Connect with us

Γ΄ Ε.Π.Σ.Α.

Γ’ ΕΠΣΑ: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Published

on

ΕΠΣΑ αποτελέσματα - ΕΠΣ Αθηνών

Ολοκληρώνεται την Κυριακή το πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣΑ, και απομένουν 4 κενές θέσεις για την άνοδο στην Β’ κατηγορία.

Ήδη την άνοδο έχουν κερδίσει Ιλίσια 2004 (2ος όμιλος), ΑΕ Μεταμόρφωσης (3ος όμιλος), Φωστήρας Ηλιούπολης, Κεραυνός Αγίας Βαρβάρας (4ος όμιλος).

Σας παρουσιάζουμε σήμερα όλα τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική σε όλους τους ομίλους. Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση, ας θυμηθούμε τί ισχύει με βάση την προκήρυξη…

Ανεβαίνουν συνολικά 8 ομάδες, 2 από κάθε όμιλο. Προβλέπεται μπαράζ μεταξύ 1ου-4ου και 2ου-3ου σε κάθε όμιλο, αν η διαφορά είναι μέχρι και 4 βαθμούς και στις δύο περιπτώσεις. Αν είναι μεγαλύτερη, τότε ο 1ος ή ο 2ος αντίστοιχα παίρνει την άνοδο. Όπου χρειαστεί μπαράζ θα γίνει στην έδρα του 1ου ή του 2ου, ο οποίος θα πάρει την άνοδο και με ισοπαλία.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν, μόνο στον πρώτο όμιλο υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει μπαράζ μεταξύ 1ου-4ου. Αντίθετα μπαράζ μεταξύ 2ου-3ου θα γίνει σε όλους τους ομίλους εκτός από τον τέταρτο, όπου όλα έχουν ξεκαθαρίσει.

Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει σε κάθε όμιλο…

Α’ ΌΜΙΛΟΣ

Όλα είναι ανοιχτά σε αυτόν τον όμιλο. Ο Γκυζιακός  με 46 βαθμούς έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση αλλά όχι την άνοδο. Το Παγκράτι έχει 43 βαθμούς αλλά έχει ολοκληρώσει τους αγώνες του, το Κουκάκι 42 και ο Ιάσωνας 41. Εδώ υπάρχει ενδεχόμενο να έχουμε μπαράζ πριν τα μπαράζ…

Καθοριστικό ρόλο θα παίξει το παιχνίδι του Γκυζιακού με το Κουκάκι, ενώ την ίδια ώρα ο Ιάσωνας θα υποδεχθεί τον Πανθησειακό.

Αν ο Γκυζιακός νικήσει, τότε παίρνει απευθείας την άνοδο. Σε αυτή την περίπτωση αν νικήσει ο Ιάσωνας τότε θα έχουμε μπαράζ Ιάσωνας- Παγκράτι. Αν ο Ιάσωνας φέρει ισοπαλία το μπαράζ θα είναι Παγκράτι- Ιάσωνας, και αν ο Ιάσωνας ηττηθεί, το μπαράζ θα είναι Παγκράτι- Κουκάκι.

Αν το Γκυζιακός- Κουκάκι έρθει ισόπαλο, τότε θα γίνει μπαράζ κατάταξης Παγκράτι- Κουκάκι σε ουδέτερο γήπεδο και τα ζευγάρια των μπαράζ θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνει ο Ιάσωνας. Αν νικήσει, ο Γκυζιακός θα παίξει με τον ηττημένο  του αγώνα κατάταξης και ο Ιάσωνας με τον νικητή, με Γκυζιακό και Ιάσωνα να έχουν αβαντάζ έδρας. Αν ο Ιάσωνας έρθει ισοπαλία ή ηττηθεί, ο Γκυζιακός παίρνει απευθείας την άνοδο, και θα ξαναπαίξουν Παγκράτι- Κουκάκι, με τον νικητή του αγώνα κατάταξης να έχει το αβαντάζ έδρας.

Τέλος, αν το Κουκάκι νικήσει τον Γκυζιακό, τότε και πάλι τα ζευγάρια θα κριθούν από το αποτέλεσμα του Ιάσωνα. Αν ο Ιάσωνας νικήσει, τα ζευγάρια θα είναι Γκυζιακός- Παγκράτι και Κουκάκι- Ιάσωνας. Αν ο Ιάσωνας φέρει ισοπαλία, τα ζευγάρια θα είναι Γκυζιακός- Ιάσωνας και Κουκάκι- Παγκράτι. Αν ο Ιάσωνας ηττηθεί, ο Γκυζιακός ανεβαίνει απευθείας και θα γίνει μπαράζ Κουκάκι- Παγκράτι.

Β’ ΌΜΙΛΟΣ 

Εδω τα Ιλίσια 2004 έχουν εξασφαλίσει την άνοδο και την τελευταία αγωνιστική έχουν ρεπό.

Δεδομένα θα παίξουν μπαράζ Μαρούσι (40 β.) και Πατήσια (39 β.) και απομένει να δούμε ποιος θα πάρει το αβαντάζ έδρας. Το Μαρούσι θα παίξει τυπικά εκτός έδρας με τον Παράδεισο (οι δύο ομάδες έχουν κοινή έδρα) ενώ τα Πατήσια για υποδεχτούν τον Χαλκηδονικό. Το Μαρούσι με νίκη παίρνει το αβαντάζ έδρας. Επίσης και με ισοπαλία αν δεν νικήσουν τα Πατήσια, αλλά και με ήττα αν ταυτόχρονα ηττηθούν και τα Πατήσια.

Αν νικήσουν τα Πατήσια παίρνουν το αβαντάζ έδρας αν δεν νικήσει το Μαρούσι.

Αν τα Πατήσια έρθουν ισοπαλία και το Μαρούσι ηττηθεί, τότε θα γίνει αγώνας κατάταξης μεταξύ τους, με τον νικητή να παίρνει το αβαντάζ έδρας.

Γ’ ΌΜΙΛΟΣ 

Εδώ η ΑΕ Μεταμόρφωσης έχει εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο, και θέλει να τερματίσει μάλιστα αήττητη. Δεδομένα θα έχουμε μπαράζ μεταξύ 2ου- 3ου, με τρεις ομάδες να διεκδικούν αυτές τις θέσεις. ΑΕ Περιστερίου (44 β.), Νέα Σμύρνη (43 β.) και Αρίωνας (42 β.). Μια από αυτές θα μείνει εκτός μπαράζ…

Την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν ΑΕ Μεταμόρφωσης- Νέα Σμύρνη, ΑΕ Περιστερίου- Θρίαμβος Αθηνών και Αρίωνας- Ζέφυρος.

Ας δούμε όλα τα πιθανά σενάρια και τα ζευγάρια που προκύπτουν…

ΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ- ΝΕΑ ΣΜΎΡΝΗ

Αν φέρουν και οι τρεις το ίδιο αποτέλεσμα

Αν νικήσει η ΑΕ Περιστερίου και η Νέα Σμύρνη

Αν νικήσει η ΑΕ Περιστερίου, και Νέα Σμύρνη και Αρίωνας φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα

Αν νικήσει ή φέρει ισοπαλία η ΑΕ Περιστερίου, φέρει ισοπαλία η Νέα Σμύρνη και ηττηθεί ο Αρίωνας

Αν η ΑΕ Περιστερίου φέρει ισοπαλία και δεν νικήσει κανένας από τους άλλους δύο

Αν ηττηθούν ΑΕ Περιστερίου και Αρίωνας, και φέρει ισοπαλία η Νέα Σμύρνη

 

ΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ- ΑΡΙΩΝΑΣ

Αν νικήσουν ΑΕ Περιστερίου και Αρίωνας, και δεν νικήσει η Νέα Σμύρνη

Αν νικήσει η ΑΕ Περιστερίου, δεν ηττηθεί ο Αρίωνας και ηττηθεί η Νέα Σμύρνη

Αν  η ΑΕ Περιστερίου φέρει ισοπαλία, νικήσει ο Αρίωνας και δεν νικήσει η Νέα Σμύρνη

Αν φέρουν ισοπαλία ΑΕ Περιστερίου και Αρίωνας, και ηττηθεί η Νέα Σμύρνη

Αν ηττηθούν ΑΕ Περιστερίου και Νέα Σμύρνη, και φέρει ισοπαλία ο Αρίωνας

ΝΕΑ ΣΜΎΡΝΗ- ΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ

Αν νικήσει η Νέα Σμύρνη, και έρθει ισοπαλία η ΑΕ Περιστερίου

Αν νικήσει η Νέα Σμύρνη, ηττηθεί η ΑΕ Περιστερίου και δεν νικήσει ο Αρίωνας

ΝΕΑ ΣΜΎΡΝΗ- ΑΡΊΩΝΑΣ

Αν νικήσουν Νέα Σμύρνη και Αρίωνας, και ηττηθεί η ΑΕ Περιστερίου

ΑΡΊΩΝΑΣ- ΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ

Αν νικήσει ο Αρίωνας, ηττηθεί η ΑΕ Περιστερίου και δεν νικήσει η Νέα Σμύρνη

Δ’ ΌΜΙΛΟΣ 

Εδώ Φωστήρας Ηλιούπολης (55) και Κεραυνός Αγίας Βαρβάρας (54) έχουν εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο και διεκδικούν τον τίτλο.

Θα παίξουν Προμηθέας- Φωστήρας Ηλιούπολης και Αμπελόκηποι- Κεραυνός Αγίας Βαρβάρας.

Ο Φωστήρας παίρνει τον τίτλο με νίκη, ή φέρει το ίδιο η καλύτερο αποτέλεσμα με τον Κεραυνό.

Ο Κεραυνός παίρνει τον τίτλο αν φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από τον Φωστήρα.