Connect with us

slideshow

Δήλωση Στέλιου Μπρατσόλη για την διαμόρφωση των ομίλων στα μπαράζ…

Κλειδάριθμοs για τις ομαδες Αθηνα – Πειραιά – Διαμόρφωση των Ομίλων μπαράζ με Γεωγραφικά Κριτήρια – Κληρωσεις για την Συμπλήρωση των Τετραδων των Ομίλων

Published

on

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά κ. Στέλιος Μπρατσόλης , σχετικά με την Διαμόρφωση ομίλων ΕΠΣ για την διεξαγωγή των ‘ Μπαράζ ‘ ανόδου στην Νέα Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία : 2013-2014 ανέφερε τα εξής:

 

Όλοι Γνωρίζουν οτι Πέρσι ,η ΕΠΣΠ δια του εκπροσώπου τηs στην ΕΠΟ κ. Νίκου Ανασόπουλου – αλλά και δια του Προέδρου τηs , διαφώνησαν για το περιεχόμενο και την μορφή τηs Απόφασηs διεξαγωγή s των Ομίλων Μπαράζ Ανόδου – στο Περιφερειακό πρωτάθλημα 2012-13 , που ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2013 .

 

Είναι επίσης Γνωστό ότι ο Πειραιάς , παρά τα όσα διαδραματίσθηκαν στα περσινά Μπαράζ – και δυστυχώς δικαίωσαν τις Προβλέψεις του – Δεν Άλλαξε θέση και ΔΕΝ ψήφισε , την συμπληρωματική άνοδο στους ομίλων όπως τελικά διαμορφώθηκαν – τηρώντας χωρίς ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ , ΣΤΑΣΗ ΑΡΧΩΝ .

 

Ο Πειραιάς έχει προτείνει εδώ και 15 χρόνια την κατάργηση της Παθογενούς Δ’ Εθνικής και την Διαμόρφωση ποδοσφαιρικής Δομής που θα Ισχυροποιεί τις Ενώσεις ,τις Υποδομές και την Παραγωγική Ανάπτυξη του Ελληνικού Ποδοσφαίρου ‘ Από τα Κάτω Προς τα Πάνω’.

 

Συμφωνούμε ότι ο σχεδιασμός της νέας Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας , οδηγεί προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ενισχύσουμε από τώρα την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ τηs – συμβάλλοντας στην Ισχυροποίηση της νέας Κατηγορίας .

 

Αυτήν την εξέλιξη την διασφαλίζει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό :

 

α) Η διαμόρφωση ομίλων Μπαράζ ανόδου με εδαφικούς γεωγραφικούς καταμερισμούς .

 

β) Η επιλογή κλειδαρίθμων όπου η ποδοσφαιρική εμπειρία και πραγματικότητα το επιτάσσουν .

 

γ) οι κληρώσεις για την συμπλήρωση των ομίλων Τετράδων από τις ομάδες των ΕΠΣ που συμμετέχουν στους γεωγραφικούς καταμερισμούς .

 

Η διαδικασία αυτή αίρει κάθε αντικειμενική επιφύλαξη που εκ των Πραγμάτων Γενα ο Ορισμός των ομίλων – Τετράδων – με όποιο γεωγραφικό καταμερισμό και αν επιλεγούν.

 

Με βάσει την Ανωτέρω Λογική και σε ότι αφορά την Συμμετοχή των ομάδων ΕΠΣΑ – ΕΠΣΠ στην διαδικασία των προσεχών Μπαράz – προτείνω την Διαμόρφωση γκρουπ 16 Ενώσεων – για να δημιουργηθούν οι 4 εκ των 14 ομίλων ως εξής :

 

Στο γκρουπ να συμμετέχουν οι 6 ομάδες των τεσσάρων ΕΠΣ Αττικής , οι 5 ομάδες των ΕΠΣ Χίου , Λέσβου, Κυκλάδων Δωδεκανήσων, Σάμου και 5 ομάδες των ΕΠΣ Ευβοίας,Βοιωτίας, Φθιώτιδας ,Φωκίδας , Ευρυτανίας .

 

Θεωρώ – και με σεβασμό προς όλες τις ομάδες όλων των ΕΠΣ του εν δυνάμει προτεινόμενου Γκρουπ – ότι οι 4 ομάδες ΕΠΣΑ – ΕΠΣΠ δικαιούνται Ποδοσφαιρικά να έχουν Κλειδάριθμο 1,2,3,4 στην Διαμόρφωση των 4 ομίλων ,ώστε στην Συνέχεια με ΚΛΗΡΩΣΗ να προκύψουν οι τριάδες που θα συμπληρώσουν τους συγκεκριμένους 4 ομίλους .

 

Καταθέτω Δημόσια και Ανοικτά αυτήν την συλλογιστική ,χωρίς περιοριστική ‘ η’ ‘ ωφελιμιστική αντίληψη , Αλλά με βάση τα προαναφερόμενα επιχειρήματα για την μετάβαση σε μια νέα Κατηγορία , με νέες Προδιαγραφές και ποδοσφαιρικές Απαιτήσεις , γεγονός που θα συμβάλει βήμα – βήμα και στην ποιοτική Ενίσχυση των Τοπικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ – και ειδικά των Πρωταθλημάτων των Α’ Κατηγοριών .

 

 

 

Στέλιος Μπρατσολης

 

Πρόεδρος ΕΠΣΠ

 

Αναπληρωτής Πρόεδρος Επιτροπής Δ’ Εθνικής ΕΠΟ .

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply