεραυνό Αγίας Βαρβάρας αν νικήσει τον Προμηθέα. Ακόμη και αν ηττηθούν πάντως, θα έχουν άλλη κια ευκαιρία να τα καταφλερουν την επόμενη αγωνιστική, παίζοντας ο Φωστήρας με τον Προμηθέα και ο Κεραυνός με τους Αμπελόκηπους.

(Μόνο) θεωρητικές ελπίδες έχει η Πέρα Κλουμπ, που θέλει δύο νίκες με Θεμιστοκλή και Δάσος, και παράλληλα ο Κεραυνός να μην κάνει καμία νίκη ή ο Φωστληρας να μην πάρει πάνω από ένα βαθμό……

Το πρόγραμμα τους…

ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (52): Δάσος Χαϊδαρίου (εντός), Προμηθέας (εκτός)

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (51): Προμηθέας (εντός), Αμπελόκηποι (εκτός)

ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ (43): Θεμιστοκλής (εντός), Δάσος Χαϊδαρίου (εκτός)